Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evli Olanlar.... (1 Kullanıcı)

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Evliliği sarsan 8 yanlış

Kabul, hep siz haklısınız, sizin dediğiniz doğru ve hep sizin sözünüz geçerli olmalı! Siz insanın kalbinden geçeni bile okuyabilirsiniz! Yok canım o kadar da değil diyorsanız, önerilerimize göz atınız.

1. EŞİNİN KİŞİLİĞİNE KARŞI AĞIR ELEŞTİRİDE BULUNMA
Eşinin kişiliğini küçük düşürücü, onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler. “Sen hep böylesin, hep beceriksizsin.” suçlamalarına sitemkar ve biraz da hakaret içeren “Hep kendi bildiğini okudun. Beni dinlemedin.” sözleri suçlayıcı eleştirilerdir.

2. İŞİ YOKUŞA SüRME
Günün birinde eşlerden birinde olumlu bir değişiklik olmuştur veya gittikleri doktor dinlenilmiş ve kişi olumsuz bir davranışından vazgeçmiştir. Diğer eş “On yıldır sana söyledim; ama beni dinlemedin, başkası deyince daha mı kıymetli oluyor?” biçimindeki konuşmalar eşi üzen ve geriye döndürebilecek tarzdadır.

3. GEçMİŞİ HATIRLATMA
Evlilik hayatı boyunca insanların olumsuz hatıraları olmuştur. Kavgalar, tartışmalar, atışmalar ya da unutulan anlar, yapılan yanlış davranışlar olagelmiştir. Evlilik hayatı boyunca bu kötü hatıraların eşler tarafından tekrak tekrar ısıtılarak ortaya konulması ilişkileri zedeler.

4. GENELLEMEDE BULUNMA
Eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadeler kullanmak, onu kötü bir fiille damgalamak da büyük hatalardan biridir. “Ben senin için değiştim, sen benim için hiçbir şeyden vazgeçmedin. çok bencilsin...” sözleri evliliği yıpratır.

5. EŞİNİN AKLINI OKUMA
çiftler arasında diyalog tek taraflı olmaya başladığında eşler birbirlerine mesafe koymaya başlarlar. Sürekli iğnelemeler, kavgalar, atışmalar artık kadın ve erkeği kendi dünyasına itmiştir. Erkek de kadın da kendi dünyasında eşiyle konuşmaya başlar. Kafalarında kurdukları şeyler zaman zaman birbirlerinin hareketlerine yorumlar çıkarmaya neden olur. “Senin ne demek istediğini biliyorum. Ben senin bakışından anlarım.” gibi sözlerle eşinin mimik ve hareketlerinden anlamlar çıkarılmaya başlanılır.

6. KENDİNİ HEP HAKLI GöRME
Hatalar, yanlışlıklar iki taraftan da kaynaklandığı halde kim daha haklı, adeta “mahkeme” kuruluyor.

7. KONUŞURKEN SöZLERİN KESİLMESİ VE SES TONUNU YüKSELTMESİ
İletişimde en önemli husus konuşan insanı sonuna kadar dinlemek, çok gerekliyse aralara girmektir. Dinlemek, anlamak ve kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bunun yolu da saygıyla dinlemek, ses tonunu yükseltmemektir.

8. EŞLERDEN BİRİNİN KENDİSİNİ TERAPİST YERİNE KOYMASI
‘Senin hasta olduğunu biliyorum, nedenlerini de biliyorum. Senin ne zayıflıkların var hepsini keşfettim, ne yapman gerektiğini söylüyorum, beni dinlesen doktora filan da ihtiyacın olmaz’ gibi sözler doğru değildir. Eş ne kadar bilgili, tecrübeli olursa olsun kendini doktor yerine koymamalıdır.

selamün aleyküm...alıntıdır...........

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Evliliği sarsan 8 yanlış

Kabul, hep siz haklısınız, sizin dediğiniz doğru ve hep sizin sözünüz geçerli olmalı! Siz insanın kalbinden geçeni bile okuyabilirsiniz! Yok canım o kadar da değil diyorsanız, önerilerimize göz atınız.

1. EŞİNİN KİŞİLİĞİNE KARŞI AĞIR ELEŞTİRİDE BULUNMA
Eşinin kişiliğini küçük düşürücü, onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler. “Sen hep böylesin, hep beceriksizsin.” suçlamalarına sitemkar ve biraz da hakaret içeren “Hep kendi bildiğini okudun. Beni dinlemedin.” sözleri suçlayıcı eleştirilerdir.

6. KENDİNİ HEP HAKLI GöRME
Hatalar, yanlışlıklar iki taraftan da kaynaklandığı halde kim daha haklı, adeta “mahkeme” kuruluyor.

selamün aleyküm...alıntıdır...........

Aleykümselam
Paylaşımınız için Allah razı olsun kardeşim
Allah'a emanet olun
Selam ve dua ile....

Y

YAGMURBEY

s.a 8 tane ana madde var hepside doğrru teshis tebrik ederim ellerinize sağlık...

&SİDELYA&

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam
eline ve emeğine sağlık
hem evli olanlar hem de evlenecek olanlar çok dikkat etmeli bu hususlara

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
evlilik çok kolay kurulabilen bir müessese değil değerli kardeşlerim.insan ALLAH'ın kendisine lutfettiği nimetlerin kıymetini bilmeli.akıl nimetiyle düşünüp mantığıyla hareket etmeli.herşeyi problem haline getiren bireylerden oluşan bir evlilik asla ayakta duramaz.allah evliliği yıkılmak üzere olanlara ve evliliğinden- bu müessenin getirdiği herşeyden memnun olanlara dahi yardım etsin...

arayıs6180

Kayıtlı Kullanıcı
as.kesinlikle doğru fakat hayatın gerçekleri ve insanların farklı karakter yapıları malesef bunları uygulamaya sıra gelince müsaade etmiyor gibi.bilmem hak vereniniz olur mu?

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
evet haklısınız çok farklı karakterde insanlar var.eşler zaten birbirinin aynı karakter yapısına sahip olacak diye bir kaide yok.zaten bu da mümkün değil.
bazen uygulama güçlüğü çekebiliriz tabiki.mesela sen işi yokuşa sürmesen karşındaki sürer bazen.ama biz daima kestirmeden gitmeliyiz.o uzatıyorsa biz uzatmamalıyız.o ortamı o an için terke etmliyiz.gerçekten bu çok etkili bir çözüm yolu.sinirler yatışınca tekrar gelip yine aynı şeyleri konuşmamalıyız.bilmem sizin sorununuza cevap oldu mu güzel kardeşim..selametle..

arayıs6180

Kayıtlı Kullanıcı
evlimisiniz bilmiyorum ama evlilik hakikaten zor.çok çok farklı bişey.allah selamet versin

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
evet evliyim güzel kardeşim.yüce rabbime çok şükür çok huzurlu bir evliliğim var.sakın beni yanlış algılamayın size yönelik suçlama yapar gibi konuşmak istemem.fakat size tavsiyem duayı elden bırakmayın ve insanlar hakkında daime iyi düşünün.size kötülüğü dokunsa bile siz kesinlikle iyi düşünün.rabbim karşılığını verir.veriyor da..selametle

arayıs6180

Kayıtlı Kullanıcı
neden yanlış anlayayım.zaten dualarım ve sabrım olmasa evliliğim biterdi çoktan.çok şükür ki bazı şeylerin farkındayım.şuan ki duam da eşiminde bazı şeyler ifarkedebilmesi

*GAMPAREM*

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten doğru tespitler..

teşekkürler..

hanif 2

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar evet evlilik yürütmesi yaşaması çok güzel ama çok zor bir müessese şöle bir yorum yapmadan geçemicem konuşana değil konnuşturana bakmak lazım erkek olsun kadın olsun kimse durup dururken çenesini yorup nefes tüketmiyor çiftlerden biri umursamaz tavırlar takındığında isrer istemez diğeri kendi başına konuşup kendi başına dinliyor kendisi küsüp kendisi barıışıyor bu ilişkiyi yürütebilmek için kazanın bir kulbundan tutup sürüklüyor gücü yettiğince ancak olduğu yerde saydığını farkedince susuyor küsüyor ve bir zaman sonra küsmeye yada konuşmaya bile değmez düşüncesiyle kale almıyor asıl tehlikeli olan çift olarak başlayan evliliği tek sürdürmeye çalışmaktır
karşılıklı anlayış çok önemli ama anlamak içinde dinlemeyi bilmek gerek düşünün bu kadar basit mutlu huzurlu olabilmek.aslında yazmak istediğim pek çok şey var aile hayatıyla ilgili onlarıda kendi bölümünde konuşur sohbet ederiz inş-ALLAH RABBİM yar ve yardımcımız olsun yuvalarımıza huzur bereket versin....Amin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt