Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

evliler okuyun,bekarlar ders alın.. (1 Kullanıcı)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
EVLİLER OKUYUN... BEKÂRLAR DERS ALIN... ))

Evlilik, inanmadığım halde içerisinde 17 seneyi bitirdiğim bir kurum benim için. 17 senede (abartmıyorum) 40 çift arkadaşımın son verdiği kurum ayni zamanda da... Evliliğimin bu kadar uzun sürmesinin gizi belkide kuruma inanmamaktan geçiyor.
Evliliği toplumun dayattığı şekilde yasamamaktan... Nedir bu dayatmalar?
Erkeğin muhakkak kadından yasça büyük olması, eğitim seviyesinin erkeğin lehine ya da en azından eşit olması bunların sadece ikisi...
Olmaz, yürümez diyor toplum... Erkek yasça büyük olmalı ki, kadına 'hot' dediğinde oturmalı kadın... Yâda yumuşatıyorlar;
-Efendim kadın erkekten önce çöktüğü için (hani doğum falan) küçük olmalıymış yaşı...

Eğitimde de böyle... Kadının çok okumuşu bilmiş olurmuş, evde kalmakmış layıkı...

EŞİM BENDEN 2 YAS BÜYÜK; ne 'hot' dememe gerek kaldı 17 senede, ne de benden önce çöktü...

Yıllar içinde ben yaşlandıkça o gençleşti,

-'Ooo Can bey kapmışınız çıtı rı' esprilerine muhatap dahi oldum.

EŞİM 3 ÜNİVERSİTE BİTİRDİ; ben bi taneyi 9 senede bitirdim..

Ne o bana bilmişlik tasladı, ne ben ona ezik baktım... Kulağa gelen müzik tekse de, onu oluşturan notalar farklıdır der Halil Cibran...

Bunu unutmadık biz.

Ben konuşurken o dinledi, ben dinlerken o konuştu 17 sen e.

O öfkeliyken ben, ben öfkeliyken o 'haklisin bitanem...' dedik,
Öfke bitip fırtına durulduğunda 'ama bi de böyle düşün' de dedik fikrimizi savunurken.

Farklı insanlar olarak görmedik birbirimizi, ayni amaç içi n savaşan neferlerdik bu hayatta...

Asla bilmedik ne kadar para kazandığımızı, ortak cüzdanımızdan gerektiği kadar aldık..

Ne kadar çalarsa çalsın masanın üstünde telefon, kim bu saatte arayan karşı cins diye sorgulamadık da ama...

Sevginin en büyük dostuydu bizim için 'güven'... Ve güvenin ardına saklanmış bir 'saygı' vardı daima...

Ne kavgalar, ne badireler atlattık 17 senede...

Eee ülkeler neler gördü, biz çekirdek aile mi sütliman yaşayacaktık...

Bir gün öyle bir girdik ki birbirimize, ben ilk kez odamın dışında yattım bi gece, misafir odasında...

Gece yarısı kapı aç ıldı esim;

-'Ne yapıyorsun burada?' diye sordu kapının eşiğinden, 'uyuyorum' dedim buz gibi bi sesle... Gitti, gelmesi 1 dakikasını almıştı elinde yastıkla... 'kay yana' dedi daracık yatakta. 'ne yapıyorsun?' dediğimde 'benim yerim senin yanın, sen gelmezsen ben gelirim' dedi...

Anladım ki o gece, en uzun kavgamız yat saatine kadar sürecek...

Ve bence doğrusu da bu...

Özen gösterdik o günden sonra, evin her yerinde kavga ettik, yatak odamız hariç.

Kırsak da zaman zaman kalplerimizi, asla kin tutmadık birbirimize...

Toplum kurallarıyla oynasaydık bu oyunu belki de 41 inci çift ol acaktık o listede...

Ama oyunun kurallarını biz koyduk... Nede olsa bizim oyunumuzdu oynanan...

Evlilik; hesapsız içine dalınması gereken bir oyun bence...

Topluma kulaklarını tıkayarak hem de... Ne benim, ne de bizim sözlerimizle...

Sadece gönlünüzden geçtiğince...

Dediği gibi Ataol Behramoğlu'nun;

'...Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:

Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına. Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armagandır.

E

es_selam

selamun aleyküm canım çok güzel bir paylaşımdı emegine saglık umarim evli olanlar için bir ders,bekarlar içinda örnak olur bu yazı..selametle........aeol...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm canım çok güzel bir paylaşımdı emegine saglık umarim evli olanlar için bir ders,bekarlar içinda örnak olur bu yazı..selametle........aeol...

aleykum selam arkadaşım yorumun için ALLAH razı olsun.bu hafta 3 gün boştum bilerek kursa gelmedim esselam ama iyide dinlendim:)selametle kal görüşmek üzere:a16:

E

es_selam

sagol canım,bizde gitmedik hatta önümüzdeki haftada gitmiycem ders çalişmam lazım hiç durmadan:/..ya birazda stres yaptım orayada gidersem daha beter olurum..sende çalış hoca anlayış gösterir herhalde haber vermemin dışında,ama 15 tatilde ful gideriz inşallah...gelebilcenmi?

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
sagol canım,bizde gitmedik hatta önümüzdeki haftada gitmiycem ders çalişmam lazım hiç durmadan:/..ya birazda stres yaptım orayada gidersem daha beter olurum..sende çalış hoca anlayış gösterir herhalde haber vermemin dışında,ama 15 tatilde ful gideriz inşallah...gelebilcenmi?

bu gidişle pek gelemicem firdevscim dersi sorarsan hiç çalişmıyorum ne yapacam bilmiyorum ben sana email olarak yazarım detayları görüşmek üzere :a15:

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
mükemmeldi yaa allah razı olsun..

uyan_ey_gozlerim

Kayıtlı Kullanıcı
'Ne yapıyorsun burada?' diye sordu kapının eşiğinden, 'uyuyorum' dedim buz gibi bi sesle... Gitti, gelmesi 1 dakikasını almıştı elinde yastıkla... 'kay yana' dedi daracık yatakta. 'ne yapıyorsun?' dediğimde 'benim yerim senin yanın, sen gelmezsen ben gelirim' dedi...

bence sözün bittği nokta burası.gereçekten güzel bir evlilik maşallah.Rabbim bizede hayırlı bir eş ve evlilik nasip eder inşallah.

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
SELAMÜN ALEYKÜM ÇOOOOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.EŞLER HAYAT MÜCADELESİNDE BİZLERE DESTEK VEREN BİR YOL ARKADAŞI.BU YOLDA BİRBİRİMİZE NE KADAR ÇOK DESTEK VERİP ANLAYIŞ GÖSTERİRSEK O DERECE MUTLU OLUP İLERLERİZ.ALLAH CÜMLEMİZE HUZUR DOLU YUVALAR NASİP ETSİN SELAM VE DUA iLE

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
=uyan_ey_gözlerim;907054]'Ne yapıyorsun burada?' diye sordu kapının eşiğinden, 'uyuyorum' dedim buz gibi bi sesle... Gitti, gelmesi 1 dakikasını almıştı elinde yastıkla... 'kay yana' dedi daracık yatakta. 'ne yapıyorsun?' dediğimde 'benim yerim senin yanın, sen gelmezsen ben gelirim' dedi...

bence sözün bittği nokta burası.gereçekten güzel bir evlilik maşallah.Rabbim bizede hayırlı bir eş ve evlilik nasip eder inşallah.[/QUOTE]

inşallah kardeşim herşey gönlünüzce olsun.selametle kalınız

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ÇOOOOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.EŞLER HAYAT MÜCADELESİNDE BİZLERE DESTEK VEREN BİR YOL ARKADAŞI.BU YOLDA BİRBİRİMİZE NE KADAR ÇOK DESTEK VERİP ANLAYIŞ GÖSTERİRSEK O DERECE MUTLU OLUP İLERLERİZ.ALLAH CÜMLEMİZE HUZUR DOLU YUVALAR NASİP ETSİN SELAM VE DUA iLE
Aleykum selam duanıza icten amin diyorum.ALLAH herkeze gönlünce hayırlı eşler nasib etsin.gözlerinize saglık.selametle kalınız

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
((YAŞAM ÇÖZÜLECEK SORUN DEĞİL TADI ÇIKARILACAK ARMAĞANDIR))
emeğinize sağlık kardeşim çok güzeldi paylaşımınız. ben DERSİMİ ALDIM :a12:
SELAMETLE KALINIZ

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
allah razı olsun çok güzel bir paylaşımdı.selametle kalın.

anatolia

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşımızında yazdığı gibi gerçekten insanlar bazen etrafa kulak tıkayıp kendi kurallarını koyduklarında daha çok mutlu oluyorlar.Çünkü toplum bazı durumlarda öyle bi çevreliyorki insanı kime uyacağını neyi nerde nasıl yapacağını neyle kimi mutlu edeceğini şaşırır hale geliyorsun.Harika bir paylaşım.Ellerinize sağlık ve Allah razı olsun...

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun,o kadar güzeldiki....
Rabbim böyle çiftlerden olmayı bizlerede nasip eylesin....
amin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt