Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

evlenilecek biriyle haddi aşmadan konuşmak caiz midir? (1 Kullanıcı)

hatice47

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm, bir konuda beni aydınlatmanızı istiyorum.yaklaşık 2 ay önce kuzenim bana beni sevdiğini ve evlenmek istediğini söyledi.tanıdığım bir insan.niyetinin ciddi olduğunu biliyorum. ben de heves peşinde koşan biri değilim.namazında niyazında bir insan.ailesinin tümünün haberi var.ben de kabul ettim.yalnız benim ailemden saadece ablamın haberi var.ama evliliğin olması için 3-4 yılın geçmesi lazım.çünkü benim üniversiteyi bitirmem lazım onun da hazırlıklarını. bu zaman zarfında kendisine konşmayalım,bana kararımı sordun ben de cevapladım birbirimizi zaten tanıyoruz sürekli konuşmaya gerek yok belki kısmet olmaz.kimse 3 yıl sonra ne olacağını bilemez dedim.fazla aşırıya kaçmayız diye ısrar etti.mesajlarla konuşuyoruz , bazen de telefonla normal konuşuyoruz(çok nadir). canım, aşkım,birtanem...gibi lafları ne kullanıyorum ne de kullanmasına izin veriyorum.(arada tutamıyor kendisini kızıyorum ona ). sen üniversitedeyken gelip seni ziyaret edecem belki çıkıp dolaşırız dedi.seninle tek başımıza bir yere çıkmam dedim.tamam dedi. konuşmalarımız normal havadan sudan.hı bazen hayaller kurarız böyle yapacaz şöyle yapacaz diye onlar da ayıp şeyler değil.ama yine de yaptığımın günah olduğunu düşünüyorum vicdan azabı çekiyorum.dua ettiğimde kendimi suçlu gibi hissedip utanıyorum. allah aşkına bana bir şeyler söyleyin.bu yaptığımız günah mı?gizli zina mı? yoksa hiç biri mi? lütfen en kısa zamanda cevaplayın!

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
ben de bu konularda şüpheciyimdir, yaptığında bir sakınca yok bence, ama net şeyler söyleyemem, umarım biri aydınlanmamıza vesile olur.

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
değişik
evlenin gitsin nolcak ya:):).::::::::::::::::::::::)

Kurak

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.yahoo.com
cok önemsiyorsan..(ben pek önemseyen biri degilim)
dini nikah yaparsın. rahat rahat konusursun..
tabi hanefi mezhebinden sen..
şafi isen anne baba rızasına bakar..

anlamışkır

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
dini nikah yapılmamalı resmi nikahtan önce.
sakıncaları çok.
araştırıp öğrenmeli buna kalkışacak kimse.

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm, bir konuda beni aydınlatmanızı istiyorum.yaklaşık 2 ay önce kuzenim bana beni sevdiğini ve evlenmek istediğini söyledi.tanıdığım bir insan.niyetinin ciddi olduğunu biliyorum. ben de heves peşinde koşan biri değilim.namazında niyazında bir insan.ailesinin tümünün haberi var.ben de kabul ettim.yalnız benim ailemden saadece ablamın haberi var.ama evliliğin olması için 3-4 yılın geçmesi lazım.çünkü benim üniversiteyi bitirmem lazım onun da hazırlıklarını. bu zaman zarfında kendisine konşmayalım,bana kararımı sordun ben de cevapladım birbirimizi zaten tanıyoruz sürekli konuşmaya gerek yok belki kısmet olmaz.kimse 3 yıl sonra ne olacağını bilemez dedim.fazla aşırıya kaçmayız diye ısrar etti.mesajlarla konuşuyoruz , bazen de telefonla normal konuşuyoruz(çok nadir). canım, aşkım,birtanem...gibi lafları ne kullanıyorum ne de kullanmasına izin veriyorum.(arada tutamıyor kendisini kızıyorum ona ). sen üniversitedeyken gelip seni ziyaret edecem belki çıkıp dolaşırız dedi.seninle tek başımıza bir yere çıkmam dedim.tamam dedi. konuşmalarımız normal havadan sudan.hı bazen hayaller kurarız böyle yapacaz şöyle yapacaz diye onlar da ayıp şeyler değil.ama yine de yaptığımın günah olduğunu düşünüyorum vicdan azabı çekiyorum.dua ettiğimde kendimi suçlu gibi hissedip utanıyorum. allah aşkına bana bir şeyler söyleyin.bu yaptığımız günah mı?gizli zina mı? yoksa hiç biri mi? lütfen en kısa zamanda cevaplayın!

Ateşle barutun yanyana gelipte ''patlamadığı'' hiç görülmemiş..!!!

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
Ateşle barutun yanyana gelipte ''patlamadığı'' hiç görülmemiş..!!!

iki insan da dininin gereklerini bilerek görüşüyorsa, ateş ateşliğini, barut da barutluğunu çok iyi muhafaza etmeyi bilir.

(hatice kardeşim, önemli olan şey buluşmalarınızın tenha yerlerde olmamasına dikkat etmenizdir. meşru ve açık alanlarda görüşün görüşecekseniz. görüşmelerinizin konularını da sizin henüz mahrem olmayışınıza bakarak belirleyebilirsiniz.)
diyorum ya, karşınızdaki insan ne kadar bilinçli bu konularda? ona bakmalı.

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
iki insan da dininin gereklerini bilerek görüşüyorsa, ateş ateşliğini, barut da barutluğunu çok iyi muhafaza etmeyi bilir.

Ateş ateşliğini, barutta barutluğunu yapar..

Yazıyı okumadınız mı?

''
ama evliliğin olması için 3-4 yılın geçmesi lazım

Şimdi bu insanlar köşelerde tenhalarda yanyana gözgöze gelecekler, şeytanda bunları kuzu kuzu seyredecek öylemi?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt