Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ey türk,müslüman kadını hangisine benziyorsun (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
c.JPG

böylemi örtüyoruz başımızı peki bu tesettüre uygunmu??????

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

yoksa böylemi ????

peki bu moda bize nerden geldi????

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı

Bunlar 60'ların Hollywood yıldızları...Aşağıdaki fotoğraflarsa dünyanın çeşitli ülkelerindeki müslüman kadınlara ait.

endonezya

fas

filistin

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı

hindistan

malezya

mısır

pakistan

peki bizim örtü şeklimiz hangine benziyor????
Kim hangi kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır"(Ebu Davud, libas 4; Ahmed N/50)

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün AleykümKardeşim resimleri göremiyorum

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
çok özür dilerim resimlerde aksaklık oldu ugraşıyorum yapa bilirsem inşaALLAH PAYLAŞICAM SİZLERLE

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Tamamdır kardeşim resimler gözüküyor:G

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
c.JPG

böylemi örtüyoruz başımızı peki bu tesettüre uygunmu??????

,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Selamün Aleyküm

Kardeşim öncelikle ben kpalı değilim çoğu şeyinde farkındayım uzatmadan soruna cevap olarka çevremdeki kapalı bayanlar hepsi veya geneli böyle buda uygundur diye düşünüyorum

Selametle

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Kardeşim öncelikle ben kpalı değilim çoğu şeyinde farkındayım uzatmadan soruna cevap olarka çevremdeki kapalı bayanlar hepsi veya geneli böyle buda uygundur diye düşünüyorum

Selametle

öncelikle selamünaleyküm kardeşim inşaALLAH kapanırsan böyle kapanmazsın..
uygundur neye göre uygundur?
sana göremi ?
kurana uygun olması gerekmiyomu?

Nur 31:"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! "

"başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar"
sence bu uygun dedigin örtünme bu ayete uyuyomu ???
o eşarbın uçlarını salmak gerekmezmi omuzlara ..???
baş örtüsüne öyle saplanıldıki tesettür unutuldu önemli olan vucut hatlarını belli etmemek ,alımlı dikkat çekici giyinmemek

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
..........................................

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşım
buraya ılk uye olduğum zaman bende rüyam arkadaşımın dedığı gıbı yazmıştım
onun ıcın anlatmalı ve doğru yolu gostermelı dıye duşunuyorum
evet vıtrınlerı tessetur gıyım altında o kadar susluyorlar kı hepsı cok guzel gelıyor ınsanlara
acık bır bayan onları gorunce ben soyle kapancam dıyor benım gıbı ınkar etmıyorum
ama bence bu da bır başlangıçtır
bende kapanmayı duşunenlerdenım
ama sımdı daha farklı bır yaklaşımdayım doğrusunu yapmaya calışıyorum
guzel bır form allah razı olsun
aslında cok sey yazmak ısterdım ama kımbılır sonra yazarım belkı bu konuyla ılgılı
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşım
buraya ılk uye olduğum zaman bende rüyam arkadaşımın dedığı gıbı yazmıştım
onun ıcın anlatmalı ve doğru yolu gostermelı dıye duşunuyorum
evet vıtrınlerı tessetur gıyım altında o kadar susluyorlar kı hepsı cok guzel gelıyor ınsanlara
acık bır bayan onları gorunce ben soyle kapancam dıyor benım gıbı ınkar etmıyorum
ama bence bu da bır başlangıçtır
bende kapanmayı duşunenlerdenım
ama sımdı daha farklı bır yaklaşımdayım doğrusunu yapmaya calışıyorum
guzel bır form allah razı olsun
aslında cok sey yazmak ısterdım ama kımbılır sonra yazarım belkı bu konuyla ılgılı
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

aleyküm selam ablacım rabbim hakkıyla kapanmayı sizlere nasip etsin inşaALLAH ..
ben 12 yaşımdan beri kapalıyım inan kapanmakla bitmiyo öyle bir türban modası başladıki nefsimizi okşuyo, sürekli savaş içindeyim nefsimle ama en büyük destegim nur suresi onu sürekli hatırlatıyorum kendime ..
biryere gitmek için giyindigimde o, bu degil ALLAH beni beyenirmi diye düşünüyorum rabbim yardımcımız olsun...:H

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle selamünaleyküm kardeşim inşaALLAH kapanırsan böyle kapanmazsın..
uygundur neye göre uygundur?
sana göremi ?
kurana uygun olması gerekmiyomu?

Nur 31:"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! "

"başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar"
sence bu uygun dedigin örtünme bu ayete uyuyomu ???
o eşarbın uçlarını salmak gerekmezmi omuzlara ..???
baş örtüsüne öyle saplanıldıki tesettür unutuldu önemli olan vucut hatlarını belli etmemek ,alımlı dikkat çekici giyinmemek

Aleyküm Selam

Tabiki Kurana göre uygun olan benim içinde uygun olanıdır. Benim demek istemem çevremde genel olarak bu şekilde kapalılar var ondan öyle dedim Kadın olmak gerçekten de çok zor Rabbim yardımcımız olsun
Selametle

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim yardıncımız o9lsun kardeşim:H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
konuya ilgisizlignizden dolayı teşekkür ederim

efşan

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam bazen bende modern dedikleri tipte bazense diğeri haklısın işte vücut hatlarını örtmektir kapanmak çevredeki insanlarlada bi savaş içine giriliyor neyazıkki daha yaşın kaçki bu tür örtünme garip durur ilerde evlenince yap ama şimdi daha modern ol bazılarından bunu duymakta çok acı kafanı nereye çevirsen bintürlü laf duymamak lazım elbette Allah yardımcımız olsun eşarbıda şatafatlı ve çok değişik hale getirdiler ilgi çekici altında acayip makyaj çirkinleştiriyolar açık insanlardan daha beter oldular Allah doğru kapananlardan eylesin

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam bazen bende modern dedikleri tipte bazense diğeri haklısın işte vücut hatlarını örtmektir kapanmak çevredeki insanlarlada bi savaş içine giriliyor neyazıkki daha yaşın kaçki bu tür örtünme garip durur ilerde evlenince yap ama şimdi daha modern ol bazılarından bunu duymakta çok acı kafanı nereye çevirsen bintürlü laf duymamak lazım elbette Allah yardımcımız olsun eşarbıda şatafatlı ve çok değişik hale getirdiler ilgi çekici altında acayip makyaj çirkinleştiriyolar açık insanlardan daha beter oldular Allah doğru kapananlardan eylesin

amin kardeşim
aleyküm selam niye başımızı kapattıgmızı unutmazsak inşaALLAH bu tür maskaralıklardan uzak dururuz amaç dikkat çekmemek ..,
sen dinleme yaşın küçük diyenleri seni begenicek olan böyle begensin zaten senin örtünme şeklini begenmeyenden haayır gelmez sana ..
rabbim kıymetini biliceklere düşürsün inşaALLAH kardeşim:H

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Kardeşim emeğine sağlık Allah(c.c.) razı olsun .. Çok önemli bir konu gerçekten ilgi gösterilmesi gerekilen .. Rabbim örtünmek isteyipte örtünemeyen Ablalarımızın kardeşlerimizin yardımcısı olsun .. İnşallah Allah'a emanet olun selam ve dua ile.

y1pZ46-jROB8mSTG6qke6AuIbgAxmR3g8Cfrj5SWVuWcUvsNz9-EIKMbyh2hiJ59EUQcDpNNk8EVIM

y1pZ46-jROB8mRquNGFBOD7wsjxtCbF2trpDn9OEu391x8gurFOo9h1eC6o0ew4QFpF8Ydeaoq5EBk

Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?

Kim hangi kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır"

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Selamun aleyküm Tesettür anlayışımızda önemli değişimlerin yaşandığı şu dönemde öyle bir noktaya gelindi ki, tesettür sadece başörtüsünden ibaret olarak algılanmaya başlandı. Artık bizlerin başörtülerinin dışında diğer kadınlardan farklı bir yönleri kalmadı gibi. Giyim anlayışının farklılaşması hareketlere de yansıyor ve ortaya çoğu zamanlarda müslüman kadın imajına zarar verici sonuçlar çıkıyor. çok temkinli olmalıyız diye düşünüyorum....selam ve dua ile....

memleketim

Kayıtlı Kullanıcı
basortu

basortu

sa kardesım konu basortu takınma cesıdı heralde bence gunumuzde cogu ınsan kullanır oldu basortuyu dınımızın emrını farklı hallere koyar olduk Allah affetsın hepımızı sa selametle

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Kardeşim emeğine sağlık Allah(c.c.) razı olsun .. Çok önemli bir konu gerçekten ilgi gösterilmesi gerekilen .. Rabbim örtünmek isteyipte örtünemeyen Ablalarımızın kardeşlerimizin yardımcısı olsun .. İnşallah Allah'a emanet olun selam ve dua ile.

y1pZ46-jROB8mSTG6qke6AuIbgAxmR3g8Cfrj5SWVuWcUvsNz9-EIKMbyh2hiJ59EUQcDpNNk8EVIM

y1pZ46-jROB8mRquNGFBOD7wsjxtCbF2trpDn9OEu391x8gurFOo9h1eC6o0ew4QFpF8Ydeaoq5EBk

Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız?

Kim hangi kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır"
aleyküm selam konuyla ilgilendigniz için ALLAH razı olsun ..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt