Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

farkımız ne (1 Kullanıcı)

çaycı

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. kardeşlerim bildiğiniz gibi şeytan büyüklük taslayıp adem a.s. secde etmeyerek rabbimizin emrine karşı gelmiş ve rabbimiz tarafından kovulmuş ve lanetlenmiştir.
rabbimiz bize namaz kılmamızı emrediyor.namaz kılmayan kardeşlerim kendinizi bir yargılayın bakalım.rabbimizin emrini yerine getiriyormuyuz.
hep şeytan ve nefis kandırıyor bizleri.şu zaman kılarım,buzaman kılarım,yaşım daha geç,...hep böyle uyutulup gidiyoruz.
yarına çıkmaya elinde senedi,bir garantisi olan varmı.ne zaman öleceğini kim biliyorki.ne olur kardeşlerim kanmayalım.uyanalım şu gaflet uykusundan.geç olmadan.münafıklarla aramızdaki fark belli olsun.

su misali

Kayıtlı Kullanıcı
hep şeytan ve nefis kandırıyor .
Allah nefsimizle başbaşa bırakmasın bizi yarabbim
Selam ve dua ile

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Güzel bir konu paylaşmışsın kardeş ancak bir sorum olacak. Bu gaflet uykusundan nasıl uyanabiliriz ?

ayluh

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm. Çok doğru bir konu. Bence de bütün müslümanların namazlarını kılmaları gerekiyor. Aman sonra kılarım. Bu o kadar kolay değil. Bir vakit namazı kazaya bıraktığımız zaman zor geliyor. Helede üst üste bir sürü kaza varsa daha da zorlaşıyor. Kıldığımız her vakitli namaz bizi farz olan borçtan uzaklaştırdığından daha huzurlu oluyorsun. Ben şimdi daha önceden namaz kılmadığım ve şeker hastası olduğumdan sebep daha önce diyetime tam anlamıyla uymadığımdan çok pişmanlık duyuyorum. Ama şimdi, Allah'ımdan herhangi bir sebep olmadığı sürece, kimse beni namaz kılmaktan ve diyetime şimdiki gibi uymaktan alıkoyamaz. Keşke herkes benim gibi düşünebilse ama dediğiniz gibi şeytan çok vesvese veriyor ve her zaman bir engel oluşturuyor bir şekilde.

çaycı

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir konu paylaşmışsın kardeş ancak bir sorum olacak. Bu gaflet uykusundan nasıl uyanabiliriz ?

s.a. ilk önce kendini bir yargılayacaksın.dünyaya geliş gayemizi unutmamak gerekir.pes etmeden çaba göstereceksin.elbet birgün elinden tutan biri bulunur,allah cc izniyle.
kardeşlerim,peygamber efendimiz s.a.v hayatını,sahabenin hayatını,allah dostlarının,evliyaların hayatlarını bir araştıralım.ne yapmışlar,nelerle uğraşmışlar,...
resulü ekrem efendimizin s.a.v. emanetlerine kaçımız sahip çıkıyoruz.yüce kuran-ı kerime kaçımız uyuyoruz.allah cc rızası için elimizi vicdanımıza koyup söyleyelim.
ne yüzle şefaat isteyecegiz bakalım.neyimizden tanıyacak bakalım bizi o sultan.
nefsin güzel bir terbiye edilmesi lazım.neyi nasıl yapmamız gerektiği ayeti kerime ve hadisi şeriflerde mevcut.yazacak çok şeyler var ama,...
allah dostlarının yolundan hiç ayrılmamak lazım.bu yol bizi iki cihan serveri olan resülullah s.a.v. efendimize ulaştırır.otaban varken,tali yol tercih edilirmi.müslüman akıllı olur araştıralım.bu sitede aradığımız herşey mevcut.
kalbin mutmail olmazsa,iki rekat istihare namazı kıl.rabbime danış bakalım.alemleri yaradan rabbim,bir yol ve kolaylık gösterir.allah cc hepimizden razı olsun.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Allah (c.c.) razı olsun senden düşüncelerin çok güzel uyarıcı nitelikte :( bende şahsım adına bu yazını okuyunca kendimi kandırdığımı tekrar hatırlamış oldum Bu site sayesinde Araştırmalar yapıyorum İslami bilgilerimi öğrenmeye çalışıyorum Yazın için tekrar teşekkürler Allaha emanet ol

çaycı

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. allah dostlarının izinden gitmemiz gerektiği ayet ve hadislerde mevcut.bizlerin fazlasımı varda bu yolda gitmeyelim.üstünlüğümüzmü var.
allah cc yolunda huzur bulmak varken,şeytanın mekanlarında koşuşturmak niye.o iblisin askerleriyle dostluk kurmak niye.
inşaallah mahşer günü,gel ümmetim gel, denenlerden eyler rabbim bizi.resülü ekrem efendimiz s.a.v. ben sizi tanımıyorum derse ne yaparız,nereye gideriz.halimiz harap olur.allah cc tanınanlardan eylesin bizleri.
tanınmak için ilk önce farzları yerine getireceksin.sonrada sünnetleri.sünnet zaten yüce kuran-ın hayata geçirilmiş biçimidir.resülü ekrem efendimiz kuran haricinde hiçbirşey yaşamamıştır.şefaatlerine nail oluruz inşaallah.
rabbim bizleri islah etsin ve korusun.

çaycı

Kayıtlı Kullanıcı
dünya düzenini bozmuş
ümmetin perişan olmuş
gül bağında gülün solmuş
gelsene ya muhammet s.a.v. gelsene

karşısında durabilecek yüzümüz varmıki acaba...
emanetlerine nekadar sahip çıkıyoruzki....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt