-Yalancı_Dünya-
Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim senin için önemli olduğunu hissettirdiğin için bir kaç satır karalayacağım umarım faydası olur.
Bir erkeği araştırırken soracağın yada sorduracağın sorular.
- Allah ve peygamber sevgisi varmı bilinçlimi ve ne boyutta
- 5 vakit namaz kılıyormu
- 5 vakit namaz kılıyormu
- 5 vakit namaz kılıyormu ( kılmıyorsa hiç bulaşma)
- oruç tutuyormu
- içki içiyormu 8İçiyorsa bir daha adını bile aklına getirme)
- Sigara içiyormu ( sigarayı bıraktıktan sonra kabul et
- Eğitim durumu nedir.( en az senin kadar olmalı)
- Evlenince ailesi ile beraber mi yaşayacaksın( inan böyle bir ortam bu devir de çok zor ama diğer şartlar olumlu ise ve çare yoksa bir şey diyemem ancak kendi evinizin olması mutlu bir evlilik için önemli)
- İş durumu nedir
- Borcu varmı ( borç bitmeden evlenmeni tavsiye etmem bitirsin öyle gelsin)
- Ev kendisinin mi ( değilse kısa zaman da Allah nasib eder inşallah)
- Fiziki görünüm
şimdilik aklıma gelen bunlarilk 5 satır olumsuzsa hiç sokulma diğerleri düzelebilecek şeyler umarım faydası olur Rabbim hayırlısı ne ise onu versin.....
Selamun aleyküm amcam maşallah ne güzel açıklamışsın. Tam da benim kafamda soru işaretleri olan konular. Sana şunu söyleyim amcam içki içiyormuş ve ben bu dertten çok muzdaribim. Kafama zaten namaz kılmayışı ve içki içmesi takılıyor. Diğer saydığınız özellikler var Rabbime şükür. Ama içkiyi de canı sıkıldığı ve sevindiği zaman içiyormuş. Bırakması için çok uğraşıyorum. Şimdi diyeceksin içki içen adamla sen nasıl evlenmeyi düşünürsün?diye. Benim aklıma bir de şu takılıyor hani Allahu Teala bir insanı değiştirmek için başka bir insanı vesile kılar ya acaba evlenmek istediğim şahsın değişmesi için de ben mi vesile olacağım? Benim içimde umut var değişeceğine dair ama değişmezse vay benim halime....
Allah razı olsun bazı soru işaretlerimin cevabını buldum sayende amcam. Sen de boşanmışsın Rabbim sana da nur yüzlü, hayırlı bir hanımefendi nasip eder inşallah. Amin.
SELAM VE DUA İLE...
Hayırlı cumalar.