Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

flört ilişkim var (1 Kullanıcı)

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
Soru
Ben 18 yaşında bir bireyim. Bir flört ilişkim var ama birbirimize karşı saygılıyız. Haram olan şeylerden uzak durmaya çalışıyoruz, inşallah. Böyle bir ilişkinin bitirilmesi gerekir mi?
Cevap
Bismillahirrahmanirrahim

Müslüman bir ekeğin bayan arkadaşı, müslüman bir kadının da erkek arkadaşı olamaz.
(hay ağzına sağlık hocam dmkten kendimi alamıyorum)

Flört, islami bir yaşamda anlamı olmayan bir kelimedir. Flörtün islamisi, ölçülüsü olamaz. Ölçü koyacak olan biz kullar mıyız yoksa biz kulları yaratan Rabbimiz mi?

Dinimiz ölçüyü koymuştur. Kadın-erkek ilişkilerine bir sınırlama getirmiştir. Bu ölçülerin dışına çıkıp, biz kendimize güveniyoruz diyemeyiz.

Kainatın Efendisi bu ölçüyü ne kadar güzel ifade etmiştir:
\"Mahrem olmayan bir kadınla erkek bir arada olursa, onlara şeytan eşlik edecektir.\"

Bu yüzden genç kardeşim, aklını başına al. Yanınızda şeytan varken, ne kadar haramdan uzak durabilirsin?

Ya aileleri de devreye sokarak bir an önce evlilik yoluna adım atınız, ya da islam dışı olan flört ilşkinizi sona erdiriniz.

Selam ve Dua ile

M.Talu
alıntı

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm kardeşim;

Bir yiğit ne kadar kahraman olsa, sevdiğine yenilir.
Sevda geçer yalan olur, sonu sokar yılan olur.

Selametle kalınız........

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt