Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evde kalan erkekler, evde kalan kızlar ve eriyen pamuk helva (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Evde kalan erkekler, evde kalan kızlar ve eriyen pamuk helva

İş bulmak mı zor, evlenmek mi? ÖSS’yi kazanmak mı zor, evlenmek mi?
Eş bulmak zor olduğu gibi, evliliği sürdürmek de meşakkatli ve yorucu…

Liseyi bitir, iş bul, askere git…

Üniversiteyi bitir, iş bul, sonra da eş bul… Sonra da askerliği çocuk büyürken yap.

Bayanlar: 18 yaş: Evlenmeyi düşünmüyorum. 20: Daha erken. 24: Acaba evlensem mi artık? 26: Eyvah anne evde mi kalıyorum? Erkekler evlenmeyi ancak 25-26’sından sonra düşünebiliyor. 30’una kadar da taksit ödüyor! Kadınların çoğu artık 25-30’lu yaşlarda anne oluyor. Artık birkaç çocuk istemek için fazla zaman yok, acele etmek lazım.

30’undan sonra hassasiyetler artıyor, mazeretler çoğalıyor. Sanki çok seçenek varmış gibi beğenmemezlik duygusu tavan yapıyor.

Giderek “Olmazsa ayrılırız!” gibi garip bir düşünce gençlerde ağır basıyor. Sanki evlilik anlaşılamayınca otobandan ilk çıkılan yol ayrımı?

Ev kurma masrafları ürkütücü belki, aday bulunduktan sonraki sıkıntılarsa caydırıcı. Bir de evlenmekten korkanlar, “Ben yapamam” diyenler var. Sorumlulukları kaldıramayanlar, evliliği de kaldıramıyor.

“Seviyorum!” diyerek bunalım takılanlar, sevdiğini hiç söyleyemeyip kalbine gömüp unutanlar, sevmeden “evet” diyenler, “kabul etsin yeter ki”ye razı olanlar, evliliği ticari birliktelik gibi görenler… Sonuçta iki ayrı dünyanın bir evde tek devlete dönüşemeyişine tanık oluyoruz.

Erkeklerin de, bayanların da evde kalma yaşı giderek yükseliyor. Yaş yükseldikçe huy ve karakterler eğilip-bükülemez bir hâl alıyor. Vazgeçilmezler arttıkça, ayrılıklar da artıyor. “Ben ve sen” “biz” olamayınca, durum “birliktelik” düzeyinden öteye geçemiyor.

Evde kalmışların evlilikleri de yılların alışkanlıklarından vazgeçme işkencesine dönüşebiliyor. Dayatmalar, olmazsa olmazlar, sen ve benler uçuşabiliyor odaların arasında. “Fedakârlık, neden olmasın, senin için yaparım aşkım” yılların getirdiği egoya yenik düşüyor. Sonra ne kadar gizli saklı defter varsa “sen böyle yapmıştın, senin ailen zaten şöyle…” ateş gibi sözler akıtılıyor evliliğin üzerine. Evlilik bir pamuk helvaysa böylece eriyip gidiyor. Sevginin üzeri yapış-yapış bir hal alıyor.
Artık ne zevki ne neşesi kalıyor evin. Sonuç: Ayrılık ve hüzünle birlikte ortada kalan çocuklar.

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Emeğinize sağlık kardeşim.
Çok mühim bir konu, bu sitede de bu konudan müzdarip olan öyle çok arkadaşımız varki.
Rabbim yardımcımız olsun....

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
Yazınız için çok teşekkürler. Malesef ülkemizde sadece 2 kişi değil ailelerde evleniyor sanki. Yok uzaktan olmasın, yok şu olsun, yok bu olsun :S Bireylerin kendi kendine karar verme özellikleri birazda ellerinden alınıyor. Bu nedenle evlenmek gittikçe zorlaşıyor ve evlendikten sonra çabuk yıpranıyor.

Selam ve dua ile...

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
Evde kalan erkekler, evde kalan kızlar ve eriyen pamuk helva

İş bulmak mı zor, evlenmek mi? ÖSS’yi kazanmak mı zor, evlenmek mi?
Eş bulmak zor olduğu gibi, evliliği sürdürmek de meşakkatli ve yorucu…

Liseyi bitir, iş bul, askere git…

Üniversiteyi bitir, iş bul, sonra da eş bul… Sonra da askerliği çocuk büyürken yap.

Bayanlar: 18 yaş: Evlenmeyi düşünmüyorum. 20: Daha erken. 24: Acaba evlensem mi artık? 26: Eyvah anne evde mi kalıyorum? Erkekler evlenmeyi ancak 25-26’sından sonra düşünebiliyor. 30’una kadar da taksit ödüyor! Kadınların çoğu artık 25-30’lu yaşlarda anne oluyor. Artık birkaç çocuk istemek için fazla zaman yok, acele etmek lazım.

30’undan sonra hassasiyetler artıyor, mazeretler çoğalıyor. Sanki çok seçenek varmış gibi beğenmemezlik duygusu tavan yapıyor.

Giderek “Olmazsa ayrılırız!” gibi garip bir düşünce gençlerde ağır basıyor. Sanki evlilik anlaşılamayınca otobandan ilk çıkılan yol ayrımı?

Ev kurma masrafları ürkütücü belki, aday bulunduktan sonraki sıkıntılarsa caydırıcı. Bir de evlenmekten korkanlar, “Ben yapamam” diyenler var. Sorumlulukları kaldıramayanlar, evliliği de kaldıramıyor.

“Seviyorum!” diyerek bunalım takılanlar, sevdiğini hiç söyleyemeyip kalbine gömüp unutanlar, sevmeden “evet” diyenler, “kabul etsin yeter ki”ye razı olanlar, evliliği ticari birliktelik gibi görenler… Sonuçta iki ayrı dünyanın bir evde tek devlete dönüşemeyişine tanık oluyoruz.

Erkeklerin de, bayanların da evde kalma yaşı giderek yükseliyor. Yaş yükseldikçe huy ve karakterler eğilip-bükülemez bir hâl alıyor. Vazgeçilmezler arttıkça, ayrılıklar da artıyor. “Ben ve sen” “biz” olamayınca, durum “birliktelik” düzeyinden öteye geçemiyor.

Evde kalmışların evlilikleri de yılların alışkanlıklarından vazgeçme işkencesine dönüşebiliyor. Dayatmalar, olmazsa olmazlar, sen ve benler uçuşabiliyor odaların arasında. “Fedakârlık, neden olmasın, senin için yaparım aşkım” yılların getirdiği egoya yenik düşüyor. Sonra ne kadar gizli saklı defter varsa “sen böyle yapmıştın, senin ailen zaten şöyle…” ateş gibi sözler akıtılıyor evliliğin üzerine. Evlilik bir pamuk helvaysa böylece eriyip gidiyor. Sevginin üzeri yapış-yapış bir hal alıyor.
Artık ne zevki ne neşesi kalıyor evin. Sonuç: Ayrılık ve hüzünle birlikte ortada kalan çocuklar.

dogru söze ne hacet...emegine saglık ablacım.ALLAH dünya ve ahıret saadeti nasıb etsin:a12:

R

reispelin

Yazdıkların o kadar doğruki kardeşim.
ve bu aralar bu konularda öyle sıkıntılar içindeyimki.
Rabbim inş hayırlı olanı görmemi nasip ederde bana, sıkıntılarımdanda dıyrılmış olurum.
Allah razı olsun.
Selametle.

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kadar güzel bir paylasımdı.onu begenmessek bunu begenmessek olacagı bu.evde kalırız tabı:)şaka bır yana ayaklarımızın yere basması lazım.ne istedıgımızı bılmemız lazım.gecen zaman gerı gelmıyor.daha ıyısı daha ıyısı boyle bır luksumuz var mı.herseyın daha hayırlısı daha hayırlısı olsun ınsallah.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum abla ellerine sağlık söylenecek fazla birşey yok,ancak bende şunu belirtmek istiyorum,bazılarıda varki onlar insandan bile daha aşağılar sırf evlenmek için evlenirler eşlerinin başına bir şey gelincede hemen onu terk ederler ve ayrılırlar,hani nerde kaldı verilen sözler,sensiz ölürüm diyen dillere ne olduda bir şey demeden çekip gittiler,kıyamam o gözlere dediğin gözler sen hasta yatarken arkalarına bile bakmadılar,ne oldu kalbimde senden başka kimseye yer yok diyene,ne olduda şimdi bir kalbi yokmuş gibi davrandı,işte böyle bazılarıda varki insanlığını da unutmuş.

H

hasan_26

RABBİM HAYIRLI AİLENİN HAYIRLI EVLADIYLA KARŞILAŞTIRSIN
cümlemizi

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Mevlevi bir kardeşim bir hikaye anlatmıştı;
Bir gün bir Mevlevi abimiz Hz. Mevlana ksa e evlenmek istediğini söylemiş. Hz. Mevlana ksa de evleneceğin kişi de 4 özelliğe dikkat etmen senin için daha yararlı olabilir demiş.
1) Kendisi güzel olsun,
2) Soyu güzel olsun,
3) Ailesi güzel olsun,
4) İmanı güzel olsun.
İlk 3'ü toprak olacak sen var imanı güzel olanı al demiş.

Yüce ALLAHUTEALA cc mahşerde elimizden tutup bizi mahşere götürebilecek eşler nasip eyler İnşallah.

Selam ve dua ile...

tufan_78

Kayıtlı Kullanıcı
eline sağlık kardeşim.güzel bi paylaşım..ama dışarıda neler neler var...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize sağlık kardeşim.
Çok mühim bir konu, bu sitede de bu konudan müzdarip olan öyle çok arkadaşımız varki.
Rabbim yardımcımız olsun....

Bir insanın evlenebilmesi için mutlu olması gerekli.Mutsuz birinin evlenmesi eşini de mutlu ise mutsuz yapacaktır.Sonuç da erimiş pamuk şekeri olacaktır muhtemelen.En önemlisi Muhammedi yürekli birinin karşınıza çıkması.
icon_biggrin.gif
Rabbim hayırlı eşler nasip etsin cümlemize inşaAllah

K

kuubraa

kardeşim bak ne güzel demişsin Muhammedi yürekli biri diye ülkemizde ve tüm dünyadaki evliliklerin aslında sadece onun degil hayatların çarpık olmasının sebebi o degilmi

eger sevgide,aşkda,aile ilişkilerinde,çocugunu sevmede Allah peygamber hakkı gözetmezsek birbirimizi Allah için sevmezsek hepimizin gelecegi yer maalesef sadece bedeni evlilikler ve sonunda mutsuz biten ilişkiler olacaktır...

Allah sadece evlilikte degil hayatımızın her saniyesin de bizi onun hakkını gözetmek onun yolundan gitmek nasip etsin hepimize İnşAlalh..
muhabbetle kardeşlerim..

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim razı olsun
güzel paylaşım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt