
EV YAPIMI PULBİBER
Malzemeler
- Acı pulbiber için: İstediğiniz kadar süs biberi (tercihen kırmızı olanları)
- Tatlı pulbiber için: Etli kırmızı biberler
- Yağ ve tuz
- Tatlı pulbiber yapacaksanız, kırmızı salçalık biberlerin tohumlarını ayıklayın. Bol güneş alan bir yere, bir bez üzerine serip kurutun. Annem salça yapacağı zaman, salçalık kırmızı biberleri ortadan ikiye kesip, bahçede bir bez üzerine serer. Sabaha kadar karıncalar bütün tohumları çeker
- Acı pulbiber için bulabilirseniz kırmızı olanlarını, bulamazsanız yeşil arnavut biberlerinden alıp sap kısımlarını çıkarın. (Sebze ve meyvelerin yenilebilir her yerinin yenmesi taraftarıyım. Hiç bir şey boşa yaratılmamış. Biber tohumlarının da ağrı kesici özelliği varmış. Bu yüzden ben, biberlerin tohumlarını ayıklamıyorum.)
- Uçlarına bıçakla çizik atın, hava alarak çabuk kurumasını sağlayın. Yine aynı şekilde güneşe serin.
- Güneşte kupkuru olan biberleri, mutfak robotuna atıp çekin.
- Pul bibere her yerine nüfuz edecek şekilde zeytinyağı ve biraz tuz ekleyip karıştırın. (Bunu güvelenmemesi için yapıyoruz.)
- Ağzı kapalı kavanozlarda saklayın.