Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

evde sadaka kutunuz var mı??? (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
Felâketlere ve musibetlere karşı kendimizi, çoluk çocuğunuzu, evinizi ticârethânenizi mânevî bir sigorta ile sigorta ettiriniz. Bu sigorta ALLAH rızası için verilen sadakadır, yapılan yardımdır.

Sadaka denilince hatıra sokaktaki dilenciye atılan az bir para gelmesin. Sadaka ALLAH rızası için yapılan yardımdır, para veya mal olarak. Ramazan'da bir kere verilen fıtır sadakası ile vazifemizi yapmış olmayız.

Hali vakti yerinde olan imkânlı Müslümanların hergün muhtaclara, fakirlere, işsiz ve aşsız vatandaşlara elden geldiği kadar sadaka vermesi, onların imdadına yetişmesi gerekir.

Sadaka ALLAH ile yapılan bir ticarettir. O ne iyi bir ticarettir. Resûlullah sallALLAHu aleyhi ve sellem efendimiz "Az sadaka çok belâyı def eder, uzaklaştırır" buyurmuşlardır.

Bilhassa seyahata çıkmadan önce sadaka veriniz.
Evinize bir "Sadaka Kutusu" veya zarfı koyunuz, sık sık bunun içine bütçenizin müsaadesi nisbetinde yardım parası koyunuz.

Sonra bir fakir, bir muhtaç bulduğunuz zaman ona veriniz.

busra4

Kayıtlı Kullanıcı
RE: evde sadaka kutunuz var mı???

KUMPARAM KUTUSU VAR HIC DUSUNMEMISTIM SADAKA KUTUSUNU GUZEL FIKIR BUNDAN SONRA INS OYLE

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: evde sadaka kutunuz var mı???

benimde yoktu ama bir sohpette dinledim önemini anladım inşallah herkes evde bir sadaka kutusu bulundurur.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt