Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evleneceğimiz insan nasıl olmalı ???? (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm cümlenize. Ben yakında evleneceğim inşallah Rabbimin izniyle. Evleneceğimiz insandaki özellikler nasıl olmalı inanın hiç bir fikrim yok. Onu tanıyorum ama ya evlendikten sonra değişirse? Ya istediğim gibi birisi değilse? O zaman ne yaparım? Sevgili dostlarım sizlerden bu konuda fikir almak istiyorum. Sizce evleneceğimiz insanlarda hangi özellikleri aramalıyız? Yardımlarınıza ihtiyacım var. Lütfen bilhassa tecrübeliler yani evli olanlardan yardım istiyorum. Ayrıyeten bunun için istiare namazı kıldım ve Rabbime dua ettim. Sonra rüyamda kendi düğünümü gördüm. Etrafımda insan topluluğu halay çekiyorlardı. Onları tanımıyorum gerçek hayatta. Etraf karanlıktı yani akşam oluyordu düğünüm. Benim üzerimde de bembeyaz bir gelinlik vardı. Saçımda kapalıydı. Ben de onların karşısında halay çekiyordum. Bu rüyayı da gördüm. İstiare namazını kıldıktan ve yattıktan sonra bunu gördüm. Yeşil ve beyaz hayır, kırmızı ve siyah şerdir. Ama ben siyah ve beyazı da gördüm. Lütfen yardımcı olun.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Bende tam bilmiyorum beyaz görmekte iyi diye biliyorum inşallah hayırlı bir insandır evlilik bambaşka bir olay bende bekar bir insanım ne kadar tanırsanız tanıyın karşınızdaki insanı tanıyamazsınız ancak insanlar aynı ortamı paylaştıkları zaman belli olur.
İnşallah gördüğünüz rüya hayırlara vesile olur yinede içinizde bir endişe korku olduğu için bu rüyanızada yansımış olabilir.insanın evleneceği kişi Allah korkusu olan merhametli dürüst,sadık, dini inaçları olan bir kişi olması gerekiyor diye düşünüyorum yinede herşey insanın şansına kalmış.Yuvanızda inşallah huzurlu bir yuva kurmanızı herşeyin en güzlel şekilde mutluluk dolu bir ömür boyu geçirmenizi temenni ederim.
Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun cümlemize bekar kardeşlerimize hayırlı huzurlu mutluluk dolu yuva kurmak nasip etsin Rabbim cümlemize bizlerede inşallah gönlümüzün muradını verir hayırlısıyla inşallah.
Selam ve dua ile..

MANDALİNA

Kayıtlı Kullanıcı
Bence hiç acele etme çok iyi istişare yap ve bende 14 yıllık evli biri olarak sana tavsiyem iyi düşün .Benim çevremdekilerdende duyduğum şu gerçek evlendikten sonra karşındaki kişi değişe biliyo ve evlilik çok farklı niye demişler bekarlık sultanlık nişanlık vezirlik evlilik rezillik ,yani anlata bildim umarım allah hayırlısını nasip etsin kendimiz hakkında değil kendisi hakkında allhın selam ve rahmeti üstüne olsun mümin kardeşim.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Bende tam bilmiyorum beyaz görmekte iyi diye biliyorum inşallah hayırlı bir insandır evlilik bambaşka bir olay bende bekar bir insanım ne kadar tanırsanız tanıyın karşınızdaki insanı tanıyamazsınız ancak insanlar aynı ortamı paylaştıkları zaman belli olur.
İnşallah gördüğünüz rüya hayırlara vesile olur yinede içinizde bir endişe korku olduğu için bu rüyanızada yansımış olabilir.insanın evleneceği kişi Allah korkusu olan merhametli dürüst,sadık, dini inaçları olan bir kişi olması gerekiyor diye düşünüyorum yinede herşey insanın şansına kalmış.Yuvanızda inşallah huzurlu bir yuva kurmanızı herşeyin en güzlel şekilde mutluluk dolu bir ömür boyu geçirmenizi temenni ederim.
Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun cümlemize bekar kardeşlerimize hayırlı huzurlu mutluluk dolu yuva kurmak nasip etsin Rabbim cümlemize bizlerede inşallah gönlümüzün muradını verir hayırlısıyla inşallah.
Selam ve dua ile..

Allah razı olsun. Çok makbule geçti. Dualarımızın kabul olmasını niyaz ediyorum Yüce Rabbimden. Rabbim inşallah sizlere de hayırlı eşler nasip eder. AMİN.
Hayırlı günler olsun inşallah.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Bence hiç acele etme çok iyi istişare yap ve bende 14 yıllık evli biri olarak sana tavsiyem iyi düşün .Benim çevremdekilerdende duyduğum şu gerçek evlendikten sonra karşındaki kişi değişe biliyo ve evlilik çok farklı niye demişler bekarlık sultanlık nişanlık vezirlik evlilik rezillik ,yani anlata bildim umarım allah hayırlısını nasip etsin kendimiz hakkında değil kendisi hakkında allhın selam ve rahmeti üstüne olsun mümin kardeşim.

Selamun aleyküm. İnsanlar evlendikten sonra değişiyormuş dediğiniz gibi. Bana sadece iyi yüzünü gösteriyor da olabilir. Sadece seviyor olmak çözüm değil sanırım. Rabbim rüyamı hayırlara vesile kılsın. AMİN. Allah razı olsun yardımınızdan dolayı.

Allah sizin de yuvanızı daim etsin inşallah hayırlı bir şekilde.
Hayırlı günler.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Allah yardımcın olsun sorduğun soruyla alakalı bir bilgim yok ama Rabbim inş .. Mutlu huzurlu sevgi dolu bir yuvan olmasını nasip eder ... aceleye getirmeyin gibi bir söz kullanmak istemem Siz kararınızı vermişsiniz rabbim utandırmasın
selametle...

Adını anmayan kalbi neyleyim.. Bu yürek emanet bu bedene, Senden gayrısını doldurursa içine, emaneti nasıl teslim edeyim.. Kalbimi Senin ile atmaya.. Seninle can bulup, Sana koşmaya aşikar eyle bedenimi.. Varlığımı rızanın yollarına kurban eyle.. Kalbime her daim adını andır.. her daim aşkın ile yandır Ya Rabbim..Amin..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Allah yardımcın olsun sorduğun soruyla alakalı bir bilgim yok ama Rabbim inş .. Mutlu huzurlu sevgi dolu bir yuvan olmasını nasip eder ... aceleye getirmeyin gibi bir söz kullanmak istemem Siz kararınızı vermişsiniz rabbim utandırmasın
selametle...

Adını anmayan kalbi neyleyim.. Bu yürek emanet bu bedene, Senden gayrısını doldurursa içine, emaneti nasıl teslim edeyim.. Kalbimi Senin ile atmaya.. Seninle can bulup, Sana koşmaya aşikar eyle bedenimi.. Varlığımı rızanın yollarına kurban eyle.. Kalbime her daim adını andır.. her daim aşkın ile yandır Ya Rabbim..Amin..

Ve aleyküm selam. Allah razı olsun ettiğiniz her dua kabul olur inşallah. Rabbim hepimize hayırlı eş nasip eylesin. Ben de sizin gibi düşünüyorum. İçinde Allah korkusu ve sevgisi olacak dinine düşkün olacak. Allah'ım sen şaşıtma. Sen her işimizi hayırlara çıkar. AMİN.
Hayırlı günler.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
sa kardeşim allah karşına helal süt emmiş bir insan çıkartır inşallah.anlamamız çok zor rabbim hayırlısını versin.ama benden sana nacizane bir öneri.çocukları ve ailesini seven sayan biri hayırlı eş olur.kendi annesine saygısı olmayan biri sanada saygısı olmaz.çocukları seven merhametli olur.a.e.o

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
sa kardeşim allah karşına helal süt emmiş bir insan çıkartır inşallah.anlamamız çok zor rabbim hayırlısını versin.ama benden sana nacizane bir öneri.çocukları ve ailesini seven sayan biri hayırlı eş olur.kendi annesine saygısı olmayan biri sanada saygısı olmaz.çocukları seven merhametli olur.a.e.o

Ve aleyküm selam ablacığım Rabbim razı olsun inşallah. Sizin burada yazdığınız bir kelime bile benim için çok önem teşkil ediyor. Annesini babasını çok sever. Büyüklerine gayet saygılı. Zaten ailesine bağlılığı çekti beni. Allah hayırlara vesile kılsın inşallah. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.
SELAM VE DUA İLE...

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam;

ALLAH herzaman yar ve yardımcınız olsun inşallah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Sorduğunuz soruya yanıtım,eşiniz olacak insanın size değil çevresindeki insanlara,ailesine nasıl davrandığını gözlemleyin,onlara karşı saygılımı,vicdanlımı çünkü insan ilerde başına neler geleceğini bilemez ve bence vicdan sahibi bir insanla evlenmek çok önemli,başkalarına karşı merhametsiz, saygısız olan insan ilerde sizede öyle davranır.
Ve dahada önemlisi islamiyeti yaşayan bir insan olması gerekir.(ama siz buna dikkat etmişsinizdir) hoşçakalın B)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam;

ALLAH herzaman yar ve yardımcınız olsun inşallah hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Sorduğunuz soruya yanıtım,eşiniz olacak insanın size değil çevresindeki insanlara,ailesine nasıl davrandığını gözlemleyin,onlara karşı saygılımı,vicdanlımı çünkü insan ilerde başına neler geleceğini bilemez ve bence vicdan sahibi bir insanla evlenmek çok önemli,başkalarına karşı merhametsiz, saygısız olan insan ilerde sizede öyle davranır.
Ve dahada önemlisi islamiyeti yaşayan bir insan olması gerekir.(ama siz buna dikkat etmişsinizdir) hoşçakalın B)

Allah razı olsun. Dedikleriniz gerçekten önemli. Dikkat edeceğim.
Hayırlı günler.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Bu kardeşinize başka öğütlerde bulunacak, dua edecek kimse yok mu? Lütfen yardımcı olun Allah rızası için. Yardımcı olan ve olmayan herkesten Rabbim razı olsun inşallah.

meksur

Kayıtlı Kullanıcı
a.s kardeşim sen en önce yapılacak şeyleri şimdi yapıyosun herhalde evlilik için bi isteyen oldumu onun itikadına bakılır namaz kılıyomu aileler tarafından aillesi araştırılır çevreden o kişi hakkında bilgi alınır istiharede o zaman yapılır gördüğüm kadarıyla siz evlenmek üzeresiniz eğerki bu aranan şartlar sizin nışanlı olduğunuz kimsede varsa inşaallah hayırlı olacaktır. Dediğinize görede bazı hallerini beyenmişsiniz buda güzel ALLAH yar ve yardımcınız olsun ALLAH mesut ve bahtiyar etsin. amin.......

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
a.s kardeşim sen en önce yapılacak şeyleri şimdi yapıyosun herhalde evlilik için bi isteyen oldumu onun itikadına bakılır namaz kılıyomu aileler tarafından aillesi araştırılır çevreden o kişi hakkında bilgi alınır istiharede o zaman yapılır gördüğüm kadarıyla siz evlenmek üzeresiniz eğerki bu aranan şartlar sizin nışanlı olduğunuz kimsede varsa inşaallah hayırlı olacaktır. Dediğinize görede bazı hallerini beyenmişsiniz buda güzel ALLAH yar ve yardımcınız olsun ALLAH mesut ve bahtiyar etsin. amin.......

Allah razı olsun inşallah. Bu yazdıklarınız sizin sırat köprüsünden rahatlıkla geçmenizi sağlar inşalllah.
Araştırdık herkese sorduk. Çevresinde çok saygın, bilinen ailelerden biri. Evine bağlılığı, kişiliği, davranışları, terbiyesi, efendiliği... Bu gibi özellikleri var fakat evlilik çocuk oyuncağı değil. O yüzden evlenmeden kararımı değiştirme şansım var. Ben hep şunu düşünüyorum . Beni dinimden uzaklaştırmasın Allah'tan koksun. Bunlar benim için çok önemli. Ama namaz kılmıyor işte orası var. Ben onun namaza başlamasını sağlayabilir miyim acaba? Bilmiyorum evlenmeye yakın kararlarımı tekrar gözden geçiriyorum. Geriye dönüş şansım var .

2.diriliş

Kayıtlı Kullanıcı
selam aleyküm evleneciğim kişi evvala hayatında hiç bir zaman tesettürden ödün vermemiş kişi olmalı yani bir işte çalışsada tesettürünü açıyorsa o benim evleneceğim kişi değildir ve her zaman Rabbül Aleminden hayırlısını isterim böyle dış şeklini söyleyemem bilemem nasıl olacağını ama ehli müslim vel cemaat olsun da hayasına çok önem versin evine eşine çocuğuna dinine akrabasına sadık olsun yani yazmakla bitmez evleneceğim kişinin özellikleri birbirimizi çok iyi anlayalım biribirimizi sadece bu dünya için değil belki ahiret içinde sevelim ve ahiretimizi kurtarmak için yarışalım birbirimizin destekçisi olalım
valla yazmakla bitmez dediğim gibi Allaha emanet olun

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum hemşerim öncelikle Allah mesud etsin ben bekar oldugum için bir fikrim yok Allah a hayırlı eş nasip etsin tüm ummeti muhammede a.e.ol

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selam aleyküm evleneciğim kişi evvala hayatında hiç bir zaman tesettürden ödün vermemiş kişi olmalı yani bir işte çalışsada tesettürünü açıyorsa o benim evleneceğim kişi değildir ve her zaman Rabbül Aleminden hayırlısını isterim böyle dış şeklini söyleyemem bilemem nasıl olacağını ama ehli müslim vel cemaat olsun da hayasına çok önem versin evine eşine çocuğuna dinine akrabasına sadık olsun yani yazmakla bitmez evleneceğim kişinin özellikleri birbirimizi çok iyi anlayalım biribirimizi sadece bu dünya için değil belki ahiret içinde sevelim ve ahiretimizi kurtarmak için yarışalım birbirimizin destekçisi olalım
valla yazmakla bitmez dediğim gibi Allaha emanet olun

Ve aleyküm selam. Rabbim istediğiniz gibi bir hayırlı bir eş nasip eder inşallah. Söylediğiniz gibi anlatmakla bitmez. Rabbim herkesin gönlüne göre verir inşallah. AMİN.
Hayırlı akşamlar.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum hemşerim öncelikle Allah mesud etsin ben bekar oldugum için bir fikrim yok Allah a hayırlı eş nasip etsin tüm ummeti muhammede a.e.ol

Ve aleyküm selam hemşerim. Rabbim razı olsun. Olsun senin ettiğin dua benim için yeterli. AMİN. Evlenicem ama doğru insan mı acaba? Ya kişilik bakımından gayet iyi derli toplu bir insan fakat namaz kılmıyor. Bu çok kafamı karıştırıyor. Allah'ım sen bizlere yardım et. Bizleri yolundan ayırma. Bizlere hayırlı eşler nasip eyle . AMİN.
Hayırlı akşamlar hemşerim.
:gulegule

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam hemşerim. Rabbim razı olsun. Olsun senin ettiğin dua benim için yeterli. AMİN. Evlenicem ama doğru insan mı acaba? Ya kişilik bakımından gayet iyi derli toplu bir insan fakat namaz kılmıyor. Bu çok kafamı karıştırıyor. Allah'ım sen bizlere yardım et. Bizleri yolundan ayırma. Bizlere hayırlı eşler nasip eyle . AMİN.
Hayırlı akşamlar hemşerim.
:gulegule

esselamü aleyküm kardeşim Rabbım yardımcın olsun gerçekten çok zor bir karar ...Rabbim her daim hayırlı insanları karşımıza çıkarsın inşaAllah... şunuda söylemeden edemıcem çevrendeki insanların olumsuz eleştirilerini çokta kafana takma Rabbime bol bol dua et hayırlısını iste... ve gerisini ona bırak... namaz kılmıyor demişsin hepimiz isterız namazında niyazında olsun ama eğer kılmıyorsada evlendiğinde sen teşvik edersin... sen onu yola getirirsin... Allahım gönlüne göre hayırlı olanı sana nasip etsin ... eğer senın için de hayırsızsa bu insan baştan bitsin inşaAllah....selam ve dua ile hayırlı geceler...

Alaaddin_E

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelam

Benimde ufak bir tavsiyem olacak. Aranızda evlilik anlaşması yapmayı unutmayın. Yani açık kartlarla oynayın.

Misal: Evlendikten sonra aranızda her hangi bir ihtilaf çıkacak olursa, baş vuracağınız kişi veya kaynakları baştan konuşun. Bunada örnek olarak, başta Kuranı Kerim sonra Peygamber Efendimiz (sas) Sünneti, daha sonrada yolunda gittiğim Üstad, Meslek, Meşreb... ilâahir gibi.
Yani "ben bilirim - sen yanlışsın" tartışması evliliğide, saygıyıda, sevgiyide bozar.

Bazen nefse hoş gelmesede, "Kuran ve Sünnet ne derse o olacak" der rahat edersiniz.

VesSelam

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt