Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evlenemiyorum, psikolojik sorunlardan dolayi (1 Kullanıcı)

Selam76

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum,

Ben sosyal fobi ve depresyondan dolayi evlenemiyorum!! 33 yasindayim, yurtdisinda yasiyorum burada dogdum (Hollanda). Ailemle yasiyorum, onlar oldukten sonra yapayalniz kalacagim. Kendimi sadece insanlardan uzak kalinca rahat hissediyorum. Yapacak birsey yok ben kaderime razi oldum...

Dusunuyorum da, madem durum boyle, aslinda zamanimi kullanip Islam'i ogrenmek icin cok iyi bir firsat. Islam ve Muslumanlara hizmet en buyuk hayalim, ama saniyorum ilahiyat okuyarak hayatini kazanmak biraz zor. En azindan daha huzurlu olurum, kendimi gelistirip hayatimi renklendirmis olurum diye dusunuyorum. Hem yalnizligi seviyorum, sadece yalnizken rahat oluyorum, hemde tamamen yalniz kalmaktan korkuyorum. Cok zor bir durum.

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum,

Ben sosyal fobi ve depresyondan dolayi evlenemiyorum!! 33 yasindayim, yurtdisinda yasiyorum burada dogdum (Hollanda). Ailemle yasiyorum, onlar oldukten sonra yapayalniz kalacagim. Kendimi sadece insanlardan uzak kalinca rahat hissediyorum. Yapacak birsey yok ben kaderime razi oldum...

Dusunuyorum da, madem durum boyle, aslinda zamanimi kullanip Islam'i ogrenmek icin cok iyi bir firsat. Islam ve Muslumanlara hizmet en buyuk hayalim, ama saniyorum ilahiyat okuyarak hayatini kazanmak biraz zor. En azindan daha huzurlu olurum, kendimi gelistirip hayatimi renklendirmis olurum diye dusunuyorum. Hem yalnizligi seviyorum, sadece yalnizken rahat oluyorum, hemde tamamen yalniz kalmaktan korkuyorum. Cok zor bir durum.

selamün aleyküm kardeşim bende depresyondaydım ama tadavi görüyorum inan çok yardımı oluyor.. tedavini bırakma ..ama çok güzel bir yola... girmişin İNŞALLAH devam edersin ama şunuda unutma yanlız olmaz ergeç insanın bir eşe ihtiyacı var..hiç bir şey geç değildir inan öğrenmeninde yaşı yoktur ben hala öğrenmek istiyorum bilmediğim okadar şeyler varki anlatamam...bir şey bilmiyorsamda sorarım utanmadan..neden olumsuz düşünüyorsunkı ne güzel elinden geliyorsa fırsatında varsa oku RABBİM SANADA BİR KAPI AÇAR HAYIR YOLUNDA... BENDE PEK SEVMIYORUM İNSANLARLA BERABER OTURUP KALKMAYA AMA TEDAVİDEN SONRA BİRAZ DAHA TOPLUMA YAKLAŞMAYA BAŞLADIM İNŞALLAH YARDIMCI OLMUŞUMDUR.ALLAHA EMANET OL

Selam76

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bende depresyondaydım ama tadavi görüyorum inan çok yardımı oluyor.. tedavini bırakma ..ama çok güzel bir yola... girmişin İNŞALLAH devam edersin ama şunuda unutma yanlız olmaz ergeç insanın bir eşe ihtiyacı var..hiç bir şey geç değildir inan öğrenmeninde yaşı yoktur ben hala öğrenmek istiyorum bilmediğim okadar şeyler varki anlatamam...bir şey bilmiyorsamda sorarım utanmadan..neden olumsuz düşünüyorsunkı ne güzel elinden geliyorsa fırsatında varsa oku RABBİM SANADA BİR KAPI AÇAR HAYIR YOLUNDA... BENDE PEK SEVMIYORUM İNSANLARLA BERABER OTURUP KALKMAYA AMA TEDAVİDEN SONRA BİRAZ DAHA TOPLUMA YAKLAŞMAYA BAŞLADIM İNŞALLAH YARDIMCI OLMUŞUMDUR.ALLAHA EMANET OL
Ve aleykum selam,

Depresyon yasadiginizi duymak beni uzdu, insallah atlatirsiniz kisa surede. Yalniz olmaz diyorsunuz, bilmiyorum. Bende 50 yasina geldigimde belki kendimi daha iyi hissetmeye baslarsam evlenmeyi dusunebilirim, kim bilir :)

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim.

yaşadığınız sıkıntı sizin de belirttiğiniz gibi bir fobi ve tedaviyle rahatlayabilirsiniz ancak.
hayatınızdan geçen olumsuz olaylar psikolojinizi derinden sarstığı için insanlara karşı fobi oluşmuş.
mutlaka destek almalısınız.
maneviyatınızı güçlendirmeniz de olaylar ve insanlara karşı bakışınızı değiştirecektir.
Allah yardımcınız olsun.

gözlerde derman

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim sen çıkmaza düşmüşsün sanki boşlukta yaşıyor ne yapmak istediginden emin degilmiş gibi görünüyorsun sorunun ne oldugunu bilmiyorum ama mümkünse sana yardımcı olmak isterim yanlızlık ALLAH mahsustur.yanlız hissettigin zaman ALLAH sıgın ve tevekkül et bu tarz kitaplar oku eminim seni rahatlatacak ve yardımın olacaktır.ALLAH EMANET OL

mir_erhan

Moderator
Selamün aleyküm .

Sevgili kardeşim öncelikle senin için Alemlerin Rabbi olan merhamet sonsuz Rahman ve Rahim olan Allah celle celalüh a el açıp dualarda bulunacağız.
Allah celle celalüh ün bir ismi de FETTAH tır. Hayırlı kapılar açar iman eden kulunu koruyan EL MÜMİN dir. İnşallah bu isimlerinin hürmetine size hayırlı kapılar açacaktır.

Siz konu açıp bizimle paylaştınız durumunuzu. Bizler de nacizane fikirlerimizi elimizden geleni hiçbir şey gelmezse de en azında dualarımızla yanınızda ve destek olmaya çalışacağız.
Elbette her şeyin daha iyi bilenleri ustası vardır. Bizden en büyük tavsiye işin ehline kendinizi teslim etmenizdir.

Yalnız ben çok daralır çok bulanırım aralarda. Bu durumlarda kuranı kerimin her hangi bir suresini açarım önce Arapçası sonra melaini okurum. Ve o kadar Büyük ki Rabbimiz o güne neye sıkılmış isem o sıkıntıya dair bir ve birkaç ayet ile karşılaşır bir kez daha Kuranı Kerimin ne kadar da büyük bir ilaç olduğunu görürüm…

Allah celle celalüh kendine sığınanları asla yalnız bırakmaz. Her zaman Rahman olan a sığınalım inşallah.

Allah celle celalüh sizin Yar ve yardımcınız olsun.

Selam ve dua ile

mir_erhan

Moderator
evlilik konusunu biraz daha araştırıp okumanızı tavsiye edeceğim.

Efendimiz Aleyhi selatü ve selam hadisi şeriflerinde buyuruyorki :

Evlenen, îmanın yarısını tamamlamış olur, kalan yarısı hakkında ise Allahtan korksun!"
(Enes radıyallahu anh. Taberânî.)

Evlenin, çocuk sahibi olun; ben kıyâmet gününde ümmetimin çokluğu ile iftihar edeceğim." (İbn Mâce, Nikâh 1; Ahmed bin Hanbel, II/72)

"Ey gençler topluluğu! Gücü yeteniniz, evlensin. Çünkü bu, gözü haramdan daha iyi korur, edep yerini de.
Gücü yetmeyen ise, oruç tutmalıdır. Çünkü orucun, şehveti kırma özelliği vardır
."
(Alkame radıyallahu anh. Buhârî.)

"Karısı olmayan adam yoksuldur, yoksul."
"Çok malı olsa da mı?"
"Çok malı olsa da."
"Kocası olmayan kadın yoksuldur, yoksul!"
"Çok malı olsa da mı?"
"Çok malı olsa da."
(İbn Ebî Necih radıyallahu anh. Buhârî)

''Evlenin, çocuk sahibi olun; ben kıyâmet gününde ümmetimin çokluğu ile iftihar edeceğim ''

İki Cihan serverini sevindiren iftiharına sebep olanalardan biri de neden olmayalım..

Rahman ve Rahim olana emanet olun.

selam ve dua ile

gözlerde derman

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm şu anda yasadıgın herseyi karsına al ve bunların tersini cevapla takıldıgın yerde sor her soruya sonuc ne olur diye düşünn ve kafanda hayatını deyiştirebilecek özellikleri olan bir kişi tasaRLA hayal kur.insanlar hayalleri ve inançları oldugu sürece yaşar.birde bunları aynanın karşısında kararlı hatta sesli söyle kendine güven bir sıkıntı olursa yaz inşallah yardımım dokunur

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam kardeşim..
Benimde babanem vefat ettikten sonra büyük bir boşlupa saplandım..sebepsiz yere ağlamalar vs. dderken depresyonda oldugumu öğrendim..
Doktora falan başvurmadım.. ama ilahi doktorum var ..
ona sığındım,ondan diledim,ona dua ettim..
şükür atlattım gibi..
böyle durumlar çok zor Allah kimseye vermesin..
sen Allaha sıgının..ona dua halinizi arzedin...Mevlam derdine derman olacaktır eminim..
tedavi görüyorsanızda devam edin.. destek iyidir..
maneviytınız zayıfsada doldurmaya bakın.. bu dünya boş .gerçekten boş..
ayrıca evlilik sünnettir..
mantıki açıdan da düşünmüşsünüz.. bu dnyada ömrünüz vefa ederse yanlız kalacaksınız.
ama yanınızda eşiniz ve cocugunuz olursa daha kolay atlatılabilir birşeyler..
giderken arkada miras bırakmak lazım..bir bayanın en büyük mirası da evlatlarıdır diye düşünüyorum..
çoğalmak için ,derdinde kederinde başını koyabileceğin bir omuz şart..
yalnız gitmez bu hayat..her ne kadar yalnızlık sevilsede belli bir zaman sonra üzücü olur..
tecrübeyle sabittir.
Allah c.c. yardımcınız olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt