Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Faiz haram, parami nereye yatirayim? (1 Kullanıcı)

Selam76

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum,

Yurt disinda yasiyorum ve bundan sonra dinimi tam yasamaya karar verdim. Zengin degilim ama biraz param var, nereye yatirabilirim? Kaybetmek istemiyorum ama faiz almak da istemiyorum haram oldugu icin, peki ne yapmam lazim?

Gecmiste yanlis yatirimdan dolayi parami kaybetmistim, bunu tekrarlamak istemiyorum. Cok param yok zaten ve bana lazim olacak cunku 33 yasindayim, bekarim ve ailemle yasiyorum. Sizler nereye yatiriyorsunuz? Insallah yardim alabilirim, simdiden cok tesekkurler.

Selam76

Kayıtlı Kullanıcı
Yardiminiz icin cok tesekkurler, gercekten cok aydinlatici :p

gncl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.gencallarinsaat.com
selamun aleykum..

once ne iş yaptıyını oğrenelım .eyer bır yerde maaşlı çalişiyorsan paranı vadesız hesaba yatırabılırsın .dıyeceksın kı zaman ıcınde enflasyona uğrayıp değer kaybedıyor. ozaman altına yatır paranı kulçe altın al..yok tıcaretle uğraşiyorsan tıcaretınde değerlendırebılırsın veya emlak veya arsa satın al.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam,

Bir yerlere yatırmayı düşünecek kadar param olmadığı için böyle bir sorunum olmadı,bu nedenle size yardım edemiyorum,üzgünüm...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
erzurumli kardeşim,
cevabınız beni şaşırttı...yatırım yapmamış olabilirsiniz ama en azından kardeşimizi aydınlatacak cevap verebilirsiniz...dini bilginiz bizden daha fazla olduğu için söylüyorum yanlış anlamayınız lütfen...

Selam76

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam,

Bir yerlere yatırmayı düşünecek kadar param olmadığı için böyle bir sorunum olmadı,bu nedenle size yardım edemiyorum,üzgünüm...
Ve aleykum selam,

Uzulme; benim cok daha buyuk sorunlarim var.. keske hic param olmasaydi (zaten cok degil) ve bu sorunlar da olmasaydi.

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer paranızın 1 kuruşluk değeri bile azalacak veya artacaksa bu haramdır. Aksi olursa içiniz rahat bir şekilde yatırabilirsiniz.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
erzurumli kardeşim,
cevabınız beni şaşırttı...yatırım yapmamış olabilirsiniz ama en azından kardeşimizi aydınlatacak cevap verebilirsiniz...dini bilginiz bizden daha fazla olduğu için söylüyorum yanlış anlamayınız lütfen...

Esselamu aleykum;
Kıymetli kardeşim,

Kardeşimiz konuyu 02 mart tarihinde yani bundan 3 gün önce açmış,3 gün sonra hala bir cevap yazan olmadığını görünce bir espri yapmış bende hem maddi durumumuzu göstermek hemde esprisine karşılık bir espri olarak öyle yazdım...

Bundan gayri islam dünyasının öyle çok büyük sorunları varki,bunun yanında parası olanın parasını düşünmesi bile bana abes geliyor,yinede kardeşcağızımıza verecek aklı başında bir yatırım fikrim yok...
ALLAH TEALA dan onu hayırlı herhangi bir işe ulaştırmasını dua etmekten başkada elimden birşey gelmiyor...

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili selam76 kardeş paranı gayrimenkul işine yatır hiç bir zaman zarar edeceğini sanmıyorum yalnız para bağlamadan önce herşeyin kuralına uygun olduğu tapulu bir gayrimenkul al hiçbir zaman zarar etmezsin mümkünse 10 senede kendisini, amorti edecek kiracılı bir yer al

_YUSUF_

Yönetici
Aleyküm Selam
Ben size hiç kaybettirmeyecek bir yatırım söyleyeyim.

Şüphesiz, Allah’ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden, gizlice ve açıktan Allah yolunda harcayanlar, asla zarar etmeyecek bir ticaret umabilirler

Kim Allah’a güzel bir borç verecek ki, Allah da onu kendisine kat kat ödesin. Ona çok değerli bir mükâfat da vardır.

Şüphesiz ki sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar ve Allah’a güzel bir borç verenler var ya, (verdikleri) onlara kat kat ödenir. Ayrıca onlara çok değerli bir mükâfat da vardır.

Sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “Hayır olarak ne harcarsanız o, ana-baba, akraba, yetimler, fakirler ve yolda kalmışlar içindir. Hayır olarak ne yaparsanız, gerçekten Allah onu hakkıyla bilir.”
Ey iman edenler! Hiçbir alışverişin, hiçbir dostluğun ve hiçbir şefaatin olmadığı kıyamet günü gelmeden önce, size rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcayın. İnkâr edenler ise zalimlerin ta kendileridir.

İşte onların, sabredip kötülüğü iyilikle savmaları ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcamaları karşılığında, mükâfatları kendilerine iki kez verilecektir.

Onun için kim (elinde bulunandan) verir, Allah’a karşı gelmekten sakınır ve en güzel sözü (kelime-i tevhidi) tasdik ederse, biz onu en kolay olana kolayca iletiriz.

Selam ve dua ile

Selam76

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili selam76 kardeş paranı gayrimenkul işine yatır hiç bir zaman zarar edeceğini sanmıyorum yalnız para bağlamadan önce herşeyin kuralına uygun olduğu tapulu bir gayrimenkul al hiçbir zaman zarar etmezsin mümkünse 10 senede kendisini, amorti edecek kiracılı bir yer al
Sevgili mubin kardes, sagol onerin icin. Aslinda bende dusunuyordum ama insanlarla, kiracilarla ve devletle ugrasmak da kolay olmasa gerek. Ozellikle benim gibi yurtdisinda yasayanlar icin..

Selam76

Kayıtlı Kullanıcı
Yusuf kardes, elbette imkanlarimiz dahilinde Allah yolunda harcamak imanin geregi ve cok onemli, merak etmeyin, bunun bilincinde oldum her zaman.

mübin

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili selam kardeş sen işini sıkı tutarsan emlakının başında olmana gerek yok baştan sağlam iş yap ve sonra sözleşmelerin her şeyin resmi olsun varsın kiracın isterse ölsün eğer istersen sülalesinden bile alacağını tahsil edebilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt