Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Fas'ta "Ezanın Sesini Kısalım" tartışması... (1 Kullanıcı)

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Kadın bakanın turistlerin rahatsız olmaması için ezanı kısma önerisine muhafazakarlar sert tepki gösterdi.

Kuzey Afrika'nın krallıkla yönetilen ve nüfusunun %98'i Müslüman olan ülkesi Fas dünya turizm sektörünün de önemli duraklarından biri. 10 milyonu aşan yıllık ziyaretçi sayısıyla ülke gelirinin önemli kalemlerinden biri haline gelen turizm için dev yatırımlar yapılıyor. Bu durum ülkenin muhafazakar kesimleri ile yönetim arasında çatışmalara neden oluyor.

"ELİNİ DİNİMİZDEN ÇEK"

Bunlardan biri önceki gün en hassas konu olan dini vecibeler üzerine yaşandı. Reformist uygulamalarıyla daha önce de tepki çeken ülkenin kadın Sosyal Gelişme Bakanı Nouzha Skalli, camilerden ezan okuyan müezzinlere özellikle sabah ezanlarında turistleri uyandırmamak için hoparlör sesini kısmaları çağrısı yaptı. Günlük dua ritüellerinin de kısa tutulmasını önerdi. Fas'ta imamlık yapan Sidi Sliman, "Bakan Müslümanlara ve İslam'a saldırıyor" diyor.
Bakanı savunan haftalık Franchophone dergisi ise ezan sesinin kısılması gerektiğini savunarak "Çocuklar tatil günlerinde erkenden uyanıyor" gerekçesini öne sürüyor. Muhafazakar kesim internet bloglarından "Nouzha elini dinimizden çek" gibi sert mesajlar yayınlarken ana muhalefet partisi "Bu sözlerinden dolayı sorguya çekilmeli" diyor. Youtube'da ise Skalli ile dalga geçen videolar dolaşıyor.

Dış Haber
Sabah Gazetesi

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
tatil için gelen yaban haçlı çıplaklar yüzünden ezan sesini mı kısmak istiyorlar ?!!...

hakikaten ahirzaman her gün öyle şaşırtıcı şeyler oluyor ki. insan hasta olur neredeyse...

bu ne biçim küstahlık alçaklık?!

10 tane höparlörü koyacaksın okuyacaksın...taki kalbin en derinine kadar işlesin ..Vatan Ezanların okunduğu inlediği yerdir...

Ezan susarsa biz soluğu alamayız...Ezan bizim soluğumuzdur...bizi boğmadan Ezanı susturamazlar!

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;645051' Alıntı:
tatil için gelen yaban haçlı çıplaklar yüzünden ezan sesini mı kısmak istiyorlar ?!!...

hakikaten ahirzaman her gün öyle şaşırtıcı şeyler oluyor ki. insan hasta olur neredeyse...

bu ne biçim küstahlık alçaklık?!

10 tane höparlörü koyacaksın okuyacaksın...taki kalbin en derinine kadar işlesin ..Vatan Ezanların okunduğu inlediği yerdir...

Ezan susarsa biz soluğu alamayız...Ezan bizim soluğumuzdur...bizi boğmadan Ezanı susturamazlar!

Selamün Aleyküm

Kardeşim gazetede kadının resmi var ne diyim sana Rabbim nur bile koymamış yüzüne meymenetsizin teki, onları görüp halime şükür ediyorum her zaman doğru yol Hak yoldan ayrılmamak için Rabbime dua ederim böylelerine yazık üzülüyorum cehennemin dibinden çıkamayacaklar Rabbim ıslah etsin

selam ve dua ile..

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ne diyeceğimi şaşırdım...bizde tatil yöresind eoturuyoruz yan komşumuz bi gün dmeişti ezan okunmasada OLUR... herkesin kolunda saat var deliye dönmüştüm..hemde bu adam okul müdürydü ve din derslerine girerdi....ALLAH ISLAH ETSİN...İŞLERİ GÜÇLERİ PARA OLMUŞ...RABBİME OL HÜLYACIM...HAYIRLI GÜNLER

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Abla Paylaşım için teşekkürler ... Her yeni gün Bu tür Haberleri konu Alan Gazeteler Tv proğramları karşımıza çıkıyor .. Gerçekten Bunları duymak çok üzüyor ..Allah Yardımcımız olsun inşallah .. Allah'a emanet olun selam ve dua ile ..

[FONT=&quot]"O EZANLAR Kİ ŞEHADETLERİ DİNİN TEMELİ EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ"[/FONT]

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ne diyeceğimi şaşırdım...bizde tatil yöresind eoturuyoruz yan komşumuz bi gün dmeişti ezan okunmasada OLUR... herkesin kolunda saat var deliye dönmüştüm..hemde bu adam okul müdürydü ve din derslerine girerdi....ALLAH ISLAH ETSİN...İŞLERİ GÜÇLERİ PARA OLMUŞ...RABBİME OL HÜLYACIM...HAYIRLI GÜNLER

Aleyküm Selam

Canım kardeşim biz Müslüman olarak dinimize gerektiği gibi sahip çıkmazsak vay halimize ne diyim Rabbim ıslah etsin öyle zihniyeti sende Rabbime emanet ol kardeşim

Selam ve dua ile....

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Abla Paylaşım için teşekkürler ... Her yeni gün Bu tür Haberleri konu Alan Gazeteler Tv proğramları karşımıza çıkıyor .. Gerçekten Bunları duymak çok üzüyor ..Allah Yardımcımız olsun inşallah .. Allah'a emanet olun selam ve dua ile ..

[FONT=&quot]"O EZANLAR Kİ ŞEHADETLERİ DİNİN TEMELİ EBEDİ YURDUMUN ÜSTÜNDE BENİM İNLEMELİ"[/FONT]

Aleyküm Selam

Ne güzel belirmişsin canım kardeşim fazla söze gerek yok Allah c.c. razı olsun

Selam ve dua ile...

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
çok yazık gerçekten.utanç verici.dinimize sıkı sıkıya bağlanmamız gerekirken kişiliksiz kendini bilmez insanların saldırılarına her zaman uğruyoruz.ezan olmasa ne olacak.sesi tabi yüksek olacak.olacak ki namaz vaktinin geldiğini bilelim.demek ki bu kadın namaz kılmıyor.o yüzden önemini bilmiyor.ama insan saygı da mı duymaz.müslümanların yurt dışında yaşadıklarında çan sesinden rahatsız olduklarını duymadım.hoş rahatsız olsalar bile onların bir bakanı çıkıp diyecek miydi çan sesi turistlerimizi rahatsız ediyor diye.utanmaz kadın.esenlikler diliyorum .Allah a emanet olun.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
S.A NE DİYELİM BİLMEMKİ BU İNSANLARA YAZIK CİDDEN ülkemizdede aynı sorun var rahatsız olanlar allah ıslah eylesin.selametle kalın

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(cc) Razi Olsun..

Allah(cc) Razi Olsun..

EsSelamuAleyküm Kıymetli HÜLYA Yeğenim..

İslam toprakları Kafirlerin fiili işgallerinin ardından gerilerinde yerlerine HAÇ lı zihniyetlerini uygulayacak YERLİ UŞAKLARINI bırakarak İÇ huzuruyla çekilip gittiler..
UŞAKLAR nesilden nesile "KÖPEKLEŞMİŞ" bağlılık duygularını
İSLAM'a DÜŞMANLIKLARIYLA her daim yerine getirerek AFERİMMM !!!
alma telaşlarını sürdürmektedirler..yöntem ve uygulamalar ülkelere göre çeşitlilik arzetmektedir..diyar diyar bunun tezahürleri görülmektedir..
Bu uygulamalara GÖNÜLLÜ katılanlar bu yolla..direnenler yeniden İŞGALLE tehdit edilmektedirler..

Allah(CC) ümmete şuur ihsan eylesin..bizlere de gayret inşaAllah..
Allah(CC) razı olsun Yeğenim..
Selam..saygı..sevgi ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..
(Rüya'yı öper misiniz benim için..bir başka yazınızı okudum..çok duygulandım..Rabbim sizleri korusun..)

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
çok yazık gerçekten.utanç verici.dinimize sıkı sıkıya bağlanmamız gerekirken kişiliksiz kendini bilmez insanların saldırılarına her zaman uğruyoruz.ezan olmasa ne olacak.sesi tabi yüksek olacak.olacak ki namaz vaktinin geldiğini bilelim.demek ki bu kadın namaz kılmıyor.o yüzden önemini bilmiyor.ama insan saygı da mı duymaz.müslümanların yurt dışında yaşadıklarında çan sesinden rahatsız olduklarını duymadım.hoş rahatsız olsalar bile onların bir bakanı çıkıp diyecek miydi çan sesi turistlerimizi rahatsız ediyor diye.utanmaz kadın.esenlikler diliyorum .Allah a emanet olun.

Selamün Aleyküm

En kötüsüde bu kardeşim bir Müslümanın böyle bir zihniyete sahip olması yazık.
Rabbime emanet ol.

Selam ve dua ile...

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamuAleyküm Kıymetli HÜLYA Yeğenim..

İslam toprakları Kafirlerin fiili işgallerinin ardından gerilerinde yerlerine HAÇ lı zihniyetlerini uygulayacak YERLİ UŞAKLARINI bırakarak İÇ huzuruyla çekilip gittiler..
UŞAKLAR nesilden nesile "KÖPEKLEŞMİŞ" bağlılık duygularını
İSLAM'a DÜŞMANLIKLARIYLA her daim yerine getirerek AFERİMMM !!!
alma telaşlarını sürdürmektedirler..yöntem ve uygulamalar ülkelere göre çeşitlilik arzetmektedir..diyar diyar bunun tezahürleri görülmektedir..
Bu uygulamalara GÖNÜLLÜ katılanlar bu yolla..direnenler yeniden İŞGALLE tehdit edilmektedirler..

Allah(CC) ümmete şuur ihsan eylesin..bizlere de gayret inşaAllah..
Allah(CC) razı olsun Yeğenim..
Selam..saygı..sevgi ve baki dualarım ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

(Rüya'yı öper misiniz benim için..bir başka yazınızı okudum..çok duygulandım..Rabbim sizleri korusun..)

Aleyküm Selam

Talip amcam Allah c.c. razı olsun Rabbim doğru yolumuzdan bizleri ayırmasın İnşaAllah c.c. Rabbime emanet olun Hayırlı akşamlar amcam
Rüya'yı öperim tabiki herhalde babaları boykot eden bi forum vardı ordaki yazımı okudunuz Rabbim cümleten hepimizin yar ve yardımcısı olsun amcam

Selam ve dua ile...

Selamün Aleyküm Allah' Ismarladık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt