Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evliliği sarsan 8 yanlış (3 Kullanıcı)

kardelen2670

Kayıtlı Kullanıcı
Evliliği sarsan 8 yanlış

Kabul, hep siz haklısınız, sizin dediğiniz doğru ve hep sizin sözünüz geçerli olmalı! Siz insanın kalbinden geçeni bile okuyabilirsiniz! Yok canım o kadar da değil diyorsanız, önerilerimize göz atınız.

--------------------------------------------------------------------------------

1. EŞİNİN KİŞİLİĞİNE KARŞI AĞIR ELEŞTİRİDE BULUNMA
Eşinin kişiliğini küçük düşürücü, onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler. “Sen hep böylesin, hep beceriksizsin.” suçlamalarına sitemkar ve biraz da hakaret içeren “Hep kendi bildiğini okudun. Beni dinlemedin.” sözleri suçlayıcı eleştirilerdir.

2. İŞİ YOKUŞA SÜRME
Günün birinde eşlerden birinde olumlu bir değişiklik olmuştur veya gittikleri doktor dinlenilmiş ve kişi olumsuz bir davranışından vazgeçmiştir. Diğer eş “On yıldır sana söyledim; ama beni dinlemedin, başkası deyince daha mı kıymetli oluyor?” biçimindeki konuşmalar eşi üzen ve geriye döndürebilecek tarzdadır.

3. GEÇMİŞİ HATIRLATMA
Evlilik hayatı boyunca insanların olumsuz hatıraları olmuştur. Kavgalar, tartışmalar, atışmalar ya da unutulan anlar, yapılan yanlış davranışlar olagelmiştir. Evlilik hayatı boyunca bu kötü hatıraların eşler tarafından tekrak tekrar ısıtılarak ortaya konulması ilişkileri zedeler.

4. GENELLEMEDE BULUNMA
Eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadeler kullanmak, onu kötü bir fiille damgalamak da büyük hatalardan biridir. “Ben senin için değiştim, sen benim için hiçbir şeyden vazgeçmedin. Çok bencilsin...” sözleri evliliği yıpratır.

5. EŞİNİN AKLINI OKUMA
Çiftler arasında diyalog tek taraflı olmaya başladığında eşler birbirlerine mesafe koymaya başlarlar. Sürekli iğnelemeler, kavgalar, atışmalar artık kadın ve erkeği kendi dünyasına itmiştir. Erkek de kadın da kendi dünyasında eşiyle konuşmaya başlar. Kafalarında kurdukları şeyler zaman zaman birbirlerinin hareketlerine yorumlar çıkarmaya neden olur. “Senin ne demek istediğini biliyorum. Ben senin bakışından anlarım.” gibi sözlerle eşinin mimik ve hareketlerinden anlamlar çıkarılmaya başlanılır.

6. KENDİNİ HEP HAKLI GÖRME
Hatalar, yanlışlıklar iki taraftan da kaynaklandığı halde kim daha haklı, adeta “mahkeme” kuruluyor.

7. KONUŞURKEN SÖZLERİN KESİLMESİ VE SES TONUNU YÜKSELTMESİ
İletişimde en önemli husus konuşan insanı sonuna kadar dinlemek, çok gerekliyse aralara girmektir. Dinlemek, anlamak ve kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bunun yolu da saygıyla dinlemek, ses tonunu yükseltmemektir.

8. EŞLERDEN BİRİNİN KENDİSİNİ TERAPİST YERİNE KOYMASI
‘Senin hasta olduğunu biliyorum, nedenlerini de biliyorum. Senin ne zayıflıkların var hepsini keşfettim, ne yapman gerektiğini söylüyorum, beni dinlesen doktora filan da ihtiyacın olmaz’ gibi sözler doğru değildir. Eş ne kadar bilgili, tecrübeli olursa olsun kendini doktor yerine koymamalıdır.

onur34

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Evliliği sarsan 8 yanlış

PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER BUNLARI ÖGRENDİGİM İYİ OLDU İLERİDE LAZIM OLUCAK:D:D:DB)B)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH-Ü TEALA razı olsun kardeşim,

çok doğru tespitler evlenecek olan bekar kardeşlerimize güzel rehber olması duası ile...

selamünaleyküm

kardelen2670

Kayıtlı Kullanıcı

çoğu evliliğin b u yanlışlıklardan yıkıldığını düşünürsek gerçekten gerekli bilgiler bunlar. istifade edilirse çok sevinirim.

selam ve dua ile....

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

EVLİLİKTE KADININ ALLAHIN EMANETİ OLDUĞUNU UNUTMAMAK LAZIM ALLAH BÜTÜN EVLİ KARDEŞLERİMİZİN MUHABBETİNİ MUTLULUĞUNU DAİM KILSIN KARDELEN KARDEŞİMİZEDE PAYLAŞIMI İÇİN ALLAH RAZI OLSUN

gunahkar1

Kayıtlı Kullanıcı

Gerçekte çok yerli yerinde bir paylaşım. ellerine yüreğine sağlık

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
EVLİLĞİ SARSAN 8 YANLIŞ

EVLİLĞİ SARSAN 8 YANLIŞ

1.Eşinin kişiliğine karşı ağır eleştiride bulunma
Eşinin kişiliğini küçük düşürücü onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler SEN HEP BÖYLESİN HEP BECERİKSİZSİN suçlamalarına sitemkar ve birazda hakaret içeren HEP KENDİ BİLDİĞİNİ OKUDIN BENİ DİNLEMEDİN sözleri suçlayıcı eleştirilerdir
2. İşi yokuşa sürmek
Günün birinde eşlerden birinde olumlu bir değişiklik olmuştur veya gittikleri doktor dinlenilmiş ve kişi olumsuz bir davranıştan vazgeçmiştir diğer eş ON YILDIR SANA SÖYLEDİM AMA BENİ DİNLEMEDİN BAŞKASI DEYİNCE DAHA MI KIYMETLİ OLUYOR biçimindeki konuşmalar eşi üzen ve geriye döndürebilecek tarzdadır
3. Geçmişi hatırlama
Evlilik hayatı boyunca insanların olusuz hatıraları olmuştur kavgalar tartışmalar atışmalar yad da unutulan anlar yapılan yanlış davranışlar olagelmiştir evlilik hayatı boyunca bu kötü hatıralaeın eşler tarafından tekrar tekrar ısıtılarak ortaya konulması ilişkileri zedeler
4. Genellemede bulunma
Eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadeler kullanmak onu kötü bir fiille damgalamak da büyük hatalardan biridir BEN SENİN İÇİN DEĞİŞTİM SEN BENİM İÇİN HİÇ BİR ŞEYDEN VAZGEÇMEDİN ÇOK BENCİLSİN sözleri evliliği yıpratır
5. Eşinin aklını okuma
Çiftler arasında diyalog tek taraflı olmaya başladığında eşler birbirlerine mesafe koymaya başlarlar sürekli iğnelemeler kavgalar atışmalar artık kadın ve erkeği kendi dünyasına itmiştir erkekte kadında kendi dünyasında eşiyle konuşmaya başlar kafalarında kurdukları şeyleri zaman zamaz birbirlerinin hareketlerine yorumlar çıkarmaya neden olur SENİN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM BEN SENİN BAKIŞINDAN ANLARIM gibi sözlerle eşinin mimikve hareketlerinden anlamlar çıkarılmaya başlanır
6. Kendini hep haklı görme
Hatalar yanlışlıklae iki taraftan da kaynaklandığı halde kim daha haklı adeta MAHKEME kuruluyor
7. Konuşurken sözlerin kesilmesi ve ses tonunun yükseltmesi
İletişimde en önemli husus konuşan insanı sonuna kadar dinlemek çok gerekliyse aralara girmektir dinleme anlamak ve kendimizi anlatmamız gerekiyor bunun yolu da saygıyla dinlemek ses tonunu yükseltmemektir
8. Eşlerden birinin kendisini terapit yerine koyması
SENİN HASTA OLDUĞUNU BİLİYORUM SENİN NE ZAYIFLIKLARIN VAR HEPSİNİ KEŞFETTİM NE YAPMAN GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM BENİ DİNLESEN DOKTORA FALAN İHTİYACIN OLMAZ gibi sözler doru değildir eş ne kadar bilgili tecrübeli olursa olsun kendini doktor yerine koymamalıdır

ilbeyi

Kayıtlı Kullanıcı
RE: EVLİLĞİ SARSAN 8 YANLIŞ

SELAM ALEYKÜM . SAĞOLUN GERÇEKLERİ YAZMIŞSINIZ. TEBRİK EDİYORUM.

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH sizden razı olsun güzel paylaşım valla ben bunları aklıma not ettim ileride lazım eder belki

Cennet123

Kayıtlı Kullanıcı

paylasim icin tesekkur .ALLAHrazi olsun.B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
ALLAH sizden razı olsun güzel paylaşım valla ben bunları aklıma not ettim ileride lazım eder belki
elzem kardeşim aklında tutamassın bir yere not et çünki hayat o kadar dolu geçiyor ki unutursun

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

haklısınız hafize hanım hani olurda evlılik gibi bişey başımdan geçerse uygularım diye söylemiştim ama o güne kadar tutamam dediğiniz gibi hayat dolu geçiyo ALLAH yardımcınız olsun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
haklısınız hafize hanım hani olurda evlılik gibi bişey başımdan geçerse uygularım diye söylemiştim ama o güne kadar tutamam dediğiniz gibi hayat dolu geçiyo ALLAH yardımcınız olsun
mutlaka geçecek Allah doğru insanla karşılaştırsın inşallah

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

cümlemizi doğru insanlarla karşılaştırsın ALLAH sizden razı olsun

habbabe

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
1.Eşinin kişiliğine karşı ağır eleştiride bulunma
Eşinin kişiliğini küçük düşürücü onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler SEN HEP BÖYLESİN HEP BECERİKSİZSİN suçlamalarına sitemkar ve birazda hakaret içeren HEP KENDİ BİLDİĞİNİ OKUDIN BENİ DİNLEMEDİN sözleri suçlayıcı eleştirilerdir
2. İşi yokuşa sürmek
Günün birinde eşlerden birinde olumlu bir değişiklik olmuştur veya gittikleri doktor dinlenilmiş ve kişi olumsuz bir davranıştan vazgeçmiştir diğer eş ON YILDIR SANA SÖYLEDİM AMA BENİ DİNLEMEDİN BAŞKASI DEYİNCE DAHA MI KIYMETLİ OLUYOR biçimindeki konuşmalar eşi üzen ve geriye döndürebilecek tarzdadır
3. Geçmişi hatırlama
Evlilik hayatı boyunca insanların olusuz hatıraları olmuştur kavgalar tartışmalar atışmalar yad da unutulan anlar yapılan yanlış davranışlar olagelmiştir evlilik hayatı boyunca bu kötü hatıralaeın eşler tarafından tekrar tekrar ısıtılarak ortaya konulması ilişkileri zedeler
4. Genellemede bulunma
Eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadeler kullanmak onu kötü bir fiille damgalamak da büyük hatalardan biridir BEN SENİN İÇİN DEĞİŞTİM SEN BENİM İÇİN HİÇ BİR ŞEYDEN VAZGEÇMEDİN ÇOK BENCİLSİN sözleri evliliği yıpratır
5. Eşinin aklını okuma
Çiftler arasında diyalog tek taraflı olmaya başladığında eşler birbirlerine mesafe koymaya başlarlar sürekli iğnelemeler kavgalar atışmalar artık kadın ve erkeği kendi dünyasına itmiştir erkekte kadında kendi dünyasında eşiyle konuşmaya başlar kafalarında kurdukları şeyleri zaman zamaz birbirlerinin hareketlerine yorumlar çıkarmaya neden olur SENİN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM BEN SENİN BAKIŞINDAN ANLARIM gibi sözlerle eşinin mimikve hareketlerinden anlamlar çıkarılmaya başlanır
6. Kendini hep haklı görme
Hatalar yanlışlıklae iki taraftan da kaynaklandığı halde kim daha haklı adeta MAHKEME kuruluyor
7. Konuşurken sözlerin kesilmesi ve ses tonunun yükseltmesi
İletişimde en önemli husus konuşan insanı sonuna kadar dinlemek çok gerekliyse aralara girmektir dinleme anlamak ve kendimizi anlatmamız gerekiyor bunun yolu da saygıyla dinlemek ses tonunu yükseltmemektir
8. Eşlerden birinin kendisini terapit yerine koyması
SENİN HASTA OLDUĞUNU BİLİYORUM SENİN NE ZAYIFLIKLARIN VAR HEPSİNİ KEŞFETTİM NE YAPMAN GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORUM BENİ DİNLESEN DOKTORA FALAN İHTİYACIN OLMAZ gibi sözler doru değildir eş ne kadar bilgili tecrübeli olursa olsun kendini doktor yerine koymamalıdır

Eski insanlar daha vefakarmış , şimdi ufacık tefecik şeylerden boşanma yolu seçiliyor.Yukarıda söylenenler çok doğru ama evlilikte oluyor.maalesef.......Önemli olan hoşgörülü olmak ,saygılı olmak saygı bittiğinde sevgide kalmıyor

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun verdiğiniz güzel bilgiler için.
Selam ve dua ile.

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
EVLİLİĞİ SARSAN 8 YANLIŞ

EVLİLİĞİ SARSAN 8 YANLIŞ

1- EŞİNİN KİŞİLİĞİNE KARŞI AĞIR ELEŞTİRİDE BULUNMA
eşinin kişiliğini küçük düşürücü onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler.
"sen hep böylesin,hep beceriksizsin"suçlamalarına sitemkar ve birazda hakaret içeren "hep kendi bildiğini okudun beni dinlemedin"sözleri suçlayıcı eleştirilerdir.
2-İŞİ YOKUŞA SÜRME
günün birinde eşlerden birinde olumlu bir değişiklik olmuştur ve ya gittikleri doktor dinlenilmiş olumsuz bir davranıştan vazgeçmiştir.diğer eş"on yıldır sana söyledim ama beni dinlemedin başkası diyince daha mı kıymetli oluyor"biçiminde ki konuşmalar eşi üzen ve geriye döndürebilecektarzdır.
3-GEÇMİŞİ HATIRLATMA
evlilik hayatı boyunca insanların olumsuz hatıraları olmuştur.kavgalar,tartışmaşlar,atışmalar yada unutulan anlar.yapılan yanlış davranışlar oluvermiştir.evlilik hayatı boyunca eşler tarafından tekrar tekrarısıtılarak ortaya konulması ilişkileri zedeler.
4-GENELLEMEDE BULUNMA
eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadelker kullanmak onu kötü bir fiille damgalamak da büyük hatalardan biridir."ben senin için değiştim sen benin için hiç bir şeyden vazgeçmedin"çok bencilsin...sözler evliliği yıpratır.
5-EŞİNİN AKLINI OKUMA
çiftler arasında diyalog tek taraflı olmaya başladığında eşler birbirini mesafe koymaya başlar.sürekli iğnelemeler, kavgalar, atışmalar, artık kadın erkeği yada erkeke kadını kendi dünyasına itmiştir.erkekte kadında kendi dünyasında eşiyele konuşamaya başlar.kafalarında kudukları şeyler zaman zaman birbirinin hareketine yorumlar çıkarmaya neden olur."senin ne demek istediğini biliyorum ben sni bakışından anlarım"gibi sözler einin mimik ve jestlerinden anlamlar çıkarmaya başlanır.
6-KENDİNİ HEP HAKLI GÖRME
hatalar yanlışlıklar iki taraftan kaynaklandığı halde kim daha haklı adeta "mahkeme" kuruluyor.
7-KONUŞURKEN SÖZLERİN KESİLMESİ VE SES TONUNUN YÜKSELMESİ
iletişimde en önemli husus konuşan insanın sonuna kadar dinlemek çok gerekliyse aralara girmektir.dinlemek anlamak ve kendimizi anlatmamız gerekiyor.bunun yoluda sygıyla dinlemek ses tonunu yükseltmemektir.
8-EŞLERDEN BİRİNİN KENDİSİNİ TERAPİST YERİNE KOYMASI
"senin hasta olduğunu biliyorum nedenlerinide biliyorum. senin ne zayıflıkların var hepsini kaşf ettim. ne yapman gerektiğini söylüyorum.beni dinlersen doktora filanda ihtiyacın olmaz"gibi sözler doğru değildir.eş ne kadar ilgli tecrübeli olursa olsun kendisini doktor yerine koymamalıdır.

handan06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: EVLİLİĞİ SARSAN 8 YANLIŞ

ÇOK DOĞRU SÖLÜYORSUN

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

handos yazdı:
ÇOK DOĞRU SÖLÜYORSUN

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.
ZATEN EŞLER BU SEKİZ KURALI UYGULAYABİLSELER.................!BOŞANMA,BİRBİRİNİ ÇEKEMEME VS.VS. OLMAZ.....................!TABİ BU HEPİMİZ İÇİN GEÇERLİ.............!

koskun

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.

sevgi
saygı
sadakat .

a.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt