yasminq1
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 24 Kas 2007
- Mesajlar
- 149
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 56
- Web Sitesi
- www.teknikoto.forumup.com
Fındıklı Baklava
Malzemeler:
2 adet yumurta
50 gr margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 paket kabarta kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Alabildiği kadar un
1 paket margarin
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
yarım adet limonun suyu
İç malzemesi olarak:
Yarım kg fındık içi
5 yemek kaşığı toz şeker
2 paket buğdağ nişastası (açmak için)
Yapılışı:
Hamur için, bütün malzemeleri, derin bir kabın içinde kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru yarım saat dinlendirin. Fındık içini tavada yüksek ateşte kabukları ayrılana kadar kavurun. Daha sonra avucunuzla ovarak kabuklarından ayırın, mutfak robotundan geçirin. İçine 5 yemek kaşığı toz şeker katın ve karıştırın. Dinlenmiş hamuru 40 parçaya bölün. Hazırladığınız bezeleri tabak büyüklüğünde açın. 10 adet bezenin aralarına bolca buğday nişastası serperek tepsinizin büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye açtığınız hamuru koyun. Üzerine fındıklı karışımı serpin. İkinci ve üçüncü 10'lu hamurada aynı işlemi uygulayın. Son olarak hamuru da üzerine koyup keskin bir bıçakla dilimleyin. Margarini küçük bir tavada kızdırın. Dilimlediğiniz baklavanın üzerine eşit olarak dökün. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip soğuması için bir kenarda bekletin. ( 200 derece)
Su ve şekeri karıştırarak kaynatın ve şerbet yapın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 30 dk kaynatın. Limon suyunu ekleyerek 10 dk daha pişirin. Soğumuş baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün. Afiyet olsun...
Not: Baklava soğuk, şerbet sıcak olmalıdır. Baklavayı 2-3 gün önceden pişirip servis yapılacağı gün şerbetini hazırlayabilirsiniz.
Dilerimki yaradanımdan; ağzınızın tadı hiç bozulmasın, her gününüz bayram tadında olsun. Nice güzel bayramlara...
Malzemeler:
2 adet yumurta
50 gr margarin
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 paket kabarta kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Alabildiği kadar un
1 paket margarin
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
yarım adet limonun suyu
İç malzemesi olarak:
Yarım kg fındık içi
5 yemek kaşığı toz şeker
2 paket buğdağ nişastası (açmak için)
Yapılışı:
Hamur için, bütün malzemeleri, derin bir kabın içinde kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru yarım saat dinlendirin. Fındık içini tavada yüksek ateşte kabukları ayrılana kadar kavurun. Daha sonra avucunuzla ovarak kabuklarından ayırın, mutfak robotundan geçirin. İçine 5 yemek kaşığı toz şeker katın ve karıştırın. Dinlenmiş hamuru 40 parçaya bölün. Hazırladığınız bezeleri tabak büyüklüğünde açın. 10 adet bezenin aralarına bolca buğday nişastası serperek tepsinizin büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye açtığınız hamuru koyun. Üzerine fındıklı karışımı serpin. İkinci ve üçüncü 10'lu hamurada aynı işlemi uygulayın. Son olarak hamuru da üzerine koyup keskin bir bıçakla dilimleyin. Margarini küçük bir tavada kızdırın. Dilimlediğiniz baklavanın üzerine eşit olarak dökün. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirip soğuması için bir kenarda bekletin. ( 200 derece)
Su ve şekeri karıştırarak kaynatın ve şerbet yapın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 30 dk kaynatın. Limon suyunu ekleyerek 10 dk daha pişirin. Soğumuş baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün. Afiyet olsun...
Not: Baklava soğuk, şerbet sıcak olmalıdır. Baklavayı 2-3 gün önceden pişirip servis yapılacağı gün şerbetini hazırlayabilirsiniz.
Dilerimki yaradanımdan; ağzınızın tadı hiç bozulmasın, her gününüz bayram tadında olsun. Nice güzel bayramlara...