Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

FARZ NAMAZLARDAN SONRA BU AYETİ MUTLAKA OKUYUN (1 Kullanıcı)

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
"ŞEHİDALLAHU LA İLAHE İLLA HUVEL MELAİKETU ULUL İLMİ KAİMEN BİL KIST LA İLAHE İLLA HÜVEL AZİZUL HAKİM"(Ali imran 18, ayet)
Anlamı
"ALLAHU TEALA kendinden başka ilah olmadığına şahitlik etmiştir.Keza ilim sahipleri ve alimlerde bunu kabul etmişlerdir.O AZİZ ve HAKİM’dir."Bu ayeti farz namazlardan sonra okumak çok faziletli olduğu söyleniyor.Ayrıca bu Ayeti kerimeyi okuyana ALLAH ‘ın melekleri kıyamete kadar o kişi için istiğfar edeceği rivayet edilmekte.Yani bu Ayeti çocuklarımıza .eşlerimize yani herkese öğretmek gerekiyo.zaten kısa her farz namazın ardından okursak kısa zamanda ezberlemek mümkün.Bu büyük nimetten mahrum olmayalım kimseyide mahrum etmeyelim.Herkesle paylaşalım

gulen

Kayıtlı Kullanıcı
RE: FARZ NAMAZLARDAN SONRA BU AYETİ MUTLAKA OKUYUN

KAYNAK BELİRTEBİLİR MİSİNİZ?

TEŞEKKÜR EDERİZ, ALLAH RAZI OLSUN..B)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

HANGİNİZİ EZBERLEYECEĞİMİ ŞAŞIRDIM:eek::eek::(:(

sila86

Kayıtlı Kullanıcı

garipkalp yazdı:
"ŞEHİDALLAHU LA İLAHE İLLA HUVEL MELAİKETU ULUL İLMİ KAİMEN BİL KIST LA İLAHE İLLA HÜVEL AZİZUL HAKİM"(Ali imran 18, ayet)
Anlamı
"ALLAHU TEALA kendinden başka ilah olmadığına şahitlik etmiştir.Keza ilim sahipleri ve alimlerde bunu kabul etmişlerdir.O AZİZ ve HAKİM’dir."Bu ayeti farz namazlardan sonra okumak çok faziletli olduğu söyleniyor.Ayrıca bu Ayeti kerimeyi okuyana ALLAH ‘ın melekleri kıyamete kadar o kişi için istiğfar edeceği rivayet edilmekte.Yani bu Ayeti çocuklarımıza .eşlerimize yani herkese öğretmek gerekiyo.zaten kısa her farz namazın ardından okursak kısa zamanda ezberlemek mümkün.Bu büyük nimetten mahrum olmayalım kimseyide mahrum etmeyelim.Herkesle paylaşalım

Öyle söyleniyorda arkadas. Bu peygamber efendimizin (sallalahu aleyhi vesellem) sunneti ise hangi hadise göre. Kaynagini ögrenmek isteriz. Böyle tavsiyelerde bulunurken lutfen kaynagini belirtiniz sevgili dostlarim. Biz sunnete göre davranmaliyiz, en dogrusu peygamber efendimizin sunnetidir. Allah bizi dogru yoldan ayirmasin, Islami hayatimiza hakim kilsin...

enstantane

Kayıtlı Kullanıcı
garipkalp kardeşime

garipkalp kardeşime

Hz. Ali r.a. diyor ki: Hz. Rasûlullah s.a.v. şöyle buyurdu: “Fâtiha’tül Kitab”, “Âyet’ül Kürsiy”, “ŞehidAllahu ennehu la ilâhe illa HU...”, ve “Kulillahümme Malikel Mülki...” âyetleri (B sırrınca) Arş’a asılıdırlar... Bunlarla Allah arasında bir hicab yoktur!. (namaz sonrası tesbihlerden önce “Âyet’ül Kürsiy” okunan yerde bunların hepsinin anlamı düşünülerek okunması tavsiye olunur!)...
ben kaynak bunu bulabildim,Allah c.c idrakini başta ben fakir'e ve merak edenlere nasip eyleye;merak etmeyi nasib eyleye.
kaynak:ahmedhulusi.org.

enstantane

Kayıtlı Kullanıcı
sıla86 ve garipkalbe

sıla86 ve garipkalbe

sila 86 ya cevaben kaynak belirmiştim.başlığım yanlışlıkla garipkalp oldu,hakkınızı helal ediniz.(Bundada vardır birhayır.)

turkuazx

Kayıtlı Kullanıcı
çok sağolun allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt