Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evleneceğin insanı ilk görüşte anlamak mümkün mü? (1 Kullanıcı)

Fatıma-tüz Zehra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm arkadaşlar.. Benim çok merak ettiğim ve bir o kadar da inandığım (yada inanmak istediğim) bir konu var.. Bekar bir insanım, elbet bir gün Allah nasip ederse evleneğim tabi :a11: Ama nasıl evleneceğim? Görücü usulunde tabi ilk aileler geliyor islami usule göre adayla görüşülüyor, görüşülüyor da o süre içinde nasıl anlaşılır ki onun aradığım insan olduğu? Babamın hep "görünce bişeyler hissedersin, Allah o sıcaklığı verir." der. İşte bende buna inanıyorum. Şimdiye kadar böyle evlenen insanlara sorduğumda da aynı cvbı alıyorum "evet, ilk gördüğünde bişeyler hissediyorsun" diyorlar. Sizcede öyle mi? Deneyimli ablalarımızdan, abilerimizden cvp almak istiyorum.:a12:
İkinci ve son olarak, bu yakınlarda biriyle tanıştırıldım ama hiç bişey hissetmedim, dedim ilkden insanları yargılayamayız, anlayamayız , tanıyamayız ikinci bi defa daha görüştük, ama ben yine aynıyım heyecan dahi yoktu hatta çok sıkıldım bir önce kalkmak istedim. Yalnız karşımda ki insan beni beğenmiş:a11: ama ben bişey hissetmediğim için bir daha görüşmek istemedim, tanıyınca ısınırsın falan dediler ama ben ona inanmıyorum ilkden bişeyler hissetmedikten sonra daha sonra olur mu bilmiyorum sonuçda amaç belli kimseye boşuna ümit vermenin anlamı yok diye düşünüyorum. Tabi bu düşüncemi yanlış bulanlarda var, bende söylerken çok zorlandım, yanlış mı yapıyorum acaba? gerçekten tanıyınca sevilir miyim ? İnşallah doğru bir karar vermişimdir. Bu konuda bana katılan var mı?
Allah hakkımızda hayırlı olanı versin inşallah, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın inş.
Şimdiden herkese çok teşekkürler..
Selam ve dua ile..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
ben de ayni seye inaniyorum .d

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH yar ve yardımcınız olsun.
Beni aşan konular, yorum yapamayacağım. :)

cihansenlik

Kayıtlı Kullanıcı
Meraba Fatıma

Meraba Fatıma

SAYIN Fatıma-tüz Zehra EVLENECEĞİN İNSANI TANIYARAK EVLENMELİSİN, EĞER AKRABAN İSE ZATEN TANIYORSUNDUR AMA DEĞİLSE AİLE YAPISINI İÇİNİ DIŞINI BİLMEN GEREKECEK BUNLARI ZAMANLA ÖĞRENECEKSİN HEMEN OTURUP OLDU BİTTİYE GETİRMEYECEKSİN BEN BUNLARI TECRÜBELERİME DAYANARAK SÖYLÜYORUM EVLİLİK O KADAR BASİT BİR ŞEYMİŞ GİBİ İNSANLAR GÖZÜ KAPALI GİDİYOR AMA SEÇİCİ VE ARAŞTIRMACI OLARAK SEÇECEĞİN İNSANA DİKKAT EDECEKSİN, İNSANLAR İLK BAKIŞTA NE OLDUĞUNU GÖSTERMEZ BUNU ZAMANLA GÖRÜRSÜN ACELE İLE EVLENİRSEN HAYAL KIRIKLIĞI SENİ ÜZER KARŞINDAKİ İNSANI TANIYIP ÖYLE EVLENMENİ TAVSİYE EDERİM Allah Yardımcın olsun.

toprakgök

Kayıtlı Kullanıcı
:a35:mrb fatma ben bir evli bayan olarak sorunuza cevab bnir insanla aynı evi paylaşmadıkça kımse tanıyamazsın sevgiler

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Fatıma Kardeşim,
Allah inşaAllah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.Günümüzde insanlar flört ederek birbirlerini tanıyabileceklerini sanıyorlar.Ben buna katılmıyorum,ben 27 yıllık evliyim,evet eşimi evlendiğimden iki yıl önce tanımışştım.Daha doğrusu tanıdığımı snmıştım.Asla pişman değilim onunla evlendiğime.Fakat o zaman tanıdığımı ve sevdiğimi sandığımı,sevginin ne olduğunu gerçek manada öğrendiğimde anldım.İnsanları tanımak,tanıyabilmek o kadar kolay değil.Hele söz konusu evlilikse,cihansenlik kardeşimin de dediği gibi,evlilik çok önemli ve kutsal birşey.Tabiki karşındaki kişiyi kimdir,nedir,hayata bakışı nasıldır,aynı dili konuşabildiğim bir kişimi,dini yaşamı,...gibi seni manevi olarak huzura yada yorgunluğa sürükleyecek konular hakkında en azından fikir sahibi olabilecek kadar tanımalısın.Birşeyler hissetmek bence önemli,evet bu benim eşim olabilir dedirten bir his oluşmalı insanda.Hani dış görünüş önemli değil denir ya hep.Ben böyle düşünmüyorum.Bana göre tek başına tercih sebebi olmamalı sadece.Bizler insanız ve nefsimiz var.Yanındaki insanın nefsine ağır gelmeyecek kadar kişilerin birbirlerine uygun olması gerekiyor.Eğer yanlış bilmiyorsam,dinimizde evlenmeye karar verecek kişilerin uygun ortamda üçkez görüşmelerine cevaz veriyor.
İnşaAllah Yüce Rabbim senin ve tüm evlatlarımızın hakkında en güzelini,en hayırlısını nasibetsin.
Selam ve Dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt