Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eylül işte.... (1 Kullanıcı)

imported_Beyaz_

Kayıtlı Kullanıcı
resim15wv.jpg

Eylül... Fersude sonbaharların giriş kapısı... İlk yaz rüzgârından alınmış bir hızla savrulan düşüncelerin, hoyrat hayallerin ve avare zamanların yorgunluğu, kırgınlığı, pejmürdeliği içinde yeniden derlenip toparlanması gereken hayatın rengi... Ve yeniden başlamanın yorgun ritmini hatırlatan yağmurlar... Bölük pörçük hatıralar, kırık dökük sevinçler... Şiir kılığında gelen acı...

Eylül işte; nâm–ı diğer, hüzün...

Eylül... Her şair için ayrı bir Leyla; kurşunî gelinlikler giyinip de gelen... Dilemmaların çıldırtıcı sükunu bir yanda; ve bir yanda sislerin ve buğuların ardından sökün edip yürümüş sancıların ilhamı... Katar katar uzaklaşan kuşların kanatlarına yüklenen son arzular kadar umutsuz ve beklenesi...

Eylül işte; nâm–ı diğer, pişmanlık...

Bilmiyorum, siz bu yazıyı okurken yağmur yağıyor olacak mı?.. Belki yapraklar savruluyordur şimdi bulunduğunuz şehirde; belki sular kararıyordur yavaş yavaş... Altın kızılı bir gurubun soyunmuş dalında çifte kumruları seyrediyorsunuz belki de... Bir sanatoryum bahçesinde gezinen uzun saçlı, zayıf ve genç iki kaderdaştır belki ikindiler ve yağmurlar... Belki sizin kentin huzurludur akşamları, belki de alaca düşmüş gecenin bir yüzünde siyah tırnaklarını ruhunuza geçirmeye çalışan ifritler dolaşır...

Eylül işte; nâm–ı diğer melal...

Tenha yollar, aşınmış günler, hayata dar gelen arzular ve kanadı kırık kuşlar... Tabiatın birden uyanıp gerçeği gören yüzü... Kıymeti bilinmeyen lezzetin çamurlara bulaşmış sarı bir acılık tarafından istilasına karşı şaşkınlık... Acıların beyhude, sevinçlerin zavallı, mutlulukların fanî olduğunu anlamanın dehşeti...

Eylül işte; nâm–ı diğer, ölümün rengi...

Eylül... Yaşanmamış mevsimlerin en gerçeği... Uçuk benizli koşuşturmacalar, yeniden kurulan defter–kitap pazarı... Eski okul çantasına kalem yerine ancak gözyaşını koyarak okula giden minik adımlar... Yoksul mahallelerde gitgide çamurlanacak karanlık sokaklar... Camlara mıhlanıp 70 yıllık muhteşem bir sükût ile yolları seyreden kırçıl hatıralar... Ciğer paresini okula eksik kitapla gönderen annenin yüreğindeki çizik... Para etse canını da verir ama...

Eylül işte; nâm–ı diğer, acının mührü...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleyküm ...gayet hoş bir yazıydı :T Yazıyı kelimesi kelimesine merak ederek okudum ve şu dizeler aklıma geliverdi...
ŞAKAKLARIMA KAR MI YAĞDI , NE VAR ?
BENİM Mİ ALLAH'IM BU ÇİZGİLİ YÜZ?

eylül ayı hüzün ayı demişler...gerçekten de öyle...yazın içimiz kıpır kıpır , sonbaharda hüzünlü , kışın ürkek ve ilkbahar da gayet heyecanlıyız...
Güzel ve faydalı yazılarda tekrardan buluşmak ümidi ile...
Hayırlı ve bereketli günler kardeşim...

semos

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. razı olsun . Paylaşım çok güzeldi . selametle kalın inşallah

imported_Beyaz_

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum Selam ben teşekkür ederim kardeşim
begendiginize sevindim
sizede hayırlı ve bereketli günler selam ve dua ile b

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardeşim..
Emeğinize sağlık, Naif, hoş bir paylaşımdı.. Beğeniyle okudum.. Allah c.c razı olsun.. Yazın o hareketli doğası ile zıtlaşan, zıtlıkların en güzeli Eylül'ü de karşılamamıza az kaldı.. Bu güzel yazı vesilesiyle, Hazan mevsiminin o inceliklerini, derin manalarını okumak, hayal etmek güzel oldu.. Teşekkürler paylaştığınız için kardeşim. Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz inşallah..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşim.Eylül ayını çok güzel tasvir etmiş yazar.Allaha emanet olunuzB)

imported_Beyaz_

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyna Ve Aleykum Selam
Eylül işte yeşeren gönlüme inat sararır
Eylül işte koynunda hüzünle gelir
Eylül işte pervasız rüzgarlara sevdalı

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum

. .eylül ensevdigim mevsimin en güzel ayı.. hazan gibi mevsim varmı...:)
begenerek okudum güzel bir paylaşımdı beyaz..
emeginize saglık
selam ve dua ile

imported_Beyaz_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

. .eylül ensevdigim mevsimin en güzel ayı.. hazan gibi mevsim varmı...:)
begenerek okudum güzel bir paylaşımdı beyaz..
emeginize saglık
selam ve dua ile

Aleyna Ve Aleykum Selam

hayırlı ramazanlar kardeşim
benimde en sevdigim mevsimdir hazan
rüzgar yapraklarla oynadıgı gibi bizimlede oynar
bazen ılık ılık eser oksar gibi yüzümüze
aniden hırçınlaşır kırbaçlar gibi vurur yüzümüze
toz bulutu yapar kendine ve çıkar aradan alır gider başını
yagmur zaten ayrı olur eylülde
eylülde herşey güzel ayrılıklar bile :a17: :a17:

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ayın En İyi Üyesi
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

resim15wv.jpg

Eylül... Fersude sonbaharların giriş kapısı... İlk yaz rüzgârından alınmış bir hızla savrulan düşüncelerin, hoyrat hayallerin ve avare zamanların yorgunluğu, kırgınlığı, pejmürdeliği içinde yeniden derlenip toparlanması gereken hayatın rengi... Ve yeniden başlamanın yorgun ritmini hatırlatan yağmurlar... Bölük pörçük hatıralar, kırık dökük sevinçler... Şiir kılığında gelen acı...

Bilmiyorum, siz bu yazıyı okurken yağmur yağıyor olacak mı?.. Belki yapraklar savruluyordur şimdi bulunduğunuz şehirde; belki sular kararıyordur yavaş yavaş... Altın kızılı bir gurubun soyunmuş dalında çifte kumruları seyrediyorsunuz belki de... Bir sanatoryum bahçesinde gezinen uzun saçlı, zayıf ve genç iki kaderdaştır belki ikindiler ve yağmurlar... Belki sizin kentin huzurludur akşamları, belki de alaca düşmüş gecenin bir yüzünde siyah tırnaklarını ruhunuza geçirmeye çalışan ifritler dolaşır...

Elinize, emeğinize sağlık...
Yapraklar savruluyor...Ne güzel renkler Ya Rabbim!
Ama yağmur yok buralarda...

Allah CC. ın koyduğu bir kanun tabi bu...
İnsan doğar, yaşar, ihtiyarlar ve ölür...
Eylül İhtiyarlık zamanını temsil eder...,
Beni en etkileyen aylardan birisidir...
Kainata bakınca eylül ayında...Ölüm gelir aklıma...
Birgün öleceğimiz gelir aklıma...

Allaha emanet olunuz...​

imported_Beyaz_

Kayıtlı Kullanıcı
Benim oldugum diyarlarda yagmuru rüzgarı sararan yapraklar
tatilini bitirip dönen sevdiklerimiz
okula yeni başlama heycanıyla rastladıgım anaokulu ögrencileri
bacasını tamir ettiren komşum bile bana eylül oldugunu hatırlattı
buralara herşeyiyle eylül geldi
Eylül geldi......Gitti

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt