Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evleneceğimiz insan nasıl olmalı ???? (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm cümlenize. Ben yakında evleneceğim inşallah Rabbimin izniyle. Evleneceğimiz insandaki özellikler nasıl olmalı inanın hiç bir fikrim yok. Onu tanıyorum ama ya evlendikten sonra değişirse? Ya istediğim gibi birisi değilse? O zaman ne yaparım? Sevgili dostlarım sizlerden bu konuda fikir almak istiyorum. Sizce evleneceğimiz insanlarda hangi özellikleri aramalıyız? Yardımlarınıza ihtiyacım var. Lütfen bilhassa tecrübeliler yani evli olanlardan yardım istiyorum. Ayrıyeten bunun için istiare namazı kıldım ve Rabbime dua ettim. Sonra rüyamda kendi düğünümü gördüm. Etrafımda insan topluluğu halay çekiyorlardı. Onları tanımıyorum gerçek hayatta. Etraf karanlıktı yani akşam oluyordu düğünüm. Benim üzerimde de bembeyaz bir gelinlik vardı. Saçımda kapalıydı. Ben de onların karşısında halay çekiyordum. Bu rüyayı da gördüm. İstiare namazını kıldıktan ve yattıktan sonra bunu gördüm. Yeşil ve beyaz hayır, kırmızı ve siyah şerdir. Ama ben siyah ve beyazı da gördüm. Lütfen yardımcı olun.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim evli degilim ama ....yinede sana iyi temennilerde bulunabilirim
inşaallah Rabbim gönlüne göre verir evliliğin hayırlara vesile olur Rabbim sevdiği kullarla karşılaştırsın inşaaallah

musa____

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm...
Ben Evli Degilim Ama İnşallah Mutlu olurusun Diyorum...
Rabbim Sevgisinden Ayırmasın...

Bir Söz Var :
Allahım Kendim İçin Birşey İstiyorsam Namerdim.
Anneme Güzel Bir Gelin Nasip Et...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim evli degilim ama ....yinede sana iyi temennilerde bulunabilirim
inşaallah Rabbim gönlüne göre verir evliliğin hayırlara vesile olur Rabbim sevdiği kullarla karşılaştırsın inşaaallah

Selamun aleyküm kardeşim. Allah razı olsun ettiğin dua ne güzel öyle. Sen de evli değilmişsin Rabbim inşallah senin gibi kalbi temiz birini nasip eder. AMİN.
Hayırlı akşamlar.
:H

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın Aleyküm...
Ben Evli Degilim Ama İnşallah Mutlu olurusun Diyorum...
Rabbim Sevgisinden Ayırmasın...

Bir Söz Var :
Allahım Kendim İçin Birşey İstiyorsam Namerdim.
Anneme Güzel Bir Gelin Nasip Et...

Ve aleyküm selam. Allah razı olsun abim. İnşallah çok iyi bir gelin,çok iyi bir eş,çok iyi bir anne olurum. Allah sizlere de sizin gibi kalbi temiz insanlar nasip eylesin inşallah.
Hayırlı akşamlar.

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm cümlenize. Ben yakında evleneceğim inşallah Rabbimin izniyle. Evleneceğimiz insandaki özellikler nasıl olmalı inanın hiç bir fikrim yok. Onu tanıyorum ama ya evlendikten sonra değişirse? Ya istediğim gibi birisi değilse? O zaman ne yaparım? Sevgili dostlarım sizlerden bu konuda fikir almak istiyorum. Sizce evleneceğimiz insanlarda hangi özellikleri aramalıyız? Yardımlarınıza ihtiyacım var. Lütfen bilhassa tecrübeliler yani evli olanlardan yardım istiyorum. Ayrıyeten bunun için istiare namazı kıldım ve Rabbime dua ettim. Sonra rüyamda kendi düğünümü gördüm. Etrafımda insan topluluğu halay çekiyorlardı. Onları tanımıyorum gerçek hayatta. Etraf karanlıktı yani akşam oluyordu düğünüm. Benim üzerimde de bembeyaz bir gelinlik vardı. Saçımda kapalıydı. Ben de onların karşısında halay çekiyordum. Bu rüyayı da gördüm. İstiare namazını kıldıktan ve yattıktan sonra bunu gördüm. Yeşil ve beyaz hayır, kırmızı ve siyah şerdir. Ama ben siyah ve beyazı da gördüm. Lütfen yardımcı olun.

Aleyküm Selam evlendikten sonra ya değişirse böyle korkuları atın içinizden bunlar vesvese ve tevekkülsüzlüktür.
olumsuz birşey olacaksa bu her insanda olur taktiri ilahi elinden bişey gelmez
fakat evlilik konusunda herzaman dürüstlük, sabır, sevgi, saygı önemlidir bunlar daima ve karşılıklı olursa herşey güzel olur.

siz tedbirinizi alın tevekkülü Allah (c.c.)a bırakın

Allah(c.c.) yolundan ayrılmadan bir ömür mutluluklar dilerim selametle...

musa____

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam evlendikten sonra ya değişirse böyle korkuları atın içinizden bunlar vesvese ve tevekkülsüzlüktür.
fakat evlilik konusunda herzaman dürüstlük, sabır, sevgi, saygı önemlidir bunlar daima ve karşılıklı olursa herşey güzel olur.

Haklısın Kardeş...
Bir Laf Varya İnsan 7 Sinde Neyse 70 o Diye...
Hayat Muşterektir...
Allaha Emanet Olun...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun Eyüp abim. Yardımın için çok teşekkür ederim. Ama hani insan düşünmüyor da değil. Ya bana gerçek yüzünü göstermiyorsa diye. Biraz rahatlamış oldum.
AMİN. AMİN. AMİN. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Hayırlı akşamlar.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Haklısın Kardeş...
Bir Laf Varya İnsan 7 Sinde Neyse 70 o Diye...
Hayat Muşterektir...
Allaha Emanet Olun...

Allah hepinizden razı olsun. Evet insanları değiştirmek çok zordur. Küçükken nasılsa büyüyünce hatta yaşlanınca da değişmez. Dediğin gibi abim. Ben de bundan korkuyorum. Acaba doğru insan mı ? diye.

Hayırlı akşamlar.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
dini bütün olsun....
اللَّهِ 'tan gereğince korksun yeter...
mal mülk gerekmez....
saygı ve huzur da önemli iki unsur....
çok iyi düşünmelisin...
bu işler sevgi ile olmuyor...
zira çevremde örneği çok...
selametle...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
dini bütün olsun....
اللَّهِ 'tan gereğince korksun yeter...
mal mülk gerekmez....
saygı ve huzur da önemli iki unsur....
çok iyi düşünmelisin...
bu işler sevgi ile olmuyor...
zira çevremde örneği çok...
selametle...

Ve aleyküm selam. Allah razı olsun yardımınız için. Sevgi yeterli değil para pul da gözümde yok yeterki helal süt emmiş olsun. Haramdan sakınan, içinde Allah korkusunu ve sevgisini barındırsın. Zira Allah'tan korkmayan insandan korkulur. Çünkü herşeyi yapabilirler. Rabbim böyle Allah'tan korkmayan insanlarla karşılaştırmasın. Amin.
Hayırlı akşamlar.
:)

ReisulKurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum
En onemlisi Sabır. Rüyanız pek hayırlı gözükmüyor halay çekmek vs. Ama Takdir-i ilahi herşeyden önce Eşinize karşı saygı sevgi dürüstlüğünüz salih bir hanım olarak çok önemli sonrasında İslam dahilinde olan hallere yine sabırla karşılık göstermelisiniz ama islam dışı hareketler gördüğünüzde yani zamanla değişir içki kumar gibi cehalete yönelirse Boşanmakta dinimizde var. ama bunları şimdiden düşünmek şeytan vesvesesidir. o yüzden siz üzerinize düşenleri yapmakla yükümlüsünüz oda aynı şekilde üzerine düşenleri yapıcaktır. Allah ikinizede Peygamber efendimizle Hz hatica muhabbetini versin inşallah birbirinizin Ahreti için yaşayın birbirinize sadık olun. Allah sizi iki cihandada mutlu edicektir Buradan bolca Dua nişanı gönderiyorum heer ikinizede Allah ömür boyu saadet ihsan eylesin. Selamun Aleykum

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum
En onemlisi Sabır. Rüyanız pek hayırlı gözükmüyor halay çekmek vs. Ama Takdir-i ilahi herşeyden önce Eşinize karşı saygı sevgi dürüstlüğünüz salih bir hanım olarak çok önemli sonrasında İslam dahilinde olan hallere yine sabırla karşılık göstermelisiniz ama islam dışı hareketler gördüğünüzde yani zamanla değişir içki kumar gibi cehalete yönelirse Boşanmakta dinimizde var. ama bunları şimdiden düşünmek şeytan vesvesesidir. o yüzden siz üzerinize düşenleri yapmakla yükümlüsünüz oda aynı şekilde üzerine düşenleri yapıcaktır. Allah ikinizede Peygamber efendimizle Hz hatica muhabbetini versin inşallah birbirinizin Ahreti için yaşayın birbirinize sadık olun. Allah sizi iki cihandada mutlu edicektir Buradan bolca Dua nişanı gönderiyorum heer ikinizede Allah ömür boyu saadet ihsan eylesin. Selamun Aleykum

Ve aleyküm selam.
Bu rüyayı görüp sabah kalktığımda içimde bir neşe vardı. Hatta ablamlar da farketti. Yüzüm gülüyordu, kendimi tutamıyordum. Allah hayıra çıkarsın inşallah. Ben sorumluluğunun bilincinde bir insanım. Üzerime düşenleri yaparım büyük bir sabırla Rabbimin izniyle. Ben bunları yaparım fakat eşim olacak kişi de üzerine düşen görevleri yerine getirmeli. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah.

Allah razı olsun.
Hayırlı günler.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm ablalarım, abilerim, amcalarım, teyzelerim, kardeşlerim. Bu kardeşinize yardım edecek başka kimse yok mu? Allah rızası için. Sizin burada yazacağınız bir kelime benim için çok önemli. Lütfen yardımcı olun dualarınıza ihtiyacım var.

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.evli değilim.ama şahsi olarak şunları söylemek isterim.evleneceğim kişinin içinin güzelliği kadar dışınında güzel olması en azından bana benzemesi gerekir.bedenen yüz bakımından_anlatabiliyor muyum?_yani kardeş gibi değil ama bakan insan çok uymuşlar diyebilsin.sen de kendine bunu yakıştırabilesin.hadi bunu geçelim olmayadabiliyor bazen.ahlakı.dinine bağlı insan mı?sen namaz kılıyorsun peki o kılıyor mu?cuması var mı?belli bir olgunluğa ermiş mi?aranızdaki yaş farkı?işi gücü.evlendikten sonra geçim sıkıntısı olabilir mi?bunlar beraberinde geliyor tabi..sıralasak daha bir çok şey.zaten salih bir hanımefendi kendine göre eş adayını kendi cüzi iradesiyle seçer.o, o kişiye bağlıdır.ben sana tavsiyede ancak bu şekilde bulunabilirim.kendim için tabi bu ama senin içinde olmasını Allah tan diliyorum.kardeşim olarak..mutlu olmanızı temenni ediyorum.inşallah az da olsa faydalı olabilmişimdir.selamet ile kalınız.

hsynorc

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşim evlenip ayrılan biri olarak devir Mehmet Zahit KOTKU RA hocamın dediği gibi istiare devri değil istişare devridir. O yüzden baştan herkes herkesi etraflıca araştırmak zorunda.Peygamber SAV efendimizin buyurduğu gibi evlenecek kişide 4 şey aranır. (1- asil bir soy 2- Zenginlik 3-Güzellik 4- iman ) siz iman yönünden kuvvetli olanı tercih edin demiş önderimiz. üstüne söz söylemek bana düşmez selamlar

hsynorc

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm ablalarım, abilerim, amcalarım, teyzelerim, kardeşlerim. Bu kardeşinize yardım edecek başka kimse yok mu? Allah rızası için. Sizin burada yazacağınız bir kelime benim için çok önemli. Lütfen yardımcı olun dualarınıza ihtiyacım var.

Değerli kardeşim senin için önemli olduğunu hissettirdiğin için bir kaç satır karalayacağım umarım faydası olur.
Bir erkeği araştırırken soracağın yada sorduracağın sorular.
- Allah ve peygamber sevgisi varmı bilinçlimi ve ne boyutta
- 5 vakit namaz kılıyormu
- 5 vakit namaz kılıyormu
- 5 vakit namaz kılıyormu ( kılmıyorsa hiç bulaşma)
- oruç tutuyormu
- içki içiyormu 8İçiyorsa bir daha adını bile aklına getirme)
- Sigara içiyormu ( sigarayı bıraktıktan sonra kabul et:)
- Eğitim durumu nedir.( en az senin kadar olmalı)
- Evlenince ailesi ile beraber mi yaşayacaksın( inan böyle bir ortam bu devir de çok zor ama diğer şartlar olumlu ise ve çare yoksa bir şey diyemem ancak kendi evinizin olması mutlu bir evlilik için önemli)
- İş durumu nedir
- Borcu varmı ( borç bitmeden evlenmeni tavsiye etmem bitirsin öyle gelsin)
- Ev kendisinin mi ( değilse kısa zaman da Allah nasib eder inşallah)
- Fiziki görünüm

şimdilik aklıma gelen bunlarilk 5 satır olumsuzsa hiç sokulma diğerleri düzelebilecek şeyler umarım faydası olur Rabbim hayırlısı ne ise onu versin.....

namzet

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili kardeşim bir erkek olarak sana tavsiyem şunlardır
1-evleneceğin adam allah korkusu olan biri olmalı
2-merhametli olmalı
3-ailesine düşkün olmalı kendi ailesinde sorun yaşamamalı
4-karekter olarak güçlü biri olmalı mücadeleci olmalı
5-e tabi bunların üstüne birde eli yüzgün düzgün yakışıklıda olursa
cebanı allah herkesi iyilerle karşılaştırsın kötünün şerrinden muhafaza etsin inşallah seninde bahtını güzel eylesin imanlı kardeşim allaha emanet ol..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.evli değilim.ama şahsi olarak şunları söylemek isterim.evleneceğim kişinin içinin güzelliği kadar dışınında güzel olması en azından bana benzemesi gerekir.bedenen yüz bakımından_anlatabiliyor muyum?_yani kardeş gibi değil ama bakan insan çok uymuşlar diyebilsin.sen de kendine bunu yakıştırabilesin.hadi bunu geçelim olmayadabiliyor bazen.ahlakı.dinine bağlı insan mı?sen namaz kılıyorsun peki o kılıyor mu?cuması var mı?belli bir olgunluğa ermiş mi?aranızdaki yaş farkı?işi gücü.evlendikten sonra geçim sıkıntısı olabilir mi?bunlar beraberinde geliyor tabi..sıralasak daha bir çok şey.zaten salih bir hanımefendi kendine göre eş adayını kendi cüzi iradesiyle seçer.o, o kişiye bağlıdır.ben sana tavsiyede ancak bu şekilde bulunabilirim.kendim için tabi bu ama senin içinde olmasını Allah tan diliyorum.kardeşim olarak..mutlu olmanızı temenni ediyorum.inşallah az da olsa faydalı olabilmişimdir.selamet ile kalınız.

Ve aleyküm selam. Allah razı olsun kendiniz için istediğiniz ne varsa benim için de istiyorsunuz bü ne güzellik ya Rabbim.Malesef o namaz kılmıyor. Buna çok üzülmakle beraber başlayacağına inanıyorum. Olgun bir insan ve aramızda 7 yaş var. Geçim sıkıntısı da yaşamayacağız inşallah. Sevgili ablacığım inşallah Rabbim sana nur yüzlü, Allah'ını peygamberini seven, hayırlı bir eş nasip eder. Amin.
Yardımların için çok sağol. Çok güzel açıklamışsın.
Hayırlı Cumalar olsun inşallah.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşim evlenip ayrılan biri olarak devir Mehmet Zahit KOTKU RA hocamın dediği gibi istiare devri değil istişare devridir. O yüzden baştan herkes herkesi etraflıca araştırmak zorunda.Peygamber SAV efendimizin buyurduğu gibi evlenecek kişide 4 şey aranır. (1- asil bir soy 2- Zenginlik 3-Güzellik 4- iman ) siz iman yönünden kuvvetli olanı tercih edin demiş önderimiz. üstüne söz söylemek bana düşmez selamlar

Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi önce Peygamber Efendimiz( s.a.v.) in, onun al ve ashabının sonrada tüm ümmedi Muhammed'in üzerine olsun. Doğru haklısın amcam. Bu saydığın 4 madde olduğu sürece bir sorun kalmaz diye düşünüyorum. Allah razı olsun inşallah.
Hayırlı cumalar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt