Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

evlenemiyorum yardım edin:( (1 Kullanıcı)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
S.aleyküm arkadaşlar.. Nasılsınız görüşmeyeli iyisinizdir umarım.. benim çok ciddi bir sorunum sıkıntım var..ne yapacağımı bilemiyorum..ben bundan 6 ay önce nişana gtmiştim bi akrabamızın orda çocuk beni beğenmiş gelip bana sylediler konuşur musun diye bende olur dedim..görüştük anlaştık bu zamana kadar geldik niyeti ciddiydi..ailesiyle geldi istedi babamdan fakat babam onay vermedi olmaz diyor kesinlikle..bende boluluyum..babamın onay vermemesi uzak olması..:(görüştüğüm kişi her anlamda çok iyi biri Allah korkusu var namazı var..yani görseniz gerçekten tam bir beyfendi...tek amacı bir an önce evlenip yuva kurmak..lakin babamı ikna edemedik..kaçmak da istemiyorum birbirimizi de çok seviyoruz..ne yapacağız bilmiyorum..ne olur bldiğiniz dua varsa ya da bi yol söyler misiniz? arada kaldım bende çok çaresizim:(

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ailenin rızası olmadan evlenme kaçmayı zaten hiç düşünme. evlendikten sonra eski heyecanların yerini evliliğin ağırlığı alıyor. ve işte o zaman aileni öyle çok arıyor özlüyorsun ki.ailenizi babanızı ikna etmeye çalışın derim ben. aile büyükleri varsa etrafınızda hala amca onlar konuşssun babanızla bir de. Allah siz ve sizin gibi hayırlı aileler kurmak isteyenlerin yardımcısı olsun inşallah.

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
ailenin rızası olmadan evlenme kaçmayı zaten hiç düşünme. evlendikten sonra eski heyecanların yerini evliliğin ağırlığı alıyor. ve işte o zaman aileni öyle çok arıyor özlüyorsun ki.ailenizi babanızı ikna etmeye çalışın derim ben. aile büyükleri varsa etrafınızda hala amca onlar konuşssun babanızla bir de. Allah siz ve sizin gibi hayırlı aileler kurmak isteyenlerin yardımcısı olsun inşallah.

Allah razı olsun mehtap hanım..araya akrabalar girdi ama malesef olmadı..ayrılsak bu sefer 6 ay yaşanmışlık var..hep bu zamana kadar dua ettik Allahtan istedik olmadı..acaba benim kaderimde yazılı kişi bu değil mi:( bi taraftan da düşünüyorum Allah boşuna çıkarmadı karşıma diyorum..offf off

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ayrılın diyemeyiz ki zaten. 6 ay yaşanmışlık olduğu için söylemiyorum. benim de bi arkadaşım var sizin yaşlarda. onun da babası çok uzun zaman izin vermedi evlenmelerine ama sonra tabi baba pes artık dedi. evlendiler.iki taraf da memnun. kardeşim sabır inşallah. 6 ay yaşanmışılık çok bişey değil esasen insan insanı kaç zaman olursa olsun aynı evin içinde olmadan tanıyamıyor.

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarınıza bu güzelim kardeşinizi de katarsanız çok sevinirim..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum kardeşim..Rabbim yardımcınız olsun..
Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun inşaALLAH..
Dualarımız sizinle..

mir_erhan

Moderator
...''evlendikten sonra eski heyecanların yerini evliliğin ağırlığı alıyor. ve işte o zaman aileni öyle çok arıyor özlüyorsun ki..''

Sevgili Mehtap kardeşim Çok muhteşem özetlediniz.
Nekadar da doğru. Bun çok dikkat etmelerini tavsiye ederiz.

çok zorlayıp üzmeyin kendinizi. Evlilik çok zor ve kutsal bir müessesedir.
Allah c.c. a bırakırsanız eğer.
İnanın kaderiniz ise zaten babanız bir süre sonra durur.
Yok hayırsız ise babanız bu işi kesin engelleyecektir.
Ama Allah a bırakırsanız eğer.

Hakkınızda hayırlı olanı en kısa zamanda nasib eylesin Rabbimiz amin.

Selam ve dua ile

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
...''evlendikten sonra eski heyecanların yerini evliliğin ağırlığı alıyor. ve işte o zaman aileni öyle çok arıyor özlüyorsun ki..''

Selam ve dua ile

Allah razı olsun mir erhan bey..tabiki kaçma yı bnde düşünmüyorum..sonucu Allaha bıraktk duamızı ediyoruz..Eskişehr deki işini bırakıp boluda güzel bir iş bulabilrse gelecek yrleşecek inşallah. .bldiğinz işle ilgili dualar varsa sylersenz sevinirm..Hayrlsı ile başvurduğu işlerden bri olması için hngi esmaül Hüsna yı okumamz gerek?

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Merhaba deniz kardeşim...
Evlilik öyle basit ve kolayca karar verilebilecek bir mesele değil...
Değerli mehtap ve erhan kardeşimizin de bahsettikleri gibi siz elinizden gelen her şeyi yapın, gerisini Rabbimize bırakın inşallah...
Ana-baba duası çok önemli...Bunu hiç bir zaman gözardı etmeyin lütfen...
Ayrıca bu işte biraz da sabır gerekiyor çok zaman...
İnşallah bu 6 aylık yaşanmışlık dediğiniz şeyler dinimiz kuralları içerisindedir...
Herhangi bir olumsuzluk ya da vazgeçme halinde dinimiz kuralları içerisinde olmayan beraberliklerden çok büyük pişmanlıklar çıkabilmektedir...
Ve bu pişmanlıklar fayda etmediği gibi, en çok bayanları olumsuz etkilemektedir...
Bu nedenle kardeşim attığınız her adım dinimiz kurallarına uygun olsun...

Gerisini Rabbim en iyi bilendir...
Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler inşallah...
Selam ve DUA ile...
]
]

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı

Selam ve dua ile

Merhaba deniz kardeşim...
Evlilik öyle basit ve kolayca karar verilebilecek bir mesele değil...
Değerli mehtap ve erhan kardeşimizin de bahsettikleri gibi siz elinizden gelen her şeyi yapın, gerisini Rabbimize bırakın inşallah...
Ana-baba duası çok önemli...Bunu hiç bir zaman gözardı etmeyin lütfen...
Ayrıca bu işte biraz da sabır gerekiyor çok zaman...
İnşallah bu 6 aylık yaşanmışlık dediğiniz şeyler dinimiz kuralları içerisindedir...
Herhangi bir olumsuzluk ya da vazgeçme halinde dinimiz kuralları içerisinde olmayan beraberliklerden çok büyük pişmanlıklar çıkabilmektedir...
Ve bu pişmanlıklar fayda etmediği gibi, en çok bayanları olumsuz etkilemektedir...
Bu nedenle kardeşim attığınız her adım dinimiz kurallarına uygun olsun...

Gerisini Rabbim en iyi bilendir...
Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler inşallah...
Selam ve DUA ile...
]
]

Mavcim 6 aydr bu zmana dek nmaz klıp dua ederk geldk hep Allahtan istedik..knştuğum kşinin ailesi de bizim icin dua etti..görüşmemiz konşmamız hep dini kurallar cercevesi icindeydi..en ufak şytanı sevindirecek bir hareket ypmadık çok şükür..tek temennim dua..bakalm inşh bu gece 2001 defa tevbe süresini okuyacağım. .okuyan lar 1 hfta içnde isteği ğerçkleşmiş..

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Bira babanizin yerine koydum kendimi insan gözbebegini elin ogluna veriyor ustune baska sehir :) ama ALLAH ın emri Peygamberin kavli mesele düzgün bir eşi yuvası olması millet kızlarini baska sehirlere okumaya gonderiyorlar neyse bu ayri konu :)

İmkanlar cok gelisti ve ucuzladi istenilen zaman ziyarete gidilebilir telden internetten de konusulabilir :)) bunu sizde biliyorsunuz :)

Rabbim gonlunuze gore hayirlisini versin :)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Bira babanizin yerine koydum kendimi insan gözbebegini elin ogluna veriyor ustune baska sehir :) ama ALLAH ın emri Peygamberin kavli mesele düzgün bir eşi yuvası olması millet kızlarini baska sehirlere okumaya gonderiyorlar neyse bu ayri konu :)

İmkanlar cok gelisti ve ucuzladi istenilen zaman ziyarete gidilebilir telden internetten de konusulabilir :)) bunu sizde biliyorsunuz :)

Rabbim gonlunuze gore hayirlisini versin :)

Amin ibra. Malesef gel de babama anlat olmuyor:( ya inanın Allah için çok iyiir insan. Allahtan korkan kuldan utanan biri..dinin emirlerini yerine getiren de bri..evlenrsek şayet hmen ümreye gideceğiz:(

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Bu drumda ne ypmam lazım? Nasıl bir yol izlemeliym? Sabredip bklemeli miyim yksa vaz mı geçmeliyim?

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim. onun her yönüyle iyi bi insan olması sizin için hayırlı olacaktır diye de birşey yok. Allah bilir siz bilemezsiniz.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ben derim ki yaşınız daha çok genç. telaşe etmeyiniz. öncelikle sakin ve mantıklı olmayı deneyiniz. insan sevince biraz deli biraz da gözü kara oluyor. bu zamana kadar ailenizi utandırmadınız bu saatten sonra da onları utandıracak bişey yapmayınız. muhakkakki sizin iyiliğinizi istiyorlar. babanızdan hangi şartlar sağlanırsa malum şahısla evlenmenize izin vereceğini öğrenin. ve o şartları oluşturmaya çalışın.ALLAH a sığının hayırı olanı isteyin. sabredin

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
ben derim ki yaşınız daha çok genç. telaşe etmeyiniz. öncelikle sakin ve mantıklı olmayı deneyiniz. insan sevince biraz deli biraz da gözü kara oluyor. bu zamana kadar ailenizi utandırmadınız bu saatten sonra da onları utandıracak bişey yapmayınız. muhakkakki sizin iyiliğinizi istiyorlar. babanızdan hangi şartlar sağlanırsa malum şahısla evlenmenize izin vereceğini öğrenin. ve o şartları oluşturmaya çalışın.ALLAH a sığının hayırı olanı isteyin. sabredin

Mehtap hanım.. babamda kndince haklı onada brşey dyemiyorum lakin dha çocuıu tanımadan sırf uzak dye artı memur değil dye olmaz dedi. .braz olsun tanısaydı öyle karar verseydi sygı duyardım nasip böyleymiş der yoluma bakardım..biz iki krdeşiz ablam var istiyor ki boludan olrsa kaynaşırlar birbirlerine gidip gelirler.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Toplumun ahlaken çökmesine; otuzlu yaşlarda erkeklerin lakayt bir halde sokak başlarında serserilik etmesine;
18 yaşında lise kuytularında erkeğin ağzından içtiği sigarayı diğer erkeğin yüzüne üfleyen, hiçbir ev mesuliyeti alamayan, reşit sayılamayacak bu insanların tek mesuliyeti anne babaların üzerinedir.
27 yaşında hala çeyizine havlu dokuyan; 35'inde çekeceği krediyi ödeme yolları arayan bekarlar; bu toplumun temelinde birer dinamittir.
Kendi düğünlerinde, bir döşek bir tencereleri olan anne baba; ev araba olmadan düğün yapmamak zulmünü ortaya çıkardılar.
Evlatlarını bekarlık ateşinde tutarak, fitillerini yakıp bu cemiyeti yıkmaya azmetmekteler haberleri yok..
"Her şeyin en güzeline layıksın" şişirmeleri ile çorba kaynatmasını bilmeyen kız, beyaz atlı prens bekleme hayalinde...
Aman düzenli maaşın, sigortan, ek ücretin, dairen araban olsun filanın kızı ile dillere destan düğün yapalım diye yığınla borcun ve ümitsizliğin altına itilen genç, baba olmak yerine intihar fikrinde...
Ya Rab!! Evliliği bu denli zorlaştıran ana babalara akıl ve feraset ihsan eyle...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
biraz önce bu yazıyı okudum da aklıma babanız geldi.. doğru mu ki

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Hay senin ağzına sağlık can cağzım. Gönülden amin diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt