Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eslerinizle Konusurken Dikkat Edin! (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Eslerinizle Konusurken Dikkat Edin!
51381.jpg

Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) Mirac Gecesi sonrasinda ashabina gorduklerine anlatirken bunlardan birisi de Cennet ehlinin cogunlukla fakirler ve cocuklarin, cehennem ehlinin de zenginlerin ve kadinlarin oldugunu soyler.Bu durumu anlayamayan sahabeler karsisinda durumu acikca izah etmistir.

Ibni Omer radiyallahu anhuma'dan rivayet edildigine gore Resul-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem:

"Ey kadinlar! Sadaka veriniz ve cok istigfar ediniz. Cunku ben cehennemin cogunu sizin doldurdugunuzu gordum"

buyurmustu. Orada bulunan kadinlardan biri:

- Nicin cehennemin cogunu biz dolduruyoruz? diye sordu. Resul-i Ekrem de:

"Cunku siz cok lanet eder ve kocanizin yaptigi iyilikleri unutursunuz. Akli ve dini eksik olup da, akli basinda adamlarin aklini celen sizin gibisini gormedim"

buyurdu.

Baska bir Hadis-i Serfi'te

Kadin kocasina "Senden asla bir hayir gormedim" derse, ameli bosa gider.
Ravi: Hz. Aise (r.anha)

Bu konuda sunlari soyleyebiliriz: Kavga zamanlarinda kadinlarin kocalarina karsi cok dikkatli sozler etmeleri, onlari lanetleyici ve yaptiklarini yok edici tavirlarindan kacinmalari gerekir. Bu laflar hem erkegin gururunu iyice inciterek bir daha geri donusu olmayan bir ayriliga sebep olabilir, hadis-i seriflerden de goruldugu uzere yapilan tum ameller bosa gidebilir. Daha da onemlisi kocaya yapilan bu itaatsizlik ve kocanin seneler boyunca yaptiklarina karsi inkar ve sukursuzluk Gayretullah'a dokunabilir, cok kotu sonuclara sebep olabilir. Bu konuyu da eslerimize ve dostlarimiza hadisler isigi altinda anlatalim, izah edelim.

2858.jpg

Bu durum genel olarak kadinlar icin gecerli olup, erkekler icin de gecerlidir.Bu sebeple her iki tarafin da birbirlerine karsi tavir ve sozlerine, ne zaman olursa olsun, cok dikkat etmeleri gerekir.

Hem Allah Resulu (sallahu aleyhi vesellem) buyurmamis miydi:

من يضمَن لي ما بين لَحْيَيْه وما بين رجليه أضمن له الجنة

"Kim bana, iki cene ve apis arasi mevzuunda soz verir kefil olursa, ben de ona cennet icin kefil olurum."Ravi : Buhari, Rikak, 23

Iki cene arasini koruyamayan insanlarin daha cok kadinlarin, apis arasini koruyamayan insanlarin da daha cok erkeklerin oldugu goruldugu halde her iki madde de kadin ve erkekler icin gecerlidir.Ayrim soz konusu degildir.Amac vurgu yapmaktir.

papatya32uk11.jpg

Hadisler ve ayetler bizler icin en guzel ogutlerdir. Tabii ki uzerinde dusunur ve onlari tatbik edersek...
Allah hepimizi Peygamber Efendimiz'in s.a.v. bizlere kefil olmasini nasip eylesin. Bizlere de hayatimizi onun kefilligine yakisir sekilde yasamamizi nasip etsin.
family.gif
Amin!

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

.......................:a07::a07::a07:....................

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt