Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Facebook Bazı Uygulamaları Kapatıyor (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer Facebook'ta profilime kim, kaç kere bakmış diye merak edenlerdenseniz, bu haberi mutlaka okuyun.

258pirn.jpg

Facebook bazı uygulamalardan memnun değil.​

Facebook reklamdan başka hiçbir işe yaramadıklarını idda ettikleri bazı uygulamaların peşine düştü. Bunun ilk adımı ise "profilime kim bakmış" türü uygulamarı kapatmak olacak.

"Profilime kim bakmış", "en büyük 10 hayranım" gibi uygulamalar iddaya göre, Facebook sayfanızı en çok kimlerin ziyaret ettiğini ortaya çıkarıyordu. Böylece kullanıcılar öz güven patlaması yaşayıp ve belki de listesindeki bazı kişilerin onlar hakkında değişik duygular beslediğini düşünüyordu.

Facebook, bu gibi uygulamaların işe yaramadğını açıkladı. "Profilinize ya da fotoğraflarınıza kimin kaç kere baktığını kimse bilemez" açıklamasını yapan sözcü bu gibi uygulamaların yalnızca reklam amaçlı olduğunu da belirtti.

Bu tip uygulamalar nasıl çalışıyor ?

Aslında bu tip uygulamaların çalışma mantığı oldukça basit: Önce kullanıcılar bu uygulamayı profillerine yüklüyor; ardından belirli bir süre geçtikten sonra kullanıcıların karşısına arkadaşlarının isminin yer aldığı bir liste çıkıyor.

Uygulamanın iddiasına göre bu listede yer alan isimlerin hepsi söz konusu kişinin profiline sık sık girenlerden oluşuyor. Oysa uzmanların bu konudaki görüşü de dikkate alındığında böyle bir durumun söz konusu olmadığı ortaya çıkıyor.

Bu tür uygulamalar bu listeleri ya gelişigüzel oluşturuyor ya da Facebook'ta "ileti" durumunu ya da "fotoğraflarını" en son güncelleyen isimleri baz alarak bu listeyi oluşturuyor.

El_Şihab

Kayıtlı Kullanıcı
Profilime kim baktı gibi abuk sabuk uygulamalarla uğraşılcağına...
"Bu gün Allah için Ne yaptın" (Hz.Ömer r.a) Sorusunu sorsalar kendilerine de, ibadette yarışsalar ya.!

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Doğru söylersin kardeş. Allah hidayet versin cümlemize.

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
eyvallah kardeşim;)

face kavramı artık "biri bizi gözetliyor" kavramına dönüştü..üstelik her şeyde olduğu gibi farklı amaçlarda söz konusu..yani dikkatli kullanmak lazım..özellikle her şeyini rahatlıkla paylaşan kardeşlerimiz en azından profil bilgilerini olması gereken şekilde düzenlemeli ..

öyle bi hale geldi ki magazine gerek kalmadı

El_Şihab

Kayıtlı Kullanıcı
Feysi bende kullanıyorum... Şu şekilde;

Bana yararlı bilgi veremeyecek insanları kabul etmiyorum ve sahih bilgilen içeren gruplara üye olarak oradaki bilgilerden istifade ediyorum...

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Benim bir tane bile yok üye olduğum grup yada hayranlık sayfası... :)

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
258pirn.jpg

Facebook bazı uygulamalardan memnun değil.​

"Profilime kim bakmış", "en büyük 10 hayranım" gibi uygulamalar iddaya göre, Facebook sayfanızı en çok kimlerin ziyaret ettiğini ortaya çıkarıyordu. Böylece kullanıcılar öz güven patlaması yaşayıp ve belki de listesindeki bazı kişilerin onlar hakkında değişik duygular beslediğini düşünüyordu.

.

bunu bilmiyordum...profilime kimler bakmış olayını...ama yukarıda alıntı ettigim yer güzel, öz güven patlaması yaşayıp ve değişik duygulara kapılmak :)...bole "akıllılar" da var demek..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt