Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Feride'nin günlüğü / Dindar kadın feminist olamaz mı? (1 Kullanıcı)

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
381320090925091255731.jpg
Feride'nin günlüğü
Esra Elönü

[h=3]Dindar kadın feminist olamaz mı?[/h] Tüm insanlara yol gösterecek ve kıyamete kadar yürürlükte kalacak olan son vahy Kitab'ı Kur'ân'ı Kerîm'de insanın yaratılışı, mucizevî ayetlerle açıklanmıştır.

Hayal gücüyle kas yapan adamlara..
Siz hiç kadına şiddet konulu platformlarda mitinglerde elindeki pankartın başını vura vura sallayan sloganlar atan hak isteyen çığırtkan tesettürlü çarşaflı kadınlar gördünüz mü? Ben görmedim! Eşinin üç dört kadın yedeklediğini görüp buna karşı başkaldıran dindar kadın protestolarına şahit oldunuz mu ben olmadım!
Çünkü bu kadınlar Allah’ın yarattığı değil eşlerinin yarattığı dinle dünya arasında itaatçilik oynayan pinpon topu gibiydiler. İslam ne yazık ki erkek dini haline getirildi sakalı yüzüne boca edilmiş adamlar da ayetlerin ayarlarıyla oynayarak Allah’ın da kadınlara uygulanan şiddetten yana olduğuna dair butik manalar çıkardılar.
Şiddetli geçimsizlik yaşadığınız eşlerinizle önce oturup konuşun, olmazsa yataklarında yalnız bırakın,yine olmazsa bir müddet ayrılın.( Nisa 4/-35) Bu ayet kadınları dövmeyi emreden ayet olarak bilinir. Ayette geçen "vedribuhunne" ifadesi “onları dövün vurun yerine onlardan bir müddet ayrılın" olarak tercüme edilmiştir. Çünkü kelime bu anlama gelmektedir( Merak eden İhsan Eliaçık’ınBana Dinden Bahsetkitabına üşenmesin göz atsın)
Ayetleri gelenekten süzme ritüellere bulayarak kadınlara aşıladınız. Bir kadın o kadar güçsüz o kadar romantik bir naiflik üzerine kurgulanmış ki erkeğin kaburga kemiğinden mantar gibi sıçramış! Kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmış. Yok böyle bir ayet! Battal Gazi replikleriyle kaburgadan kadın dalaktan hatun oluşturma kibirlerini olmayan ayetlerle meşrulaştırmaya çalışan adamlar ahmaklıklarına doymasın. Tevrat-Tekvin 2/21-22: «Rabb Allah Ademin üzerine derin uyku getirdi ve o uyudu ve onun kaburga kemiklerinden birini aldı ve yerini etle kapladı ve Rab Allah Ademden aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaptı ve onu Ademe getirdi.» Kadın haklarının karşısında olanlar; asırlarca önce yaşayan insanların anlayabileceği bir şekilde Tevrat'ta açıklanan yaratılış öyküsünü örnek vererek, Kur'ân ayetlerinde anlam kaydırması yapmak suretiyle ve uydurma hadisler ilâve ederek gerçeği saptırmak istemişlerdir. Tüm insanlara yol gösterecek ve kıyamete kadar yürürlükte kalacak olan son vahy Kitab'ı Kur'ân'ı Kerîm'de insanın yaratılışı, mucizevî ayetlerle açıklanmıştır. «Allah size kendi nefislerinizden eşler yarattı.» veya Sizi bir tek nefisten yarattı, ondan onun eşini var etti. gibi daha birçok benzer anlatımlarla Kur'ân, insanın yaratılış sırrını açıklamaktadır. Tüm varlıklar (zevc) çift olarak yaratılmıştır. Zevc; çift, iki şeyden meydana gelen eş, karı kocanın her biri gibi manalara gelmektedir. Çift yaratılma gerçeği; Nobel Fizik Ödülü'nü kazanan ünlü Parite Teorisini aynen temsil etmektedir. Çift (zevc) deyiminin Lâtince karşılığı da Parite'dir. Bu teoriye göre: Her varlık benzer veya zıt ikizi ile birlikte ayni anda doğar.
Şu durumda dindar kadın erkeğinin dine teslim olmuş kum torbası gibidir. Erkeğimdir döver de söver de gibi pişkin onursuzluk ifadelerinin altında yatan erkek soslu ayetlere başkaldırdığınız zaman bir tokatı da eksik yiyecek bir yumrukla daha seyrek karşılacaksınız. Beyninin tamamını eşine itaat ederek aldırmış üremeli aile danışmanı hatun da rüküş cümleler sarf edip gündelikçi soytarılık yapacağına “ kavvam” ın ne demek olduğunu araştırsın. Cebinde kavvam desteler biriktireceğim diye dili uzun kadınlar dayağı hak ediyor diyerek işkembeden yargılar tüketeceğine beyninin kısa devre yapmasına çözüm bulsun zira organ bağışı kapsamına beyin girmiyor kıymetini bilsin!
Esra Elönü - Haber 7
eelonu@*****.com

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com

Feride'nin günlüğü
Esra Elönü

[h=3]Cumartesi dövülecek tiplerin listesi
Hala ama hala Ata üzerinden konfor sürdürmeye çalışan laikliğin dinci gravürü omurgasız fikirlere dövme yaptırırdım. ( ince iş)
28 Nisan 2012[/h]

Kaba kuvvete başvuru yerleri..

1) Kadın nüfusu fazla olan otobüslere binip Freud’un cinsel bulgularını orta kapıya kadar folluk akıllarında tutan, orta kapıdan sonrasını,erkek her yerde erkektir gibi maganda bir vecizin gazına gelerek körükleyen, taciz elden su gölden hesabıyla ucuz süperman kahramanlığına soyunanları, ineceği durağa kadar kadınları dokunmatik hesap makinesi gibi kullanmayı günün cinsel kârı olarak gören adamları, orta kapıdan arka kapıya kadar döverdim. Şoför de benimle aynı fikirdeyse kapıyı açmazdı. Evliyse eşini zorla aratır durakta beklemesini söyler ve teslim törenini gerçekleştirirdim.
Çözüm: Sadece kadınların binebileceği ulaşım araçları olmalı, bu çözüm karşısında hala haremlik selamlık otobüs mü? Hayatta olmaz! Bu ne çağ dışı bir uygulama diyen ulaşım sarışınları modern kadınlarımız da karma otobüslerde ciyak ciyak tacize uğramayı daha modern bir kullanım şekli olarak benimsemiş olmalılar diye düşünür ve aynı tacizciyi dövmek gibi çağ dışı bir eylemi erteler onları kaderlerine mahkum ederdim. ( aaa ne ayıp)

2) Trafikte otoban fantezilerini kadın sürücüler üzerinde denemeye çalışan, alçak direksiyon hattı üzerinden yüksek erkeklik gazına gelen zaaf balataları vıcık vıcık gevşeyen adamların, bu kadın sürücüleri sıkıştırma etkinliğine alkışlarımla katılır ve hiç ummadıkları bir anda elimi boşa alır Allah ne verdiyse diye başlayan o iştahlı girizgahı trafik zaiyatı olarak elimin tersine işlerdim. ( E pess yani)

3) Bu aşkı kalbime tanrı koydu diyerek kutsal ormanlarda eşeğini sağlama al pozisyonundan limitsiz nemalanan, terliksi karaktere sahip olmakla erkek olmayı birbirine karıştıran ve ne acıdır ki bunu din yelkeniyle her kıza açılırım havasıyla devşiren, bazı muhafazakar erkekleri de dövmek isterdim ki biliyorum sayılarının çokluğuna bir günlük erkek olmak yetmeyecektir

4)Hala ama hala Ata üzerinden konfor sürdürmeye çalışan laikliğin dinci gravürü omurgasız fikirlere dövme yaptırırdım. ( ince iş)

5) Bu ülkede çocukların aklından nefes borularını almaya çalışan ahmak eğitimciler var. Dershane denilen paralı oda eğitimini önemseyip çocukların kafasına sayfalarca saçmalayan ve bunu bir eğitim ölçütü olarak görmeye çalışan hipodrom üniversitelere ağız açmış güya ders koçları var. Ve bu ülkede bütün bunları şıkları işaretleme mucizesi olarak gören anneler var sonrasında kendini asıp gençliğini arkada bırakmış yoksul bir şık var mesela Aziz eğitimciler ! Her sınav sonrası bir intihar! Siz bir çocuğun kendini sallandırmasındaki, siz bir annenin ödeyemediği dershane ücreti yüzünden hapiste erimesini fiziğin bile boşluğu kabul edip yoksulluğu ittiği bir ülkede vicdanınıza kaç şıkla açıklamayı düşünüyorsunuz.. İşte bu zihniyeti, o annenin vicdanıyla dövmek isterdim. Umarım ki Allah toprağı işaretlemiş bir gencin doğruluğunu, acısını, feryadını tüm şıklarıyla size gösterir!

Esra Elönü / Haber 7
eelonu@*****.com

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com

Feride'nin günlüğü
Esra Elönü

[h=3]İslamcı adamların sevdiği fiyakalı hatun tipleri[/h] Allah’ın sardığı en zararsız tütün namazdı başladım. Başımın ateşini secdede söndürdüm, kalbimin ciğerlerini namazla temizledim. Şeytanı öksürtmek için Allah’ın adıyla başladım.

25 Nisan 2012

Sanal depremlere karşı kalemim cenin şeklindedir yavrum!
Öyle ki kılmadığın zaman öfke kanseri olursun öyle ki kılmadığın zaman riyanın bronşları bayram eder. Diyeceğim şudur ki azizim polemiklere karşı astımım savaşa karşı sempatim var. Birinde klavyenin mürekkebi nefistir diğerinde dürüstçe ölürsün.
Mikro dalgayı görünce erkeğinin paçalarını fırına veren kadın tiplerinden olmadım çünkü boş vakit koleksiyoncusu değilim. Büyük dalga kasabıyım lakin dalganın da etine dolgun taraflarını severim kuyruk sokumunu değil. Beyim izin verirse östrojen hormonu salgılarım izin vermezse alık olurum diyen kadınların algısı da salgısı da komutla çalışıyorsa o komutun köküne kibrit suyu diyenlerdenim azizim.
Dün buralarda bir karınca belgeseli çekildi ne hoştu ne güzeldi azizim şeker limitine katkıda bulunduysam ne mutlu bana karınca kısmında problem yoktu lakin dürüstlüğü kararınca değildi. Bu bir cevap mı yoo peki ben karıncaları incitmeyecek kadar erdemli miyim yoo sorun şu ben karınca körüyümdür o toprağı silkeleyecek büyük bir tufan olmalı ki ben de klavyemin ortasına dökülenleri görebilmeliyim. Annem yaşındaki hatunlar için hazım bekçisi değilim. Ben kursağımdan geçirmediğim hiçbir cümleyi yedirmeye çalışmam. Öyle olsaydı nefis obezi olur besili egodan benlik sağardım. Şimdi susuyorum susayım ki sessizlik geveze olsun. Öyle güzel susarım ki konuşturmaya kıyamazsın!
Kusura bakma şöyle ortaya karışık dantel yumağından yağ aldıran cümleler kuramadım, çimlere basma tabelasını sırtlayıp oturduğu her yeri piknik sahası zanneden yazarlardan da olamadım. Erkek basketçisi ol diyemedim vah vah! Ben tatlı su yazarı değilim demiştim. Bak etrafına feride! Ortalık kadın görünce kısa devreden rol çalan adamlarla dolu ve bu adamların eliyle adaletin boğazlandığına sessiz kalan kadınlarla dolu. Onlar kimleri sevdiler peki..
1- Seni seviyorum Ayla lakin seni ikilicem dedikten sonra bir dediklerini ikileten kadınları sevdiler. 2- 15 yaşındaki kızlara sulanıp hararetini eşlerine sunan erkekler bu hararete sepet ören kadınları sevdiler. 3- Kul hakkı yemedim diyerek böbürlenme manyağı olan erkekler eşlerinin hakkını başka tende hacı yağı olarak kullanırken evinde deterjanla kafayı bulan kadın hallerini sevdiler. 4- Susan kadını sevdiler ki uçkurları geveze olsun. 5- Dışladılar ki diğerine yer açılsın 6- Onları kapattılar ki içleri başka hatunla açılsın 7- Dövdüler ki ellerinin kiri başkasının kızında aklansın
Bunları yazarak girdiğim tehlikenin hesabını Allah’a veririm. Öyle tehlikeli şeyler yazdım ki bir mazlum kadının gözyaşı büstünü put diye kırdılar. Şimdi beni iyi dinle pıtırcıklı okur kendi kızın bu tarz bir adamın elinden cefa tütünü çekerse dumanından sen sorumlusun. Kendi kardeşin bir gün ağlayarak kapına gelirse o yumruğunu nasıl sıkacaksan bugün de yargılarını gevşet. Ben bunu bilir bunu söylerim üstünlük takvadaysa alçaklık bu kadar da gözümüze sokulmasın demiştim. Eyvallah güzelim.
Esra Elönü - Haber 7
eelonu@*****.com

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt