Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Fitne ! Oyuna Gelmeyin Arkadaşlar (1 Kullanıcı)

orion

Kayıtlı Kullanıcı
B)KONUYU NEDENSİZ YAZMAK AKLIMA GELMEDİ. GÜNCEL FORUMLARI TAKİP EDENLER NE DEMEK İSTEDİĞİMİ KESİNLİKLE ANLAYACAKLARDIR.B)

B)LÜTFEN ARKADAŞLAR BAZI ŞEYLERE ÇOKKKK DİKKAT EDELİM. SUSMAK ÇOK İŞE YARAYACAKTIR.B)

FİTNE KISACA; "İNSANLARI SIKINTIYA, BELAYA DÜŞÜRMEK" TİR, BİR HADİS-İ ŞERİFTE; "FİTNE , UYKUDADIR, BUNU UYANDIRAN ALLAH LANET ETSİN! " BUYURULMUŞTUR. FİTNE ÇIKARMAK HARAMDIR.

HAKSIZ YERE ADAM ÖLDÜRMEKTEN BİLE BÜYÜK GÜNAHTIR. FİTNE ÇOK ÇEŞİTLİDİR. MESELA DİNADAMLARININ, İNSANLARA ONLARIN ANLAMAYACAKLARI ŞEYLERİ SÖYLEMELERİ VEYA YAZMALARI FİTNE OLUR. ÇÜNKÜ, HERKESE ANLIYABİLECEĞİ KADAR SÖYLEMEK LAZIMDIR.

AHİR ZAMANDA YAŞIYORUZ. SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ, BU ZAMANLA İLGİLİ PEK ÇOK İŞARETLERDE BULUNMUŞTUR. "KIYAMET KOPMADAN EVVEL, HER YERİ FİTNELER KAPLIYACAK, FİTNELERİN ZULMETİ, ORTALIĞI KARANLIK GECE GİBİ YAPACAK, O ZAMAN , EVİNDEN MÜMİN OLARAK ÇIKAN KİMSE, AKŞAM KAFİR OLARAK DÖNECEK. AKŞAM MÜMİN OLARAK EVİNE GELEN, SABAH KAFİR OLARAK KALKACAK, O ZAMAN OTURMAK, AYAKTA KALMADAN HAYIRLIDIR. YÜRÜYEN, KOŞANDAN DAHA İYİDİR. O ZAMAN OKLARINIZI KIRINIZ! YAYLARINIZI KESİNİZ, KILIÇLARINIZI TAŞA ÇALINIZ! O ZAMAN, EVİNİZE BİRİSİ GELİNCE, ADEM ALEYHİSSELAMIN İKİ OĞLUNDAN İYİSİ GİBİ OLSUN! "

ESHAB-I KİRAM "RADIYALLAHÜ TEALA ANHÜM ECMAİN" BUNU İŞİTİNCE , O ZAMANDA BULUNACAK MÜSLÜMANLARA NE YAPMAYI EMREDERSİNİZ DEDİLER, CEVABINDA ; "EVİNİZİN EŞYASI OLUNUZ! EVİNİZDEN DIŞARI ÇIKMAYINIZ!" BUYURMUŞLARDIR.

BAZI HADİS-İ ŞERİFLERDE ŞÖYLE BUYURULMAKTADIR;

"FİTNE ZAMANINDA, MÜSLÜMANLARA VE ONLARIN REİSLERİNE TABİ OLUNUZ. HAK YOLDA OLAN BİR KİMSEYİ BULAMAZSANIZ FİTNECİLER VE İSYANCILAR ARASINA KARIŞMAYINIZ! ÖLÜNCEYE KADAR DA FİTNEYE KATILMAYINIZ! "

"FİTNE ZAMANINDA, İSLAMİYYETE SARILINIZ, KENDİNİZİ KURTARINIZ, BAŞKALARINA AKIL VERMEYİNİZ! EVİNİZDEN DIŞARI ÇIKMAYINIZ, DİLİNİZİ TUTUNUZ! "

* ALINTIDIR. HUZURA DOĞRU YAZARI OSMAN ÜNLÜ

B) B) B) B) B) B) B) B)

nilsu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: F İ T N E ! OYUNA GELMEYİN ARKADAŞLAR

çok doğru.fitne fesat aldı başını gidiyor.bu zamanda evden dışarı çıkmasak pek olmaz.çıksakta pek fazla konuşmamak lazım.mesajın çok güzeldi.böyle bilgiler aldıkça insan bişeyler öğrendikçe kendini daha huzurlu buluyor.kendine geliyor.yaptığı hataları anlayıp düzeltme yoluna gidiyor.allah razı olsun.selam ve dua ile.

orion

Kayıtlı Kullanıcı

Allah hepimizden razı olsun Nilsu kardeşim,

Ancak şu saat itibariyle maalesef yine fitne forum ana sayfada devam ediyor ve bir kardeşimizde sanırım henüz bu yazıyı okuyamadığı için cevap verme gafletinde bulunmuş.

OKUYACAKLAR İÇİN TEKRAR : LÜTFEN ARKADAŞLAR BU YERİN ÖNEMİNİ ANLAYALIM VE KONULARI SAPTIRMAYA VE FİTNE ÇIKARMAYA DEVAM EDENLERE ÇOKKKK DİKKAT EDİP ASLA CEVAP VERMEYELİM.

AYNI KONU ÜSTÜNDE ISRAR İLE YAZMAYA DEVAM EDİYOR Kİ BİRİLERİ ONA CEVAP VERSİN. SİZ SUSARSANIZ O DA BU SİTEDEN DEFOLUP GİDER

MÜSLÜMAN UYANIK OLMALIDIR . DÜŞÜNÜN, ÖFKENİZE YENİLMEYİN.

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeşim a.e.o.

orion

Kayıtlı Kullanıcı

Allah hepimizden razı olsun.B)

Çok sevdiğim bir duayı gönderiyorum sana, rahmetli Gönenli Mehmed Efendinin Emir Buhari Camii vaazından alıntı anlamı çok güzel

"Allah (C.C.) Hazretleri cümlemizi hem kendilerini hem imanlarını hem etraflarını korumaya çalışan kullarından eylesin. Ahir akibetimizi hayreylesin. Gelenlerin de gidenleri de hayrolan kullarından eylesin."

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN KARDEŞİM AMİN BÖYLE DUALARA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR DUALARIMIZI BİRBİRİMİZDEN ESİRGEMEYELİM İNŞALLAH.
ALLAHA EMANET OLUN İNŞ.

ummetinfakiri

Kayıtlı Kullanıcı

Üstad, zannederim o "gafil" benim. Yahu hakkınızı helal edin ama ben susmaktan çok sıkıldım. bıktım artık..özür dilerim. Kardeşlerimi bu kadar gadaplandıranın benim cevabım olması benim hatalı olduğumu gösterir. Tekrar hakkınızı helal edin. o yazıyı yazarken özür dilememe sebep olacağı aklıma hiç gelmemişti. Allaha emanet olunuz...

orion

Kayıtlı Kullanıcı

Ümmetin Fakiri arkadaşım,

Neden üstüne alıyorsun? İçin rahat olsun ve Allah şahidimdir ki sen değilsin.
biraz incele bak anlayacaksın kim olduğunu. Dün ve bugünkü ana sayfa forumlarında kim ısrar ile bir şeyin peşinde koşup insanları konuşturmaya çalışıyorsa o . Ancak eminim eğer bilmeden bu işleri yapsa senin gibi çoktan üstüne alırdı. Ama senin gibi iyi niyetli olduğunu sanmıyor. Allaha emanet ol B)

himmet

Kayıtlı Kullanıcı

emeğin için Allah razı olsun kardeşim orion kardeşime de katılıyorum.selametle kalın

orion

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH HEPİMİZDEN RAZI OLSUN HİMMET KARDEŞİM

BEN SADECE BİR HADİS MEALİNİ AKTARMAK İSTİYORUM;

"SİZDEN BİRİNİZ BİR HARAM İŞLENDİĞİNİ GÖRDÜĞÜ ZAMAN ONU ELİ İLE DEĞİŞTİRSİN, EĞER GÜCÜ YETMEZSE DİLİ İLE DEĞİŞTİRSİN, EĞER BUNA DA GÜCÜ YETMEZSE KALBİ İLE DEĞİŞTİRSİN - ONA KARŞI NEFRET DUYSUN -İŞTE BU, İMANIN EN ZAYIF OLAN HALİDİR."

B) ALLAHA EMANET OLUNUZ B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt