Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ey Allah'ın Kulu, Neden Övüyorsun? (1 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
لم مدتتني؟

ذكر أن رجلا من التابعين مدت رجلا في وجهه فقال له : يا عبد الله لم مدتتني؟ أجربتني عند الغضب فوجدتني تليما؟ قال : لا, قال : أجربتني في السفر فوجدتني تسن الخلق؟ قال: لا, قال : أجربتني عند الأمانة فوجدتني أمينا, قال:لا,قال :لا يتل لأتد أن يمدت أتدا ما لم يجربه في هذه الأشياء الثلاث

Anlatıldığına göre; Tabiin'den bir kişiyi, bir başkası yüzüne karşı övünce Tabiin'den olan zat kendisini öven kişiye:

"Ey Allah'ın kulu, neyimi övüyorsun? Yoksa beni öfkeli anımda denedin mi de efendi olduğumu gördün?" diye sordu. Adam: "Hayır!" dedi. Bunun üzerine Tabiin'den olan zat: "Yoksa beni yolculukta denedin mi de iyi huylu olduğumu gördün?" diye sordu. Adam yine: "Hayır!" dedi. Bunun üzerine tabiinden olan zat: "Yoksa beni emanet konusunda denedin de güvenilir olduğumu mu gördün?" diye sorup, adamdan yine: "Hayır!" cevabı alınca şunları söyledi: " oysa insan karşısında ki kişiyi şu üç konuda denemedikçe övmemelidir.."

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt