Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evliya olabilmek için (1 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber efendimiz bir nasîhatinde, Abdullah bin Ömer hazretlerine buyurdu ki:

- Allah için sev, Allah için darıl, Allah için anlaş! Evliyalık mertebesine ancak böyle kavuşabilirsin! Bu minvâl üzere olmıyan kişi, namazı ve orucu çok olsa bile, îmânın tadını alamaz. Yâ Abdullah, sabaha çıktığın zaman akşam için kendini kaygılandırma! Akşama çıktığın zaman sabah için kendini kaygılandırma! Sağlığında hastalığın ve hayatında ölüm için tedbîr al!

* * *

Abdullah bin Ömer hazretleri, harâmdan çok korkardı. Bunun için, sık sık buyururdu ki:

- Kambur oluncaya kadar namaz kılsanız ve kıl gibi oluncaya kadar oruç tutsanız, harâmdan kaçmadıkça bunların va'dedilen mükâfâtına kavuşamazsınız!

* * *

Birisi, Abdullah bin Ömer hazretlerine, “Allah için, seni çok seviyorum” deyince buyurdu ki:

- Ben de Allah için, seni hiç sevmiyorum. Çünkü sen, ezânı tegannî ederek, şarkı söyler gibi okuyorsun.

* * *

Tâbiînin büyüklerinden Nâfi' buyurdu ki:

“Ben henüz çocuk iken Abdullah bin Ömer ile beraber gidiyorduk. Ney sesi işittik. Hz. Abdullah, kulaklarını parmakları ile kapadı. Oradan hızla uzaklaştık. Bir müddet sonra bana, “ Ney sesi daha işitiliyor mu?” diye sordu. “Hayır işitilmiyor.” diye cevap verince, ondan sonra parmaklarını kulaklarından ayırdı.”

Resûlullah efendimiz, Abdullah bin Ömer'i çok severdi. Nitekim bir gün Hz. Abdullah, Resûlullahın huzûrlarına gelmişti. Resûlullah efendimiz ona çok iltifât edip, “Kıyâmet günü herkesin berâtı [kurtuluş vesîkası] her işi ölçüldükten sonra verilir. Abdullah'ın berâtı ise, dünyada verilmiştir” buyurarak onu medh ve senâ buyurdu.

Bir gün Abdullah bin Ömer hazretlerinin devesi kayboldu. Çok aradı, bulamadı. “Alana helâl olsun!” deyip mescide girdi. Sonra birisi gelip, “ Deven filân kimsede!” dedi.

Mescidden çıkıp giderken, hatırladı. “Ben onu alana hediye etmiştim” deyip tekrar mescide döndü.

Mehmetoruc.com

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Tâbiînin büyüklerinden Nâfi' buyurdu ki:

“Ben henüz çocuk iken Abdullah bin Ömer ile beraber gidiyorduk. Ney sesi işittik. Hz. Abdullah, kulaklarını parmakları ile kapadı. Oradan hızla uzaklaştık. Bir müddet sonra bana, “ Ney sesi daha işitiliyor mu?” diye sordu. “Hayır işitilmiyor.” diye cevap verince, ondan sonra parmaklarını kulaklarından ayırdı.”

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı

- Allah için sev, Allah için darıl, Allah için anlaş! Evliyalık mertebesine ancak böyle kavuşabilirsin! Bu minvâl üzere olmıyan kişi, namazı ve orucu çok olsa bile, îmânın tadını alamaz. Yâ Abdullah, sabaha çıktığın zaman akşam için kendini kaygılandırma! Akşama çıktığın zaman sabah için kendini kaygılandırma! Sağlığında hastalığın ve hayatında ölüm için tedbîr al!

* * *

Allahü teala cümlemize her işte Allahü tealanın rızasını gözetmeyi nasip etsin. O kapı herkese açık, yeter ki çalmasını bilelim..

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

* * *

Allahü teala cümlemize her işte Allahü tealanın rızasını gözetmeyi nasip etsin. O kapı herkese açık, yeter ki çalmasını bilelim..

Bu kardeşiniz sizden hususi dua istirham ediyor.

Dua buyurunda o kapıyı çalmasını bilenlerden olalım. Vermek istemeseydi istek vermezdi buyuruluyor.

Şimdilik bununla avunuyoruz. Nasib meselesi.

Dua eder dua beklerim.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Bu kardeşiniz sizden hususi dua istirham ediyor.

Dua buyurunda çalmasını bilenlerden olalım. Vermek istemeseydi istek vermezdi buyuruluyor.

Şimdilik bununla avunuyoruz. Nasib meselesi.

Dua eder dua beklerim.

Efendim, nakillerinizden istifade ederken ve aklımıza nakş olanlar hatırımıza geldikçe daimi dualardasınız.

Velev ki; biz de daha evvel dua etmiş ve duası kabul olmuş zatlar hatırı ve hürmetine dua ediyoruz. İnşaallahü teala kabul buyrulmasını umuyoruz.

Cenabı hak cümlemize iman selameti versin..

Ben de hususi dualarını istirham ediyorum.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Efendim, nakillerinizden istifade ederken ve aklımıza nakş olanlar hatırımıza geldikçe daimi dualardasınız.

Velev ki; biz de daha evvel dua etmiş ve duası kabul olmuş zatlar hatırı ve hürmetine dua ediyoruz. İnşaallahü teala kabul buyrulmasını umuyoruz.

Allahü teala razı olsun efendim. Mübarek olsun. Bu zamanda bu nimetler.

Dualarınızı için teşekkürlerimi sunar devamını dilerim.

Rabbim her an kendisiyle meşgul eylesin.

Sevgisinden ve sevdiklerinin sevgisinden ayırmasın.

Vesselam vel ikram.

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Esslamu aleyküm,
Birgün hocama sordum,hocam evliya olmak zormudurdediEvladım sen zati bir evliyasındedim ki hocam nasıl olur ben kendimi hem öyle görmüyom hem hiç alakamda yokdedikiSende onların yoluna girmişsin ve onlarla yürümek istiyorsun bundan Âla Velilikmi olur Şimdi demek istediğini daha iyi anlıyorum.Allah u Tealanın rızasını gözeterek her işini yapan kişi ister tarikatli ister üveysi olsun Mevlanın Veli(yani ermiş)kuludur,O kişidir ki her işinde önce Rabbini düşünür Şöyle şöyle yapsam Mevlam razı olurmu diye kılı kırk yarar,bu böyle oldukca tefekküre yönelir harama yönelirim korkusuyla bilmediği işlerde azaltma, rızaya kavuşurum diyede güzel amelde çoğaltma yapar derken fark etmeden bazı hallere kavuşur bu haller öyledirki,eskiden aynı vaka başına gelse sinir küpü olurdu şimdi ise yumuşak davranır olmuştur,eskiden biri onu kırsa içinden beddua bile etse şimdi ben onu affettim sende affet Rabbim der oldu ,çok az şey bilir iken bir baktıki bir çok şey ona vaki oldu yahu iyide ne olduda bunlar oldu ne değişdi hayatında.
Çünkü O kişi Mevlanın isimlerinin gölgelerinde haberi olmadan yürür oldu,sonra bu yürüyüş sıfatlarının gölglerinde oldu,sonra isimlerin asıllarında sonrada sıfatların asıllarında ve sonra diğer makamlar derken Ona bu yürüme esnalarında bazı şeyler ayan oldu hani İmamı Rabbani (K.S) diyorya mektubatında yer yer ---Bal tutan parmağını yalar--- Hah o mana bu manadırki Mevlanın isimleri ve sıfatlarında yürüyen O zati Pak Subhanın (c.c) en sevdiği İlim sıfatından bazı şeylerin kendinde sirayet ettiğini görür oldu.Bu vechile o kişilere Keramet ehli yada Evliya yada Veli kul denir oldu.
Biz onlar gibi olmak istiyoruz,ama nelerine özeniyoruz Kerametlerinemi,yoksa Allah rızasını Gözetmelerinemi, az bişe canımız sıkılsa hemen tv açıyoruz sıkıntı atalım,halbuki o kişiler Kur-an açardılar,biz biri gelsede bize bişe öğretse diye bakınırken onlar ilim arıyordular,biz iki satır bir şey öğrensek ben hocayım diye övünüyoruz,onlar yıllarca hocalarına Efendi babalarına hizmette kusur etmeden devam ederdiler, uzun sözün kısası Hakkın Rızasını arayalım O'nun (c.c) rızasından ayrılmayalım.Rabbim her dua edenin duasına cevab verensin senden bu Dünyada dileğimiz odur ki Bizlerin Ahir akıbetini hayr eyle...AMİN

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Cenabı Hak sevgisinden ayırmasın. Her an kendisiyle bulundursun.

dua eder dua beklerim.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı

cok güzel bir paylaşımdı zaten bu ney meselesinide yeni ögrendim suda cok hoşuma gitti kamburun cıkıncaya kadar namaz kılsan kıl gibi oluncaya kadar oruc tutsan haramdan kacmadıktan sonra faydası olmaz.rabbim takvalı bir yaşayış cümlemize nasıb etsin.AMİN

_YUSUF_

Yönetici

Huyela kardeş Allah'u teala razı olsun paylaşım için.
Ve diğer katkısı olan arkadaşlara

Bu arada muco bu mesajını görmesin smmmtuba kardeş benden söylemesi
Niye deme muco cevabını verir sana
selametle

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

cok güzel bir paylaşımdı zaten bu ney meselesinide yeni ögrendim suda cok hoşuma gitti kamburun cıkıncaya kadar namaz kılsan kıl gibi oluncaya kadar oruc tutsan haramdan kacmadıktan sonra faydası olmaz.rabbim takvalı bir yaşayış cümlemize nasıb etsin.AMİN

Amin . Teşekkür ederiz.

Allahü teala razı olsun. İlim, amel ve ihlasımızı arttırsın.

Doğru yolda olanlara selam ederim.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Bu senin ilk suçun olamaz

Hazreti Ömer’in (radıyallahü anh) halifeliği zamanında bir adam hırsızlıktan yakalanmıştı. Cezalandırılması için vazifelilere teslim edilen adam, Hazreti Ömer’e (radıyallahü anh) yalvarmaya başladı: “Ya Emirel mü'minin! Ne olur beni affet. Bu benim ilk suçum. Affedersen bir daha yapmam”

Hazreti Ömer (radıyallahü anh) şöyle cevap verdi: “Hayır, yalan söylüyorsun. Çünkü Allahü teala günahları örtücüdür, merhameti çoktur, kimseyi ilk işlediği suçtan dolayı cezalandırmaz. Fakat aynı günahı, hiç nedamet duymadan, devamlı işlerse, o zaman ortaya çıkarır. Sen yakalandığına göre, bu senin ilk suçun olamaz".

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt