Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evlilikte Anlayış (1 Kullanıcı)

Pıtırcık

Kayıtlı Kullanıcı
Ben 1 yıldır evliyim.Eşimin ailesi çok içki,zevk düşkünü,israfçı kişiledir.Ben bir türlü onlara ısınamadım.Ve sürekli yatılı olarak kalmaya gelirler.Ben çalışıyorum ve işten gelip misafir ağırlamak da çok yorucu her zaman olunca.Keşke diyorum bazen daha dini bütün insanlar olsaydılar.Onlarla bir arada olmak benim ruhumu daratıyor.Düğün den beridir onlarla ilgili her daim sorun yaşadık eşimle.Bir çok konuda kalbimi kırmalarına rağmen,hep anlayışlı,saygılı olmaya çalıştım.Ama geçerli nedenlerimolduğu halde eşim bu konuda bir düzenleme yapmıyor ve ben huzursuz oluyorum sürekli.Böyle düşünmek istemiyorum,günaha girmek istemiyorum ama elimde değil.Ne yapmalıyım.Nadir olarak görüşsek belki bu kadar sorun olmayacak ama 2 haftada bir yatılı olarak evimize geliyorlar.kendimi frenlemekten yoruluyorum,çoğu haftasonu dinlenemeden işime gidiyorum.Bu insanların yüzünden günaha girdiğimi düşünüyorum?Ruhum acıyor bazen?Ne yapacağımı bilemiyorum.Bana dinini yaşayan insanlar olarak bu konuda ne önerir siniz..?Allah razı olsun..:H

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
sa aleyküm canım kardeşim .diğer formda eşinin ve ailesininde alkol aldığını yazmıştın .bende 18 yaşında evlenmiştim.eşim inançlı değildi malesef.kayınvalidem özelikle kapalı bayanlara çok karşıydı.2yıl boyunca onlara çki sofrası hazırladım.ama ben içmiyordum .kayınpederim bunun saygısı olmaz diyordu.eve gelen misafirler tabi aynı kafadan.bunalıyordum.içkinin adı sosyal içecekmiş.neyse rabbime sığındım çok dua ettim.ve sonunda namazın n sini bilmeyen eşimi rabbim hidayete erdirdi.ama ailesi için malesef aynı şeyi söyleyemicem.ben konuşunca hoca olmuş diyorlar.sana tavsiyem eşini hiç kırma ve çok dua et.rabbim yardım etsin.

Pıtırcık

Kayıtlı Kullanıcı
sa aleyküm canım kardeşim .diğer formda eşinin ve ailesininde alkol aldığını yazmıştın .bende 18 yaşında evlenmiştim.eşim inançlı değildi malesef.kayınvalidem özelikle kapalı bayanlara çok karşıydı.2yıl boyunca onlara çki sofrası hazırladım.ama ben içmiyordum .kayınpederim bunun saygısı olmaz diyordu.eve gelen misafirler tabi aynı kafadan.bunalıyordum.içkinin adı sosyal içecekmiş.neyse rabbime sığındım çok dua ettim.ve sonunda namazın n sini bilmeyen eşimi rabbim hidayete erdirdi.ama ailesi için malesef aynı şeyi söyleyemicem.ben konuşunca hoca olmuş diyorlar.sana tavsiyem eşini hiç kırma ve çok dua et.rabbim yardım etsin.

Aslında eşim içmez ailesi çok fazla zevkine düşkün.Eşimin ailesinin 120 milyar borcu var.Ve biz kirada oturuyoruz.İkimizde çalışıp ancak geçinebiliyoruz.İlerde ne ile karşılaşacağım bilmiyorum ama önünü görmeden yaşayan bu aileyle işim zor.Çocuk eğer Rabbim verirse istiyorum ileride.Dua etmekten başka çarem yok.Çünkü eşimi seviyorum ve Allah katında boşanmanın ne kadar kötü bir helal sayıldığının bilincindeyim.
Senin durumunda zormuş ablacım.Sabır ve dua ile geçirmişsin bu zor günleri.Eşinin namaza başlaması ve seninle aynı şekilde yaklaşması çok iyi.Allah hepimizi doğru yoldaki insanlarla karşılaştırsın.Günaha girmek zorunda olmadığımı düşünüyorum.Yani benim evimde içemezsiniz deme hakkım var.Ama bunu eşim çözmeli onun ailesi..Allah razı olsun.Dua ile..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında eşim içmez ailesi çok fazla zevkine düşkün.Eşimin ailesinin 120 milyar borcu var.Ve biz kirada oturuyoruz.İkimizde çalışıp ancak geçinebiliyoruz.İlerde ne ile karşılaşacağım bilmiyorum ama önünü görmeden yaşayan bu aileyle işim zor.Çocuk eğer Rabbim verirse istiyorum ileride.Dua etmekten başka çarem yok.Çünkü eşimi seviyorum ve Allah katında boşanmanın ne kadar kötü bir helal sayıldığının bilincindeyim.
Senin durumunda zormuş ablacım.Sabır ve dua ile geçirmişsin bu zor günleri.Eşinin namaza başlaması ve seninle aynı şekilde yaklaşması çok iyi.Allah hepimizi doğru yoldaki insanlarla karşılaştırsın.Günaha girmek zorunda olmadığımı düşünüyorum.Yani benim evimde içemezsiniz deme hakkım var.Ama bunu eşim çözmeli onun ailesi..Allah razı olsun.Dua ile..
bak burda sana katılıyorum.şimdi evim ayrı.bir allahın kulunada içirtmem.bu yüzden eşimin ailesi uzun bir süre evime gelmediler.kimse kusura bakmasın.ben islam ahlakına göre bir evlat yetiştirmeye çalışırken öte yandan kızımın yanında alkol alınmasına asla izin vermem.

Pıtırcık

Kayıtlı Kullanıcı
Ne yapmalıyım Mesefeli davranmalı mıyım eşimin ailesine?Lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var.Allah razı olsun..

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
bence mesafe koyman en iyisi yuvanın bereketide kaçar böyle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt