Gülüşü Yaralı
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- www.facebook.com
Küçük kız ALLAH rızası için
Bülent, avcunu acmış kendisine dogru elini uzatan adama ters ters baktı
Elli yaşlarında gösteren adam, görmeye aliştıgı hırpani kıyafetli dilencilere benzemiyordu. üzerindeki giysiler eski fakat temizdi Eli yüzü temiz ve saglıklı görünüyordu. sapasaglam adam gidip çalışacagına dileniyor, belki benden daha zengindir. zaten canı çok sıkkındı, bir de sinirlenmişti, Alaycı bir ses tonuyla:
__Ekmek parasımı istiyorsun? diye sordu
__Hayır çikolata parası lazım!
Bület in kızgınlıgı şaşkınlıga döndü. Espiri yetenegi olan dinençinin
hali de başka oluyor diye düşündü.
__Niye siz ekmek bulamayınca çikolatamı yiyorsunuz?
__Hayır Ekmek bulamadıgımız günler genellikle bulgur pilavi yeriz, onu da bulamadıysak aç yatarız
Bület adamın çidimi yoksa dalgamı gectigini anlamamıştı.
__Bugün karnınız doyduda. tatlimi istedi çanınız?
__fakirin canımı olur ki tatlı istesin beyim.
__Bu bir kabara sakası mı yoksa sen iş bulamamış stendapçı mısın?
__Hiçbiri degil sadece fakirim Bugün karımın dogum günü ona çikolata götürmek istiyorum
__Dogum gününde yaş pasta alınır bildigim kadarıyla...
__O bizim için degil zenginler için otuz yılık evliligimiz boyunca ona birkez bile yaş pasta alamadım ama her dogum gününde mutlaka çukulata götürürüm. çikolatayi çok sever
Adamın söyledikleri bülentin dikatini çekmişti O akşam karısıyla kavga etmişti kapıyı çarpıp kendini sokaga atmıştı arabasınada binmemiş sahile kadar yürümüştü. denizi seyretmekte onu rahatlatmamıştı. oysa eskiden denizi seyrederken çok rahatlardı dalgalar sıkıntısını alıp götürürdü. fakat karısının evde aglıyor oldugunu bildigi için olsa gerek hiç birşey onu rahatlatmıyordu. Dilencinin konuşurken biraz kafası dagılmıştı Acaba söyledikleri gerçekmiydi, yoksa uyduruyormu diye düşündü.
__cebinden bir çikolata alacak paran yokmu şimdi?
Bület in sorusu üzerine adam ceplerini boşattı: bir nufus cüzdanından başka birşey cıkmadı.
__Ben dilenci degilim. İşim yok günlük çalışırım ne iş olursa yaparım fakat bugün bütün gün iş aradım aksilik bu ya hiçbir iş bulamadım.
Bület oturdugu bankı işaret ederek yer gösterdi
__oturun biraz dertleşelim barı dedi.
Adam cekingen cekingen oturdu yanına
Bir erkegin karısı sık sık gelip onun dizine oturmuyorsa , o erkek karısını tanımakta ve mutlu etmekle böbürlenmemelidir.