Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

FARZET Kİ ÖLDÜN (2 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

FARZET Kİ ÖLDÜN

İstersen gel bir beş dakika ölümü düşünelim& Ama senin ölümünü nasıl mı? Şöyle:
Düşün ki hiç hesapta olmayan, hep ertelediğin, ölüm; sana genç yaşta geldi& Eve haber saldılar; çocuğunuz hakkın rahmetine kavuştu& Aldılar seni sana özel tek kişilik odaya ağırladılar& Morgdasın& Buz gibi bir mekân& Birazdan sevdiklerin başına üşüşüp ağlayacaklar&
Beyaz kefenin başucu en yakının tarafından açılıyor& Seni gören fenalık geçiriyor& Sana can veremiyorlar& Sen morgda bir kişilik yeri işgal ederken boyuna göre küçük yatağın (kabrin) çoktan hazırlanmış& O geceyi tüyleri diken diken eden yerde geçirirken sıcacık yatağın korku salacak evdekilere& Rahmetlinin yatağıydı diyecekler& O odan korku salacak&Ölümün birçok kişiye kısa zamanda unutacakları önemli dersler verir& Ölümünle kimi dul kalacak, kimi yetim& Kimine evlat acısı tattıracaksın, kimine adını koyamadığımız acılar&
Sen hala o soğuk yerdeyken cenazenin kılınacağı camii ve kılınacak namaz vakti belirlenmiş ve kısa bir zaman diliminde yakın çevrene bildirilmiştir& Cepten arayanlara şu ses ne güzel mesaj verirdi:
"Aradığınız kişiye ulaşılamıyor& Lütfen tekrar denemeyiniz. Ona artık ulaşamazsınız& O artık dünyalı değil& Lütfen numarasını silin&''
Numaran anında silinir& Telefonlardaki numaran ölüm kokar& Sen morgdayken ölüm ve ölümün konuşulacak evlerde& Ne kabare programları güldürür ne de savaş görüntüleri üzer& Gündemde sen varsın& Ölümün var&
Şu konuşmalar çok işitildi:
_ Acaba sıra kimde?
_ Senden sonra acaba kimin adı okunacak?
_ Daha dün görüşmüştüm!
_ Hala inanamıyorum!
_ Demek ki ölümün yaşı yok!
_ Bir gün biz de öleceğiz&
Ve sabah olur&
Dünyada bir gün bile kalmana razı olmazlar& İlk kez varlığın sıkıntı verir& Sen hala oracıktayken ğasilhane kapısına adın yazılır& Orası ne hamamdır ne de evindeki banyo& Ömürde bir defa yıkanılan bir yerdir orası&
Buz tutmuş bedenin sıcak sular altında çözülürken tenine dokunanlara unutamayacakları bir ürperti verirsin& Ve ölümünden sonra ikinci durağın olan tahtadan yapılmış bir binek kapı önünde seni bekliyor& Ömürde bir defa binilen tek binektir o& Ve iki üç kişinin yardımıyla cansız bedenin tabuta koyulurken kılını dahi kıpır tadamayacaksın&
Yine ömründe ilk ve son kez bineceğin bir araba sana özel kiralanmış& Ve yola koyuluyorsun& Canlılar arasında kıvrıla kıvrıla ölüm dansı yaparak en azından Cuma kıldığın camiye geliyorsun& Daha doğusu getiriyorlar&
O kalabalıkta tek ölü sensin& Ve sana ölü muamelesi yapacaklar& Çünkü sen ölmüşsün& Musalla taşı& Taşların en ürperteni! Taşların en acımasızı! Taşların en soğuğu!
Senin için toplanan kalabalık, öne geçmen için yol açıyor& Ve o taş kim bilir kaçıncı konuğunu ağırlıyor! Ne ölüler geçti o tezgâhtan!
Senin oradaki varlığın bir sünnet namazına vesile& Kılınan namazdan sonra; Rahmetliyi nasıl bilirdiniz? Sorusuna seni tanıyan da tanımayanda iyi bilirdik derler. İşlediğin günahları gözlerinin önüne getirdiğinde iyi ki bilmiyorlar dersin&
Ürperttiysem bana kızma! Bu, senin, dünya hayatına yeni bir bakış açısı yakalaman içindi&

Çünkü ölümü düşünmek az hata yapmanı sağlar&

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
RE: FARZET Kİ ÖLDÜN

s.a. anne :(:(:(

A

Arzu_76

Doğru olan gerçekler.

Rabbim tüm kullarına hayırlı ölümler nasip etsin inşallah

Allahım sen bizim günahlarımızı affet sen bağışlayıcısın affedicisin

Dua ile

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

_ Daha dün görüşmüştüm!
_ Hala inanamıyorum!
_ Bir gün biz de öleceğiz!!!

S.ALEYKÜM ANNEM:(:(:(:(ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN SİZDEN ELİNİZE,EMEĞİNİZE SAĞLIK..GERÇEKTEN ÇOK GÜZELDİ..OKURKEN OKUMAKLA KALMADIM,SANKİ O ÖLÜ BENDİM VE ANLATILAN OLAYLARI BİR BİR YAŞADIM..EVET ÖLÜM HER AN BAŞIMIZA GELEBİLİR VE HER AN BU DÜNYADAN GİDEBİLİRİZ BİZLER DE..ÖLÜM NE ÇOCUK,NE GENÇ NE DE İHTİYAR DİNLİYOR HER AN BAŞIMIZA GELEBİLECEK BİR HAKİKAT MUHAKKAK..RABBİM HAYIRLI ÖMÜRLER,HAYIRLI ÖLÜMLER NASİB ETSİN BİZLERE..VE İNŞAALLAH ÖLÜMÜ VE AZRAİLİ(a.s.)SABIRSIZLIKLA BEKLEYEBİLECEĞİMİZ AMELLER İŞLEYEBİLİRİZ..RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN ANNECİM,ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..
NOT:''GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL Bİ FORMDU DİKKATLE OKUNMASI GEREKİR''!!!!

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ANACIMMM. AF ALLAH'IM(C.C) AFFFFFFFFFFFFFFFFFFF.:(:(:(:(:(:(
ÖLÜM KİMSENİN İNKAR EDEMEDİĞİ VE ZAMANINI BİLMEDİĞİ (ALLAH'TAN(C.C) BAŞKA)BİR GERÇEK. RABBİM BİZLERİ CENNETE LAYIK GÖRDÜĞÜ KULLARINDAN EYLESİN HAYIRLI İMANLI ÖLÜMLER NASİP ETSİN. ALLAH'A(C.C) EMANET OL ANACIM.

nursacey

Kayıtlı Kullanıcı

İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN

mutemire

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.ALLAH RAZI OLSUN ANNE PAYLAŞIMINIZ FAYDALIYDI A.E.O.

fatmana

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK GÜZELDİ..ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN...ALLAH HERKESE HAYIRLI ÖLÜNLER NASİP ETSİN

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum. :(
Rabbim razı olsun anne. ölüm bir nasihat değil mi, ama ne de çabuk unutuyoruz..
Hayırlı ömür nasip etsin Alemlerin Rabbi bizlere.B)

sedannur38

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE

syk

Kayıtlı Kullanıcı

Her Insan ölümü tadacaktir

Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz bize döndürüleceksiniz. (Enbiya Suresi,35)
Sonra bunun ardından siz gerçekten ölecek olanlarsınız. (Mü’minun Suresi, 15)

Gerçek şu ki, sen de öleceksin, onlar da öleceklerdir. (Zümer Suresi, 30)

Allah sizi yarattı, sonra sizi öldürüyor, sizden kimi de, bildikten sonra bir şey bilmesin diye, ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilir. Şüphesiz, Allah bilendir, her şeye güç yetirendir. (Nahl Suresi, 70)

Senden önce hiç bir beşere ölümsüzlüğü vermedik; şimdi sen ölürsen onlar ölümsüz mü kalacaklar? (Enbiya Suresi,34)

Allah’ın izni olmaksızın hiç bir nefis için ölmek yoktur. O, süresi belirtilmiş bir yazıdır. Kim dünyanın yararını (sevabını) isterse ona ondan veririz, kim ahiret sevabını isterse ona da ondan veririz. Biz şükredenleri pek yakında ödüllendireceğiz. (Al-i İmran Suresi,145)

Yasatan ve Öldüren Allahtir

Doğrusu, öldüren ve dirilten O’dur. (Necm Suresi, 44)

Şüphesiz biz, gerçekten biz yaşatır ve öldürürüz ve varis olanlar biziz. (Hicr Suresi, 23)

Gerçek şu ki, dirilten ve öldüren Biziz, Biz. Ve dönüş de Bizedir. (Kaf Suresi, 43)

Gerçek şu ki, göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır; diriltir ve öldürür. Sizin Allah’tan başka veliniz ve yardımcınız yoktur. (Tevbe Suresi, 116)

O’ndan başka ilah yoktur; diriltir ve öldürür. Sizin de Rabbinizdir, geçmiş atalarınızın da Rabbidir. (Duhan Suresi,

Sizin aranızda ölümü takdir eden Biziz ve Bizim önümüze geçilmiş değildir; (Vakıa Suresi, 60)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ÖNEMLI BIR HATIRLATMA EMEGINE SAGLIK ABLAMB):(

yaren-34

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN.BİR AN İÇİN KENDİMİ ÖLMÜŞ HİSSETİM.AMA BUNU DÜN GECE 1 KAÇ DAKİKALIĞINA YAŞADIM ÇOK KÖTÜ OLDUM DEMEKKİ DEDİM ÖLÜM BU .ÖLDÜMÜ HİSSETTİM NEFESSİZ KALDIM GÖZLERİM ADETA YUVALARINDAN ÇIKACAKMIŞ GİBİ HİSSETTİM.O AN GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN BELKİ BİR 10 SANİYE KADAR OLAN BİR ZAMAN DİLİMİNDE HAYATIM GELİP GEÇTİ VE BEN ŞİMDİ BURDA ÖLÜYORUM YA GERİDE BIRAKTIKLARIM.YA YAVRUM NE YAPAR İNANAIN BAKTIM NE ANNE NE BABA KİMSE YOK.TAMAM DDİM ARTIK HAYAT BİTTİ.HEP DERDİM ÖLÜM NASIL ANİDEN GELİR İNSANA HİÇ BİR İŞARET VERMEZMİ DİYE YOK DOSTLAR BİR NEFESSİZLİK GIRTLAK KİLİTLENİYOR.ALLAHIM NE DEHŞETLİYDİ.AMA RABİMİN BİR İKAZI İDİ.İYİKİ YAŞATTI BENİ BERAAT KANDİLİ MÜNASEBETİYLE BERAAT ETTİİ.SONRA AKLIMA ŞU GELİDİ.YA PEYGAMBERİMİZ (sav)NASIL CAN VERDİ O BİR PEYGAMBER OLDUĞU HALDE AZRAİL DİZ KAPAKLARINDAYKEN YÜZÜNDEN BONCUK BONCUK TERLER GELMİŞTİ.DEMEKKİ ÖLÜM BU KADAR DEHŞETLİ.O YERYÜZÜNÜN PEYGAMBERİ OLAN EFENDİMİZ BİLE NASILKİ ZORLUK ÇEKMİŞ.BİZLER NE YAPMALIYIZ Kİ...BUNU DÜN GECEDEN BERİ DÜŞÜNÜYORUM.ÇOK ZOR...EMEGİ GEÇEN KİŞİLERDEN RAHMAN RAZI OLSUNB)B)

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı

teşekkürler, Allaha razı olsun

ölüm, hayattaki en büyük gerçek,,,,,

hayatın sahte olan dünyevi tarafı bittiğinde, gerçek olen uhrevi tarafı devreye girer,,,

ve ölüm, bu kapının eşiğidir,,

ne bir dakika eksik, nede fazla,,,

Allaha emanet olun,,,B)B)B)B)

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzel bi konu sık sık ölüm rabıtası yapmak gerekiyor. anlattığınız şekilde.ama sonunda da şunu da düşünelim kabre konulmayı ve tüm sevdiklerimizin baş ucumuzda aglayıp dua okuduktan sonra herkesin gittiği ve kimselerin kalmadığı sadece konulduğumuz kabirde baş başa kalıp sorgu sual meleklerinin gelmesini beklediğimizi rabbimizin rızasını alamamışsak kabrin sıkıştığını ve cehennem pencerelerinin acıldığını. dünya yılanlarına benzemeyen yılanların kabrimize geldiğini .. gibi. ama ölüm müslümana müjdedir. Rabbim cümlemizi el ayaga düşürmeden hayırlı ölüm versin. en önemlisi de rızasını alan hayırlı kullarından ihsan eylesin.

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı

bunu yapmakta zor düşünmek bile zor geliyor. bu rabıtayı yapmanın fazileti çok büyük ama nedense sık sık yapmayı bir tarafa bırakalım hiç doğru düzgün yapmıyoruzdur. aslında gözlerimizi kapatıp bi çok şeyin hayalini kurarız. bi 10 dk gözlerimizi kapatıp hafize ablamın dediği gibi ölümü düşünerek ölüm rabıtası yapmak kendim için söylüyorum (zor geliyor. ) :( inşallah sık sık yaparak bu rabıtanın feizini alırız.

gokkusagimavi

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:

FARZET Kİ ÖLDÜN

İstersen gel bir beş dakika ölümü düşünelim& Ama senin ölümünü nasıl mı? Şöyle:
Düşün ki hiç hesapta olmayan, hep ertelediğin, ölüm; sana genç yaşta geldi& Eve haber saldılar; çocuğunuz hakkın rahmetine kavuştu& Aldılar seni sana özel tek kişilik odaya ağırladılar& Morgdasın& Buz gibi bir mekân& Birazdan sevdiklerin başına üşüşüp ağlayacaklar&
Beyaz kefenin başucu en yakının tarafından açılıyor& Seni gören fenalık geçiriyor& Sana can veremiyorlar& Sen morgda bir kişilik yeri işgal ederken boyuna göre küçük yatağın (kabrin) çoktan hazırlanmış& O geceyi tüyleri diken diken eden yerde geçirirken sıcacık yatağın korku salacak evdekilere& Rahmetlinin yatağıydı diyecekler& O odan korku salacak&Ölümün birçok kişiye kısa zamanda unutacakları önemli dersler verir& Ölümünle kimi dul kalacak, kimi yetim& Kimine evlat acısı tattıracaksın, kimine adını koyamadığımız acılar&
Sen hala o soğuk yerdeyken cenazenin kılınacağı camii ve kılınacak namaz vakti belirlenmiş ve kısa bir zaman diliminde yakın çevrene bildirilmiştir& Cepten arayanlara şu ses ne güzel mesaj verirdi:
"Aradığınız kişiye ulaşılamıyor& Lütfen tekrar denemeyiniz. Ona artık ulaşamazsınız& O artık dünyalı değil& Lütfen numarasını silin&''
Numaran anında silinir& Telefonlardaki numaran ölüm kokar& Sen morgdayken ölüm ve ölümün konuşulacak evlerde& Ne kabare programları güldürür ne de savaş görüntüleri üzer& Gündemde sen varsın& Ölümün var&
Şu konuşmalar çok işitildi:
_ Acaba sıra kimde?
_ Senden sonra acaba kimin adı okunacak?
_ Daha dün görüşmüştüm!
_ Hala inanamıyorum!
_ Bir gün biz de öleceğiz&
Ve sabah olur&
Dünyada bir gün bile kalmana razı olmazlar& İlk kez varlığın sıkıntı verir& Sen hala oracıktayken ğasilhane kapısına adın yazılır& Orası ne hamamdır ne de evindeki banyo& Ömürde bir defa yıkanılan bir yerdir orası&
Buz tutmuş bedenin sıcak sular altında çözülürken tenine dokunanlara unutamayacakları bir ürperti verirsin& Ve ölümünden sonra ikinci durağın olan tahtadan yapılmış bir binek kapı önünde seni bekliyor& Ömürde bir defa binilen tek binektir o& Ve iki üç kişinin yardımıyla cansız bedenin tabuta koyulurken kılını dahi kıpır tadamayacaksın&
Yine ömründe ilk ve son kez bineceğin bir araba sana özel kiralanmış& Ve yola koyuluyorsun& Canlılar arasında kıvrıla kıvrıla ölüm dansı yaparak en azından Cuma kıldığın camiye geliyorsun& Daha doğusu getiriyorlar&
O kalabalıkta tek ölü sensin& Ve sana ölü muamelesi yapacaklar& Çünkü sen ölmüşsün& Musalla taşı& Taşların en ürperteni! Taşların en acımasızı! Taşların en soğuğu!
Senin için toplanan kalabalık, öne geçmen için yol açıyor& Ve o taş kim bilir kaçıncı konuğunu ağırlıyor! Ne ölüler geçti o tezgâhtan!
Senin oradaki varlığın bir sünnet namazına vesile& Kılınan namazdan sonra; Rahmetliyi nasıl bilirdiniz? Sorusuna seni tanıyan da tanımayanda iyi bilirdik derler. İşlediğin günahları gözlerinin önüne getirdiğinde iyi ki bilmiyorlar dersin&
Ürperttiysem bana kızma! Bu, senin, dünya hayatına yeni bir bakış açısı yakalaman içindi&

Çünkü ölümü düşünmek az hata yapmanı sağlar&

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt