1- İzzet, şan ve şeref için
2- Bolluk ve huzur için
3- Hayırlara ve rahmeti ilahiyeye ulaşmak için
4- Kalbe huzur ve refah gelmesi için
5- Şifa için
6- Düşüncelerin isabetlenmesi ve hafızanın kuvvetlenmesi için
7- Nefsani tüm şerlerden men olmak için
8- Kötülüklere kalkan olarak
9- Kötülüklere buğz ederken okunur. Asıl adedi bin ama günlük 30 adette okunabilir.
10- Düşmana karşı okunur
11- Mal ve memuriyetin devamını sağlamak için okunur
12- Rızka ulaşmak ve başarı sağlamak için
13- Zorluklara karşı bir kılıç gibidir, herkesin okumasını arzu ederim. Günlük minimum adeti 30 ama daha fazla okunması daha güzeldir.
14- Zorluklara ve şerre karşı kılıçtır. Üstteki isimle birleştirilerek okunursa daha güzel olur.
15- Maddi ve manevi derece elde etmek için
16- Muvaffakiyet elde etmek için
17- Başarıya ulaşmak ve 'aziz' olmak için
18- Bir nevi kalkandır. Özellikle cinler alemine karşı. Okunması çok çok iyi olur.
19- Ayrı olanların kavuşması niyetiyle okunur.
20- Sevgi ve muhabbet için
21- İzzet ve şeref için
22- Yaratılmışların sırrına ulaşmak, eşyanın künhüne vakıf olmak, gizli ilimlerden nasiplenmek gibi kapılar açan esrarlı bir isimdir. Herkesin okumamasını en azından abartmamasını tavsiye ederim. İman ve kalb kuvvetiniz yeterince iyi değilse açılımları kaldıramayabilirsiniz.
23- Gayb ilmine ulaşmak için okunur. Üstteki isimle birleştirilirse daha iyi olur. Üstteki isme yazdıklarım kısmen bu isim için de geçerlidir.
24- Cinlerden ve insanlardan gelecek zararlardan korunabilmek için okunur.
25- İstikamet üzere olmak, başarı elde etmek ve kötülüklere kalkan olarak okunur.
26- Rızık ve aile saadeti için okunur.
27- Buna sadece 'yardımcıdır' yazıyorum, ayrıntıya girmiyorum. Sadece imani ve kalbi kuvvetine ve yaşantısına güvenen okusun. Herkes bu isimle özellikle abartarak amel etmez umarım.
28- Bu ismi zikreden kendisini kale içine almış sayılır.
29- Bir mertebeye ulaşmak niyetiyle okunur.
30- Muhabbet ve sevgi bağlarının güçlenmesi için okunur. (Evlilelere özellikle tavsiye ederim.)
31- Basiret gözünün açılması için okunur. (Bazılarında ulvi ve sufli cinlerin gözükmesine neden olabilir.)
32- Bir muradın, bir isteğin yerine gelmesi niyetiyle okunur.
33- Gün içinde gördüklerinizin, eşyanın, insanın, tabiatın, hayvanın sırlarını bilmek, onlardaki acaip halleri anlamak ister miydiniz?
34- Hastalara 41 kere şifa için okunur. Günlük olarakta şifa için okunur.
35- "Menasıbi aliyyedir." Bu kadarı kafi. Daha fazlasını yazmam, yazana da 'bir daha düşün' derim.
36- Lütuf ve kereme ulaşmak için okunur.
37- Adalet sahibi olmak için okunur.
38- Keffaret niyetiyle okunur.
39- Duaların kabulü için okunur.
40- Bu ismin açtığı kapılar muhteşemdir. Kısaca "acaibat ve esrar-ı mahlukat" denir ama ben fazlası gördüm. Namazına, yaşantısına, örtüsüne, aile hayatına ve takvasına dikkat edenler okusun isterim.