Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evleneceğimiz insan nasıl olmalı ???? (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim senin için önemli olduğunu hissettirdiğin için bir kaç satır karalayacağım umarım faydası olur.
Bir erkeği araştırırken soracağın yada sorduracağın sorular.
- Allah ve peygamber sevgisi varmı bilinçlimi ve ne boyutta
- 5 vakit namaz kılıyormu
- 5 vakit namaz kılıyormu
- 5 vakit namaz kılıyormu ( kılmıyorsa hiç bulaşma)
- oruç tutuyormu
- içki içiyormu 8İçiyorsa bir daha adını bile aklına getirme)
- Sigara içiyormu ( sigarayı bıraktıktan sonra kabul et:)
- Eğitim durumu nedir.( en az senin kadar olmalı)
- Evlenince ailesi ile beraber mi yaşayacaksın( inan böyle bir ortam bu devir de çok zor ama diğer şartlar olumlu ise ve çare yoksa bir şey diyemem ancak kendi evinizin olması mutlu bir evlilik için önemli)
- İş durumu nedir
- Borcu varmı ( borç bitmeden evlenmeni tavsiye etmem bitirsin öyle gelsin)
- Ev kendisinin mi ( değilse kısa zaman da Allah nasib eder inşallah)
- Fiziki görünüm

şimdilik aklıma gelen bunlarilk 5 satır olumsuzsa hiç sokulma diğerleri düzelebilecek şeyler umarım faydası olur Rabbim hayırlısı ne ise onu versin.....

Selamun aleyküm amcam maşallah ne güzel açıklamışsın. Tam da benim kafamda soru işaretleri olan konular. Sana şunu söyleyim amcam içki içiyormuş ve ben bu dertten çok muzdaribim. Kafama zaten namaz kılmayışı ve içki içmesi takılıyor. Diğer saydığınız özellikler var Rabbime şükür. Ama içkiyi de canı sıkıldığı ve sevindiği zaman içiyormuş. Bırakması için çok uğraşıyorum. Şimdi diyeceksin içki içen adamla sen nasıl evlenmeyi düşünürsün?diye. Benim aklıma bir de şu takılıyor hani Allahu Teala bir insanı değiştirmek için başka bir insanı vesile kılar ya acaba evlenmek istediğim şahsın değişmesi için de ben mi vesile olacağım? Benim içimde umut var değişeceğine dair ama değişmezse vay benim halime....
Allah razı olsun bazı soru işaretlerimin cevabını buldum sayende amcam. Sen de boşanmışsın Rabbim sana da nur yüzlü, hayırlı bir hanımefendi nasip eder inşallah. Amin.
SELAM VE DUA İLE...
Hayırlı cumalar.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim bir erkek olarak sana tavsiyem şunlardır
1-evleneceğin adam allah korkusu olan biri olmalı
2-merhametli olmalı
3-ailesine düşkün olmalı kendi ailesinde sorun yaşamamalı
4-karekter olarak güçlü biri olmalı mücadeleci olmalı
5-e tabi bunların üstüne birde eli yüzgün düzgün yakışıklıda olursa
cebanı allah herkesi iyilerle karşılaştırsın kötünün şerrinden muhafaza etsin inşallah seninde bahtını güzel eylesin imanlı kardeşim allaha emanet ol..

Selamun aleyküm hayırlı cumalar abim. Maddelerdeki özellikler uyuyor fakat içki içiyormuş ve namaz da kılmıyor. Benim kafama takılan şeyler de bunlar. Ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Bırakması için çok uğraşıyorum ama insanın içinden de gelmelim. O da bırakmayı istiyor ama sadece istemek yetmez icraata geçmek lazım.
Duaların ve nasihatlerin için Allah razı olsun abim. Bu yazdıklarınız vesilesiyle derdiniz varsa dermanını tez zamanda versin RABBİM inşallah.AMİN.
SELAM VE DUA İLE...
:)

karam1224

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim evleneceğin insan sadece ve sadece allahtan korksun yeter gereğince ondan korkarsa zaten hem sana karşı hemde diğer insanlara karşı sorumluluğunu yerine getirecektir

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı cumalar güzel kardeşim.iyi dileklerin için Allah razı olsun senden.inşallah hayatta her şey istediğin gibi olur.Rabbime emanet ol

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim evleneceğin insan sadece ve sadece allahtan korksun yeter gereğince ondan korkarsa zaten hem sana karşı hemde diğer insanlara karşı sorumluluğunu yerine getirecektir

Selamun aleyküm. Haklısınız içinde Allah korkusu barındıran bir insan sorumlu olduğu şeylere bağlılık gösterir. Allah korkusu olan bir insandan korkmam çünkü; böyle bir insan her hareketini düşünerek yapar.
Rabbim razı olsun.
Hayırlı cumalar olsun inşallah.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı cumalar güzel kardeşim.iyi dileklerin için Allah razı olsun senden.inşallah hayatta her şey istediğin gibi olur.Rabbime emanet ol

Sana da hayırlı cumalar ablacığım. Rabbim hepimizden razı olsun. Şu mübarek gün yüzü suyu hürmetine bizleri affetsin bütün dualarımızı kabul buyursun. AMİN.
SELAM VE DUA İLE...
:H

NARTKAN

Yasaklı Kullanıcı
akşam uzun bir cevap yazacağım ( Allahın izni ile )

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Rüyanız

Rüyanız

Değerli Kardeşim,

Ben rüya tabircisi değilim ama bize ilham olan şudur.Gördüğün karanlık şu anki bulunduğun sıkıntıdır ve beyaz ise bu sıkıntıdan kurtulacağın evlilik günüdür.

Doğrusunu Allah c.c bilir.

Slm ve dua ile..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşim,

Ben rüya tabircisi değilim ama bize ilham olan şudur.Gördüğün karanlık şu anki bulunduğun sıkıntıdır ve beyaz ise bu sıkıntıdan kurtulacağın evlilik günüdür.

Doğrusunu Allah c.c bilir.

Slm ve dua ile..

Selamun aleyküm hayırlı cumalar. Vallahi içimdeki sıkıntıyı aldınız.İnşallah dediğiniz gibidir Allah razı olsun. Rabbim cennetine kabul buyursun inşallah sizi ve tüm ümmeti Muhammed'i. AMİN.
Çok teşekkür ederim.
SELAM VE DUA İLE...

hsynorc

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm amcam maşallah ne güzel açıklamışsın.

Selamün aleykum. amca diye hitabın inan çok hoş. sen den 2 ve 6 yaş küçük iki kızım var.
Yazdıklarından senin gönlünün o kişiyle evlenmek yönünde olduğu belli oluyor.Bu devirde kimsenin huyunu değiştirmek o kadar zorki anlatamam. bu sıkıntılar koskoca proflar hocaların bile zor çözdüğü konular inan. Dobra dobra tavsiyem çok açık söyleyeyim işin çok zor kimseyi değiştiremezsin kolay kolay. çok az bir ümit var. başkalarını yola getirmeye çalışmak seni yolundan etmesin ne olur. burada olduğuna göre değerlerine bağlı bir kızımızsın yazık etme kendine demeyi gerçekten kendime bir borç bildim. Benim için ettiğin dua ya teşekkür ederim. şu an duanı daha önce etmiş de kabul olmuş dualardan sayabilirsin şükürler olsun. Rabbim hayırlısını versin herşey gönlünce olsun

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Dua

Dua

Selamun aleyküm hayırlı cumalar. Vallahi içimdeki sıkıntıyı aldınız.İnşallah dediğiniz gibidir Allah razı olsun. Rabbim cennetine kabul buyursun inşallah sizi ve tüm ümmeti Muhammed'i. AMİN.
Çok teşekkür ederim.
SELAM VE DUA İLE...

Aleyküm Selam

Sıkıntılarımızı giderip gönüllerimize genişlik veren Allah' hamdü senalar olsun.

Aslında cevab olarak çok uzun yazmıştım ama bir sorun oldu mesaj gitmedi sağlık olsun bende kısa yazacam şimdi.

Size şu hadisi hatırlatmak isterim ' Sizden biriniz kim parmak ile bu kötüdür diye gösteriliyor ise o muhakkak ziyandadır,eğer iyi diye gösteriliyorsa o kardadır'

Efendimiz s.a.v. ne güzel söylemiş bu hadisi biraz tefekkür edin lütfen.

Yanılmıyorsam Bişir Hz.leri ( Rayılallahu anh) o değerli zatımız hayatını okuyun lütfen.

Dualarınız için ise Amin ecmain diyelim ve sizlerde Allah'a emanet olun.

Slm ve Dua ile...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleykum. amca diye hitabın inan çok hoş. sen den 2 ve 6 yaş küçük iki kızım var.
Yazdıklarından senin gönlünün o kişiyle evlenmek yönünde olduğu belli oluyor.Bu devirde kimsenin huyunu değiştirmek o kadar zorki anlatamam. bu sıkıntılar koskoca proflar hocaların bile zor çözdüğü konular inan. Dobra dobra tavsiyem çok açık söyleyeyim işin çok zor kimseyi değiştiremezsin kolay kolay. çok az bir ümit var. başkalarını yola getirmeye çalışmak seni yolundan etmesin ne olur. burada olduğuna göre değerlerine bağlı bir kızımızsın yazık etme kendine demeyi gerçekten kendime bir borç bildim. Benim için ettiğin dua ya teşekkür ederim. şu an duanı daha önce etmiş de kabul olmuş dualardan sayabilirsin şükürler olsun. Rabbim hayırlısını versin herşey gönlünce olsun[/QUOTE]

Ve aleyküm selam amcam. Rabbim kızlarına hayırlı ömürler nasip eylesin. AMİN. Hayırlı kısmetler çıkarsın inşallah ilerde. Amin.
Evet benim o şahısa gönlüm var ne yalan söyleyeyim. Durum çok vahim demek.:A Allah izin verdiği sürece ben değerlerimden ödün vermicem ne olursa olsun. Ne demek amcam siz bana nasihatlerde bulunuyorsunuz o kadar ben dua etmişim çok mu? Çok sevindim yeniden evlendiğine amcam. İnşallah hep mutlu olursunuz.Amin.
SELAM VE DUA İLE...
:H

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Sıkıntılarımızı giderip gönüllerimize genişlik veren Allah' hamdü senalar olsun.

Aslında cevab olarak çok uzun yazmıştım ama bir sorun oldu mesaj gitmedi sağlık olsun bende kısa yazacam şimdi.

Size şu hadisi hatırlatmak isterim ' Sizden biriniz kim parmak ile bu kötüdür diye gösteriliyor ise o muhakkak ziyandadır,eğer iyi diye gösteriliyorsa o kardadır'

Efendimiz s.a.v. ne güzel söylemiş bu hadisi biraz tefekkür edin lütfen.

Yanılmıyorsam Bişir Hz.leri ( Rayılallahu anh) o değerli zatımız hayatını okuyun lütfen.

Dualarınız için ise Amin ecmain diyelim ve sizlerde Allah'a emanet olun.

Slm ve Dua ile...

Hayırlı akşamlar. Olsun bu yazdıklarınız da benim için çok önemli. Allah razı olsun. Çevresinde iyi olarak tanınıyor. İnşallah yanlış kişi değildir. Evlendiğimde " keşke evlenmeseydim " değil; " iyi ki evlenmişim " demek istiyorum onun için siz değerli büyüklerimden tavsiyeler istiyorum. Rabbim hepinizden razı olsun bana çok yardımınız dokundu. Kasdettiğiniz kişiye de bakıcam nasıl bir hayat tarzı olduğuna inşallah. Hatta şimdi bakıyorum.
Allah'a emanet olun.
:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt