Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eyvah bu ne gaflettir...! (1 Kullanıcı)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün İsa aleyhisselam çölde giderken birisini gördü. O kimse çölün ortasına oturmuş güneşin altında ibadet etmekte idi. Yanında bulunan kocaman bir ağacın gölgesine varır varmaz bu zata selam verdi ve:

- Ey Allah’ın abid kulu! Bu çölde ne diye güneşin karşısında ibadet edersin, şu ağacın gölgesinde ibadet etsen olmaz mı? Diye sordu. O kimse:

- Ey Allah’ın Nebisi! Yedi-sekiz yüz yıllık ömrüm içinde, buradan gölgeye gidinceye kadar geçen zaman zarfında tesbihlerim fevt olabilir (eksik kalabilir) . Bundan korktuğum için burada ibadet ederim, diye cevap verdi. Bunun üzerine İsa aleyhisselam:

- Doğrudur. Senin için gerekli olan da budur. Fakat sana çok garip bir şey söyleyeceğim. Ahir zamanda bir ümmet gelecek ki, onların ömrü en fazla doksan yüz sene olacaktır. Fakat, onlar öyle emek içine girip bina yapacaklar ki, sanki bin sene yaşayacakmış gibi umut içerisinde olacaklardır, dedi. O kimse:

- Eyvah, bu ne gaflettir. Eğer ben onların yerinde olsaydım, bir secde ile ömrümü bitirirdim, diye karşılık verdi.

Ya Rabbi! Kavmime doğru yolu göster. Çünkü onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar.” (Buhari, Müslim)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm ablacım, emeğinize sağlık..Çok güzel bir paylaşımdı..Hadis-i şerifteki duaya gönülden amin..Rabbimiz c.c'nin yardımı ve ihsanı tüm müslümanlarla olsun inşallah..Biz de şu an, pek çok alameti haber verilen o ahir çağdayız, ömrümüz de su gibi akıp gidiyor gerçekten..Kısa olduğu kadar da ahireti kazanmak adına çok değerli olan ömrümüzü Rahman'a kulluk yolunda geçirenlerden olmak duasıyla..Allah c.c razı olsun ablacım..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile inşallah..B)B)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
- Doğrudur. Senin için gerekli olan da budur. Fakat sana çok garip bir şey söyleyeceğim. Ahir zamanda bir ümmet gelecek ki, onların ömrü en fazla doksan yüz sene olacaktır. Fakat, onlar öyle emek içine girip bina yapacaklar ki, sanki bin sene yaşayacakmış gibi umut içerisinde olacaklardır, dedi. O kimse:

- Eyvah, bu ne gaflettir. Eğer ben onların yerinde olsaydım, bir secde ile ömrümü bitirirdim, diye karşılık verdi.

Ya Rabbi! Kavmime doğru yolu göster. Çünkü onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar.” (Buhari, Müslim)

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..

ÇOK GÜZEL ANLAMLI BİR PAYLAŞIM...

A.E.OLUN DUA İLE.....

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ablacım, emeğinize sağlık..Çok güzel bir paylaşımdı..Hadis-i şerifteki duaya gönülden amin..Rabbimiz c.c'nin yardımı ve ihsanı tüm müslümanlarla olsun inşallah..Biz de şu an, pek çok alameti haber verilen o ahir çağdayız, ömrümüz de su gibi akıp gidiyor gerçekten..Kısa olduğu kadar da ahireti kazanmak adına çok değerli olan ömrümüzü Rahman'a kulluk yolunda geçirenlerden olmak duasıyla..Allah c.c razı olsun ablacım..Rabbimize emanetsiniz..Selam ve dua ile inşallah..B)B)

vealeykümselam kardeşim,

Rabbimiz inşaALLAH hepimizden razı olur.

selam ve dua ile

Pıtırcık

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepimizi doğru yolda olanlardan eylesin..Allah razı olsun..:H

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM..

ÇOK GÜZEL ANLAMLI BİR PAYLAŞIM...

A.E.OLUN DUA İLE.....

selamünaleyküm kardeşim,

Rabbimiz inşaALLAH hepimizden razı olur.

selam ve dua ile

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt