Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evlenecek olan kıza nasihat. (1 Kullanıcı)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Evlenecek olan kıza günümüz anne babanın nasihatı;
“Kızım sakın kendini ezdirme ipleri hep elinde tut."

“Efendimiz’in (sa.v) kızı Hz. Fatıma’ ya nasihatı;
“Kızım Fatıma sen Ali’ye eş ol ki, oda sana köle olsun.”

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Evlenecek olan kıza günümüz anne babanın nasihatı;
“Kızım sakın kendini ezdirme ipleri hep elinde tut."

“Efendimiz’in (sa.v) kızı Hz. Fatıma’ ya nasihatı;
“Kızım Fatıma sen Ali’ye eş ol ki, oda sana köle olsun.”

az bile söylemişsin deniz kardeşim....
sakın lafın altın kalma
sen hizmetçi değilsin
sakın hemen çocuk yapma
eşinin ailesine uzak dur...
çalış ayaklarını üstünde dur
ona muhtaç olma...

............
hep bu yanlışlarla başladık ömürlük dediğimiz evliliğimize ama maalesef bi yerden sonra akıl başa gelsede geriye dönüp düzeltmek pek mümkün olmuyor.....

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
ne kadın eşine eş ne de erkek eşine köle bu zamanda... işte bu yanlış nasihatler yüzünden

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
az bile söylemişsin deniz kardeşim....
sakın lafın altın kalma
sen hizmetçi değilsin
sakın hemen çocuk yapma
eşinin ailesine uzak dur...
çalış ayaklarını üstünde dur
ona muhtaç olma...

............
hep bu yanlışlarla başladık ömürlük dediğimiz evliliğimize ama maalesef bi yerden sonra akıl başa gelsede geriye dönüp düzeltmek pek mümkün olmuyor.....

Aynen yazdığınız gibi günümüz evlilikleri böyle:( Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın yanlış yola saptırmasın.

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Bizler doğru olanı yapmaya çalışalım ve evlatlarımızı bu hatalarla büyütmeyelim inşaallah...

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Erkeğin hanımı üzerinde hakkı çoktur. Kadın kocası ile iyi geçinmelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadının cihadı, kocası ile iyi geçinmektir.) [Taberani]

Bir kadın, kocasını güzel karşılar, güzel sözler söyleyerek hoşnutluğunu kazanmaya çalışırdı. Peygamber efendimiz aleyhisselam, kadının bu hareketinden dolayı kocasına buyurdu ki:
(Hanımına selam söyle, yarı şehid sevabına kavuştuğunu haber ver!) [Şir’a]

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Fatıma r.anha annemiz vefaatı yaklaşacağı sırada Hz. Ali r.a efendimize benden sonra şu kimseyle evlen diye vasiyette bulunmuştur şimdiki bayanlar benden sonra evlenirsen gözün çıksın diye beddua ediyor :D

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
Böyle söyleyen bir peygamberimiz var ,var mı ötesi....

Ama ama aması çok...
Hayat şartları okadar değiştiki artık tahammülü yok kimsenin kimseye......herşey çıkar olmuş.....

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Böyle söyleyen bir peygamberimiz var ,var mı ötesi....

Ama ama aması çok...
Hayat şartları okadar değiştiki artık tahammülü yok kimsenin kimseye......herşey çıkar olmuş.....

Haklısınız ablacım ama ecdadımız kendi kendisini irşad ederdi istanbulun fethinden önce askerler surlar yakınıa çadırlar kurunca fatih tebdili kıyafet ile askerlerin dertlerini dinlemek ister bir çadırın önüne gelince içerden ahh aman diye kısa aralıklarla sesler gelmektedir çokça tekrarlanması üzerine fatih dayanamaz içeriye girer içerideki asker tanır buyrun hünkarım der fatih ne yapıyorsun deminden beri der söylemek istemez asker fatih aramızda bak söyle diyince der ki hünkarım gece olunca bizans kapıları açıp kadın yolluyor çadırlara ben de mazallah günaha düşerim diye elimi ateşe tutuyorum ateşe dayanabiliyorsan işle bu günahı diye fatih ağlar ben bu askerle istanbulu alırım diye..

emcankel

Kayıtlı Kullanıcı
haklısınız ablacım ama ecdadımız kendi kendisini irşad ederdi istanbulun fethinden önce askerler surlar yakınıa çadırlar kurunca fatih tebdili kıyafet ile askerlerin dertlerini dinlemek ister bir çadırın önüne gelince içerden ahh aman diye kısa aralıklarla sesler gelmektedir çokça tekrarlanması üzerine fatih dayanamaz içeriye girer içerideki asker tanır buyrun hünkarım der fatih ne yapıyorsun deminden beri der söylemek istemez asker fatih aramızda bak söyle diyince der ki hünkarım gece olunca bizans kapıları açıp kadın yolluyor çadırlara ben de mazallah günaha düşerim diye elimi ateşe tutuyorum ateşe dayanabiliyorsan işle bu günahı diye fatih ağlar ben bu askerle istanbulu alırım diye..

ne eski fatih in aslanları gibi aslan,ne de o aslanlara yakışır eş kaldı...
üzülüyorum üzülüyoruz ama bakıyorum etraf fitne fesat kaynıyor.....
Rabbim şeytan sözüne kandırmasın inşaallah..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Haklısınız ablacım ama ecdadımız kendi kendisini irşad ederdi istanbulun fethinden önce askerler surlar yakınıa çadırlar kurunca fatih tebdili kıyafet ile askerlerin dertlerini dinlemek ister bir çadırın önüne gelince içerden ahh aman diye kısa aralıklarla sesler gelmektedir çokça tekrarlanması üzerine fatih dayanamaz içeriye girer içerideki asker tanır buyrun hünkarım der fatih ne yapıyorsun deminden beri der söylemek istemez asker fatih aramızda bak söyle diyince der ki hünkarım gece olunca bizans kapıları açıp kadın yolluyor çadırlara ben de mazallah günaha düşerim diye elimi ateşe tutuyorum ateşe dayanabiliyorsan işle bu günahı diye fatih ağlar ben bu askerle istanbulu alırım diye..

Maşallah ya çok etkileyici..günümzde byle erkek kalmadı :( Rabbim bizden sonra gelecek olanları böyle düşünen kullarından eylesin..Amin.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Nasıl aile olunur ki öyle. olsa olsa birbirini sömüren kişiler olurlar .

birde şöyle bir durum var ya evlenmeyi zorlaştırıyorlar ya
damat faiz le kredi çekiyor sonra evleniyorlar çocukları oluyor hala taksit ödeniyor.
Niye ? Herşeyi tam olsun diye :)
bu zulmü çift çekiyor en önemlisi bu hayırlı işe faiz bulaşıyor .

Yine kederlendim :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt