Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

evelallah,eyvallah,fesubhanelleh.... (1 Kullanıcı)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Günlük hayatta karşılaştığımız, Evelallah, Eyvallah, Fesübhanallah, Neuzübillah, Hasbünallah, Maazallah, Maşaallah, Hay Allah, İnşaallah kelimelerinin anlamları nelerdir?

EvelAllah: "Önce Allah, Allah'ın izniyle" manasına gelir.

EyvAllah: "Hakla kabul ettik, haktandır" manasına gelir.

FesübhanAllah: Allah her türlü noksandan münezzehdir.

Neuzübillah: Allah'a sığınırız.

HasbünAllah: Allah bize yeter.

MaazAllah: Her türlü kötülüklerden Cenab-ı Allah`a sığınmayı ifade etmek için kullanılan bir terkip.

MaşaAllah: Allah'ın dilediği şey veya Allah'ın dilemesi" demektir.

Hay Allah: Vay Allah'ım, Allah'tan yardım dileme.

İnşaAllah: Allah dilerse manasına gelen "inşallah" kavramı "maşallah" lâfzından mana yönüyle farklılık arzeder. İnşAllah” kelimesi Türkçe’de, “eğer Allah dilerse” anlamına gelir. Bu yüzden gelecekle ilgili bir dilek ya da niyet belirtecek olduğumuzda, mutlaka “inşaAllah” deriz. Çünkü geleceği ancak Allah bilir ve herşeyi dilediği gibi yaratır. Allah’ın dilemesi dışında hiçbir şey olmaz.

Bu gibi ifadeler genel itibarıyla dua ve Allah'a sığınma manaları ifade ettiğinden bunları kullanmanın dinen sakıncası olmaz. Ancak manalarının bilinerek kullanılması uygun olur.

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm değerli kardeşim;

ALLAH celle celaluh razı olsun,ağızlara yerleşmiş ama mana olarak belkide çokta idrak edilemeyen mühim bir konuyu bizler ile paylaşmışsınız.

Hayırlı ve bir o kadar da istifade edilecek bu konuyu sürekli gündemde tutarak ana sayfaya ''güncelleme'' ile taşımalıyız.Herkesin nasiplenmesi adına.

Dil ile söylerken kalp ile hissetmek ve yaşamak duası ile.Selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli geceler dilerim,selametle kalınız kardeşim.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm değerli kardeşim;

ALLAH celle celaluh razı olsun,ağızlara yerleşmiş ama mana olarak belkide çokta idrak edilemeyen mühim bir konuyu bizler ile paylaşmışsınız.

Hayırlı ve bir o kadar da istifade edilecek bu konuyu sürekli gündemde tutarak ana sayfaya ''güncelleme'' ile taşımalıyız.Herkesin nasiplenmesi adına.

Dil ile söylerken kalp ile hissetmek ve yaşamak duası ile.Selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli geceler dilerim,selametle kalınız kardeşim.

aleykum selam kaan abi ALLAH sizdende razı olsun degerli
yorumunuz için cok teşekkür edrim cok sevindim insallah istifade edilir.hayırlı geceler. dünya ve ahırette selametle kalınız.

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
arapların agızlarından düşürmedikleri kelimeler bunlarr.kullanıyorduk ama anlamını bilmiyorduk allah razı olsun...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.Günlük hayatta çokça kullanıyoruz ama anlamlarını pek de bilmiyoruz sanırım:).Vesilenizle iyice öğrenmiş olduk inşallah.Dua ile kalınB)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.Günlük hayatta çokça kullanıyoruz ama anlamlarını pek de bilmiyoruz sanırım:).Vesilenizle iyice öğrenmiş olduk inşallah.Dua ile kalınB)

Aleykum selam nevincim
v
esile olabildiysem ne mutlu bana cok sagolun:a15:selam ve :a15:dua ile...

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olduklarının içine dahil etsin sizide,sağolasınız.

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbım yine yaratılanlar sayısınca sizden razı olsun canım kardeşim.Bizde okullarla beraber tatile girmiştik,dolayısıyle ev dışı gezilere çıktık ve nete girmem pek mümkün olmadı,yoksa hiç uzak kalabilirmiyim sitemizden,siz gönül dostlarından.Size bir sorum olmuştu,hafızmısınız?belki başka bir bölümde cevaplamışsınızdır ama ben görmedim.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim
güzel bi paylaşım olmuş teşekkürler. Rabbim adını anmayı her daim nasip etsin. Allaha emanet ol kardeşim

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbım yine yaratılanlar sayısınca sizden razı olsun canım kardeşim.Bizde okullarla beraber tatile girmiştik,dolayısıyle ev dışı gezilere çıktık ve nete girmem pek mümkün olmadı,yoksa hiç uzak kalabilirmiyim sitemizden,siz gönül dostlarından.Size bir sorum olmuştu,hafızmısınız?belki başka bir bölümde cevaplamışsınızdır ama ben görmedim.[/Q

Yarın tatil bitiyor başlıyor okullar.hayırlı olsun.evet ben yazmıştım başka bir konumda.ben hafızım ALLAH kabul ederse inşallah.ne mutlu size hafız yetiştiriyorsunuz.bence en zor ve en mubarek meslek ALLAH SİZİ MUVAFFAK KILSIN.RABBİM yardımcınız olsun bizlerede hayırlı hizmetler vermek nasib etsin.dualarınızı bekliyorum hocam.hayırlı geceler

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Sağolasın kardeşim Allah razı olsun.Yarın ikinci yarıya başlayacağız kısmetse.Rabbıma şükürler olsun,ayırmasın bu görevden inan kardeş çok ama çok mutluyum.Dünyaya yeniden gelsem yine Rabbımın kelamına hizmet etmeyi seçerdim.
Rabbım sizlerede kıyamete kadar O güzel kitabımızı taşıma şerefini nasip eylesin,O nınla amel etmeyi ihsan eylesin inş.Hayırlı geceler.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Sağolasın kardeşim Allah razı olsun.Yarın ikinci yarıya başlayacağız kısmetse.Rabbıma şükürler olsun,ayırmasın bu görevden inan kardeş çok ama çok mutluyum.Dünyaya yeniden gelsem yine Rabbımın kelamına hizmet etmeyi seçerdim.
Rabbım sizlerede kıyamete kadar O güzel kitabımızı taşıma şerefini nasip eylesin,O nınla amel etmeyi ihsan eylesin inş.Hayırlı geceler.

AMİN.ne mutlu size. Hocam inşallah en cok korktugun şey rabbim bizleri yolundan ayırmasın inşallah son nefesimize kadar kuranı kerimi taşımayı ve amel etmeyi nasib etsin.hayırlı geceler selam ve dua ile..:a16:

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin cümlemizi de ayırmasın yüce Rabbım.Errzurumdamı ikamet ediyorsunuz?ne işle meşgulsünüz?Hafızlığı unutturmayacak bir işiniz vardır inşaallah.
Rahmana emanetsiniz.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin cümlemizi de ayırmasın yüce Rabbım.Errzurumdamı ikamet ediyorsunuz?ne işle meşgulsünüz?Hafızlığı unutturmayacak bir işiniz vardır inşaallah.
Rahmana emanetsiniz.

erzurumda yaşamıyorum suan belirli bir işle meşgul degilim inşallah hergün okumaya çalışıyorum inşallah RABBİM UNUTMAYI NASİB ETMESİN.

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Amin inşaallah.Rabbımın inayetiyle korursunuz inşaallah.Bayanlaı toplayıp mukabele falan okusanız dahada kuvvetlenir ve hiç unutmazsınız.
Selametle kardeşim.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Amin inşaallah.Rabbımın inayetiyle korursunuz inşaallah.Bayanlaı toplayıp mukabele falan okusanız dahada kuvvetlenir ve hiç unutmazsınız.
Selametle kardeşim.

inşallah ramazanlarda okuyorum komşularımız arasında ama tabii önemli olan sürekli okumak.hocam siz sadece bayanlaramı yoksa gencleredemi ders veriyorsunuz.çünkü genelde kuran kurslarında şimdi hep bayanlar başvuruyor pek gencler kalmadı kuran ögrenmek isteyen:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt