Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ey Dünya Çekil Yolumdan !!!! (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

Bütün cazibenle, hasmetinle, nefsime hos gelen güzelliginle karsima geçmis, beni kendine çagiriyorsun. “Bana gel, bana bak, beni sev” diyorsun. Halbu ki, ben ruhlar âleminden yola çikmis, rahmi maderden geçerek senin bagrina inmis, oradan da bir süre oyalandiktan sonra ebed tarafina dogru gidecek olan bir yolcuyum.Sen ise, yolumun üzerindeki bir konaklama yerisin. Bir misafirhanesin. Ama insanlari oyalamak için o kadar çok çesitli ve çok güzel oyncaklarin var ki, gafil kalpler bunlarin gerçek ve ebedi oldugunu düsünerek bütün sevgilerini seni sevmek için kullaniyorlar. Yolculugun diger etaplarini unutup, senin yaninda ebedi kalacaklarimis gibi yasiyorlar. Sen de sahte bir sevgi ile onlari bagrina basiyorsun...

Geçici güzelliklerinle insanlari kandirdigini bilen feraset sahibi insanlar sana “Yalan Dünya” demisler. Geçici oldugun için de, “Fani Dünya” diyenler olmus. Gerçekten de sen de benim gibi fânisin. Yasin milyarlara varsa da, bir gün gelecek senin de ömrün tükenecek. Seni isitan gunes tavaninda nurlu bir kandil gibi parlayan ay ve etrafinda isildayan diger yildizlar ve güneslerle birlikte birgün sen de yok olacaksin.Yani de benim gibi fânisin. Halbu ki benim Üstâdim, “ faniyim, fani olani istemem” diyor. Öyleyse, ben de seni istemiyorum. Ben, bütün duygularimin ebediyen tatmin olacagi ebedi bir âleme yönelmisim.Sahte sevgililerle beni oyalamaya, yolumdan eylemeye çalisma.Ey dünya, çekil yolumdan

Ne insanlar geldi geçti üzerinden. Firavunlari bagrinda barindirdin. Senin hasmetli cazibene kapilarak kendilerini tek hâkim güç zannettiler. Gök yüzüne merdiven dayayip ilâhlik iddiasinda bulundular. Ama bir sinege maglup olarak göçüp gittiler.

Ne sultanlar geldi geçti üzerinden. Kendilerini saltanatin cazibesine kaptirip, misafir olduklarini unuttular. Saltanatlarinin ebediyyen devam edecegini zannettiler. Ama görüldü ki, ne sultanlar ölümsüz, ne de saltanatlari edebî imis

Askerlerinin çokluguna, hazinelerinin zenginligine, topraklarinin genisligine bakarak, “Acaba bu devlet yikilir mi?” diye soranlar oldugu gibi “ bu dünya bir padisaha çok, iki padisaha az gelir” diyenler de oldu. Ama onlar da sonunda bir mezarlik paylarina razi olup göçüp gittiler. Geride türkülere ve agitlara yansiyan hüzünlü ezgiler biraktilar. Benim gibi bir âcizin ise, geride birakacagi hiçbir seyi bulunmuyor. Aczimden baska sermayem yoktur.

Ey dünya, ömür sermayem, çok az, yapmam gereken lüzumlu isler ise pek çoktur. Bana faydasi olmayan, uzun yolculugumda isime yaramayacak olan ve bana ayakbagi olmaktan baska bir ise yaramayan mesguliyetlerle beni oyalama.

işim acele, çekil yolumdan

ilbeyi

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ey Dünya Çekil Yolumdan !!!!

selamün aleyküm! ALLAH razı olsun gerçekten güzell gönlüne sağlık
Rabbim bizleri asıl gayesini unutmayanlardan eylesin.

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE YİNE SÜPER BİR KONU YA DEĞİNMİŞSİN ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNE SAĞLIK HERSEY GÖNLÜNCE OLSUN.

bana ayakbagi olmaktan baska bir ise yaramayan mesguliyetlerle beni oyalama. BİZLER AYAKKABI BAĞININ NASIL BAĞLANDIĞINI BILMIYORMUYUZ O HALDE BAĞLIYALIM VE DOLAŞIP YERE DÜŞMEYELIM.

SEVGİLERLE. B)B)B)

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE YİNE SÜPER BİR KONU YA DEĞİNMİŞSİN ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNE SAĞLIK HERSEY GÖNLÜNCE OLSUN.

bana ayakbagi olmaktan baska bir ise yaramayan mesguliyetlerle beni oyalama. BİZLER AYAKKABI BAĞININ NASIL BAĞLANDIĞINI BILMIYORMUYUZ O HALDE BAĞLIYALIM VE DOLAŞIP YERE DÜŞMEYELIM.

SEVGİLERLE. B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Ana rahminden geldik pazara bir kefen aldık gittik mezara işte dünya bu kadar basit ama zaman zaman her şeyi unutup kaptırıyoruz kendimizi Peygamber Efendimiz Allah ü Tealaya bana dünyanın asıl yüzünü göster demiş bir bakmış ki o kadar çirkin o kadar perişanmış ki yüzüne bakılcak gibi değilmiş ama bize çok güzel görünüyor bir gün Musa Peygamber tur dağına giderken yolda çingene aliye raslamiş Ey Allahın Peygambri Allaha sor bakalım benim kulluğumun derecesi nedir dönüşte tekrar sormuş Ey Allahın Peygamberi benim için ne dedi Allah c.c dediki o kuluma söyle tamam tamam gerisini söyleme beni kulluğuna kabul etti bana kulum dedi ya gerisini istemem yani çingene Ali kadar olalım Cenabı Allah kulum desin yeter bu dünyada kim çok istiyorsa ona kalsın ama genede sekiz günlük ömüre dokuz gün çalışacaz selam ve dua ile kalın B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Bu yazıyı es geçmeyin lütfen herkezin okumasını isterim cevap yazmasanızda olur S.A B)B)

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
EVET YALAN DÜNYA
YÜREĞİNİZE SAĞLIK DEĞERLİ YORUMLARINI EKLEYEN ARKADAŞLAR HEPİNİZİN YÜREĞİNE SAĞLIK

HAFİZE ANNEM ELLERİNDEN ÖPÜYORUM
GENE KAYBOLDUN YA HOŞ SOHBETİNİ ESİRGİYORSUN SENİN NEZAMAN HOŞ SOHBET EDECEĞİZ

Gidiyoruz…

Tık, tık, tık....

Kim o ?

Hazırlan gidiyoruz..

Sen Kimsin? Nereye gidiyoruz ?

Sıran geldi. Gerçek evine gidiyoruz.

Gerçek ev mi? Sen! Yoksa!

Evet. Haydi gidelim.

Dur bir dakika.. bir sürü yarım işim var.

Iş yarım kalmaz birileri tamamlar. Oyalanma artık.

Çocuklar, onlar daha çok küçük, bari vedalaşsaydım.

Sen olmadan da büyürler, haydi bekliyorlar.

Bekliyorlar mı ? Onlar da kim ?

Gidince görürsün.

Anladım. Anladım ama kalbini kırıp, gönlünü alamadıklarım, iyiliğini görüp, karşılık veremediklerim var. Anlayacağın borçlu gitmek istemiyorum.

Bunu zamanında düşünseydin!

Zamanında mı? Iyi de ben hep zamanım var sanıyordum.

Hepiniz aynısınız.. Zaman dediğin, içinde bulunduğun an.. Bunun ötesi yok. Keşke, keşke... Devam et.. Bugünü yaşarken hep yarının var gibi davrandın..Üstündeki

uniformanın (insan olmanın) sorumlulukları var..

Yerine getirmedin.. Bu sana bir uyarıydı. Şimdi gitmiyoruz... Ama her an

gidebiliriz..

Bir daha geldiğimde önünde umut, arkanda pişmanlık olmasın !.........

SELAM VE DUA İLEB)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

sen ne zaman istersen gerçekten seni tanımayı istiyorum :D:D:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza nuru işte dünya hayatı tık tık kadardır hem Azrail aleyhisselamın tık tıklaması hem kalbimizin tık tıklaması bu kadar basit s.a :(:(:(

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

NAPCAM YA HAFİZE ANNEM.İNŞALLAH BENDE ÇOK ARZU EDİYORUM SİZE GÖNÜLDEN SEVGİM.
BEN ŞU AN NÖBETTEN ÇIKMAK ÜZEREYİM.İŞYERİMDEDE SINIRLI SİTE ANCAK YORUM YAZABİLİYORUM BAĞZI PROBLEMLERDEN DOLAYI EVE İNTERNET BİRAZ GECİKECEK EN KISA ZAMANDA İNŞALLAH
RABBİME EMANET ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM
SELAM VE DUA İLEB)B)B)

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
--------------------------------------------------------------------------------

Bütün cazibenle, hasmetinle, nefsime hos gelen güzelliginle karsima geçmis, beni kendine çagiriyorsun. “Bana gel, bana bak, beni sev” diyorsun. Halbu ki, ben ruhlar âleminden yola çikmis, rahmi maderden geçerek senin bagrina inmis, oradan da bir süre oyalandiktan sonra ebed tarafina dogru gidecek olan bir yolcuyum.Sen ise, yolumun üzerindeki bir konaklama yerisin. Bir misafirhanesin. Ama insanlari oyalamak için o kadar çok çesitli ve çok güzel oyncaklarin var ki, gafil kalpler bunlarin gerçek ve ebedi oldugunu düsünerek bütün sevgilerini seni sevmek için kullaniyorlar. Yolculugun diger etaplarini unutup, senin yaninda ebedi kalacaklarimis gibi yasiyorlar. Sen de sahte bir sevgi ile onlari bagrina basiyorsun...

Geçici güzelliklerinle insanlari kandirdigini bilen feraset sahibi insanlar sana “Yalan Dünya” demisler. Geçici oldugun için de, “Fani Dünya” diyenler olmus. Gerçekten de sen de benim gibi fânisin. Yasin milyarlara varsa da, bir gün gelecek senin de ömrün tükenecek. Seni isitan gunes tavaninda nurlu bir kandil gibi parlayan ay ve etrafinda isildayan diger yildizlar ve güneslerle birlikte birgün sen de yok olacaksin.Yani de benim gibi fânisin. Halbu ki benim Üstâdim, “ faniyim, fani olani istemem” diyor. Öyleyse, ben de seni istemiyorum. Ben, bütün duygularimin ebediyen tatmin olacagi ebedi bir âleme yönelmisim.Sahte sevgililerle beni oyalamaya, yolumdan eylemeye çalisma.Ey dünya, çekil yolumdan

Ne insanlar geldi geçti üzerinden. Firavunlari bagrinda barindirdin. Senin hasmetli cazibene kapilarak kendilerini tek hâkim güç zannettiler. Gök yüzüne merdiven dayayip ilâhlik iddiasinda bulundular. Ama bir sinege maglup olarak göçüp gittiler.

Ne sultanlar geldi geçti üzerinden. Kendilerini saltanatin cazibesine kaptirip, misafir olduklarini unuttular. Saltanatlarinin ebediyyen devam edecegini zannettiler. Ama görüldü ki, ne sultanlar ölümsüz, ne de saltanatlari edebî imis

Askerlerinin çokluguna, hazinelerinin zenginligine, topraklarinin genisligine bakarak, “Acaba bu devlet yikilir mi?” diye soranlar oldugu gibi “ bu dünya bir padisaha çok, iki padisaha az gelir” diyenler de oldu. Ama onlar da sonunda bir mezarlik paylarina razi olup göçüp gittiler. Geride türkülere ve agitlara yansiyan hüzünlü ezgiler biraktilar. Benim gibi bir âcizin ise, geride birakacagi hiçbir seyi bulunmuyor. Aczimden baska sermayem yoktur.

Ey dünya, ömür sermayem, çok az, yapmam gereken lüzumlu isler ise pek çoktur. Bana faydasi olmayan, uzun yolculugumda isime yaramayacak olan ve bana ayakbagi olmaktan baska bir ise yaramayan mesguliyetlerle beni oyalama.

işim acele, çekil yolumdan

E BE ANNEM NE GÜZEL KONUYA DEĞİNDİN YİNE...DÜNYA ŞU SÜSLÜ FANİ DÜNYA....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ATA 11 OĞLUM ŞU ATEŞİ GÖRDÜMMÜ KENDİMİ İÇİNDE ZANNEDİYORUM YA İÇİM ÜRPERİYOR RABBİM BİZİ YALAN DÜNYANIN HAŞMETİNE KAPILIPTA YAKMAZ İNŞ SELAM VE DUA İLE B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt