Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Esselatu hayrun minen nevm (1 Kullanıcı)

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
Sabah ezanında "Esselatu hayrun minen nevm" (namaz uykudan daha hayırlıdır) ilave edilir.
''Esselatu hayrun minen nevm'' söylenmesindeki sebep:
Peygamber efendimiz (s.a.v.), Bilâli Habeşi sabah namazı okurken uyanmamış.
Bilâl Habeşi kapıyı şiddetle vurarak :
“Esselatu hayrun minen nevm Yâ ResûlALLAH!” diye iki defa bağırmış.
Resûl-ü Ekrem hemen uyanmış ve kapıya çıkarak : “Bu çok güzel Yâ Bilâl daima söyle!” demiştir.
Resûl-ü Ekrem sabah namazının vaktinin kıymetini anlatmak için “ALLAH (c.c) tarafından” uyanamamış ve o günden sonra her sabah namazında okunmuştur.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Eyüp kardeşim ALLAH razı olsun bu hadiseyi bilmiyordum. Sayenizde öğrendim. ALLAHa emanet olunuz...Selamünaleyküm...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Sabah ezanında "Esselatu hayrun minen nevm" (namaz uykudan daha hayırlıdır) ilave edilir.
Resûl-ü Ekrem hemen uyanmış ve kapıya çıkarak : “Bu çok güzel Yâ Bilâl daima söyle!” demiştir.
Resûl-ü Ekrem sabah namazının vaktinin kıymetini anlatmak için “ALLAH (c.c) tarafından” uyanamamış ve o günden sonra her sabah namazında okunmuştur.
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.ALLAH RAZI OLSUN.RABBİME EMANETSİN.

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim...

PAYLAŞIMIN ÇOK GÜZEL..

A.E.OL.DUA İLE
...

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
Sizlerdende Allah (c.c.) razı olsun birşeyler öğrete bildimse ne mutlu bana selametle...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
sabah namazi kacirmak Allah gadabinin alameti

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim. Rabbimiz c.c. razı olsun hatırlatmanız için..Allah c.c.'ya emanet olun.
selam ve dua ile..

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam Sizlerdende Allah (c.c.) razı olsun selametle

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
KALK NAMAZA

Sabah oldu güzel dostum
Yatma artık kalk namaza
Çağırıyor seni Mevlâ
Yatma artık kalk namaza

Ne güzeldir namaz kılmak
Allah’ınla birlik olmak
Hakkı anıp aşkla yanmak
Güzel dostum kalk namaza

Namaz kalbi arındırır
Doğru yola ulaştırır
Allah’ına yaklaştırır
Haydi sen de kalk namaza

Dost Eminim namaz kılar
Mevlâsını daim anar
Sevgi ile Hakka tapar
Sen de durma kalk namaza

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Esselatu hayrun minen nevm.ben bu sözü daha dün ilmihal okurken gördüm.zaten merak ediyordum içimdeki bir çok soruya cevap ararken ve öğrendim anlamını.senin de başlığa koyman hemen tıklayıp okumamı sağladı.Allah öğrenmek isteyenlere ne güzel sunuyor değil mi.emeğine sağlık kardeşim.çok güzel bir konu.bak bilmeyenler de var sevap işlemiş oldun.ben de okumasaydım dün,belki bugün senden okuyup öğrenecektim.Ama çok teşekkür ederim.senden de okumak çok iyiydi.Allah a emanet olunuz

nesrin_77

Kayıtlı Kullanıcı
Selam aleyküm kardeşim.
Allah (cc) razı olsun.
Bilmediğim bir konuydu sayende öğrendik.
Allah' a ( cc ) ısmarladık.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
O vakit için kılınan namaz sana o vakte kavuşmanı temin ediyor. Onun için namaz uykudan hayırlıdır.
Burada (Hayır), devamlı bulunan Allah'ın mağfiretine çarpılmak haym dır.
Sabah hersey başkadır. Güneş dogmadan evveL Gökyüzü. Yıldızlar. Rüzgârlar. Nebatlar. Hayvanlar. Toprak. Sular. Göller-Denizler- Aksama yakın bütün bunlarda dikkat eden görür. Değişmeler vardır.
Güneş battıktan sonra namaz vaktinde çok olaylar olur. Görmek lâzımdır. Duymak lazımdir. Anlamak lazımdır.
Bunlar hem maddi tabiat kanunlarında, hem hayvanlarda, nebatlarda, herseyde ruhaniyetde değişiklikler olur.
Sabah namazı Allah'a yanaşmanın merdivenidir. Sabah namazını daima vaktinde kılanlarda (MlN ESERlS SÜCUD) onların alınlarında ancak sabah namazında elde edilen bir iz vardır. Herkes o izi göremez. Bu iz, halıya hasıra veya kilime sürtünmeden husule gelen iz değildir ha...
Resulullah Efendimiz bundan ötürü (sizi süvariler bile kovalasa sabah namazının sünnetini kaçırmayın), (kaçırmayınız) buyurmamıştır. Kaçırmayın diyerek teker teker her müslümana burada hitap mevcuttur.

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
Esselatu hayrun minen nevm.ben bu sözü daha dün ilmihal okurken gördüm.zaten merak ediyordum içimdeki bir çok soruya cevap ararken ve öğrendim anlamını.senin de başlığa koyman hemen tıklayıp okumamı sağladı.Allah öğrenmek isteyenlere ne güzel sunuyor değil mi.emeğine sağlık kardeşim.çok güzel bir konu.bak bilmeyenler de var sevap işlemiş oldun.ben de okumasaydım dün,belki bugün senden okuyup öğrenecektim.Ama çok teşekkür ederim.senden de okumak çok iyiydi.Allah a emanet olunuz

Allah razı olsun hayatımızda o kadar birbirini kovalayan güzellikler oluyorki bunlara tesadüf diyip geçiyoruz fakat düşünen için bunlar tesadüf değildir Allah'ın bize sunduğu güzellikler düşünüpte doğru yolda gidelim diye
selametle

TEĞÂBUN SÛRESİ
11. Allah’ın izni olmaksızın hiçbir musibet başa gelmez. Kim Allah’a inanırsa, Allah onun kalbini doğruya iletir. Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
O vakit için kılınan namaz sana o vakte kavuşmanı temin ediyor. Onun için namaz uykudan hayırlıdır.
Burada (Hayır), devamlı bulunan Allah'ın mağfiretine çarpılmak haym dır.
Sabah hersey başkadır. Güneş dogmadan evveL Gökyüzü. Yıldızlar. Rüzgârlar. Nebatlar. Hayvanlar. Toprak. Sular. Göller-Denizler- Aksama yakın bütün bunlarda dikkat eden görür. Değişmeler vardır.
Güneş battıktan sonra namaz vaktinde çok olaylar olur. Görmek lâzımdır. Duymak lazımdir. Anlamak lazımdır.
Bunlar hem maddi tabiat kanunlarında, hem hayvanlarda, nebatlarda, herseyde ruhaniyetde değişiklikler olur.
Sabah namazı Allah'a yanaşmanın merdivenidir. Sabah namazını daima vaktinde kılanlarda (MlN ESERlS SÜCUD) onların alınlarında ancak sabah namazında elde edilen bir iz vardır. Herkes o izi göremez. Bu iz, halıya hasıra veya kilime sürtünmeden husule gelen iz değildir ha...
Resulullah Efendimiz bundan ötürü (sizi süvariler bile kovalasa sabah namazının sünnetini kaçırmayın), (kaçırmayınız) buyurmamıştır. Kaçırmayın diyerek teker teker her müslümana burada hitap mevcuttur.

Allah razı olsun verdiğiniz bilgiler için selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt