Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

**eşler birbirinin gecesidir.** (1 Kullanıcı)

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
bazen babadan ve anneden daha yakındır. Öyle değil mi? Kişi eşine söylediği, fısıldadığı bazı sırlarını anne ve baba ile paylaşamayabilir.

Kur'an-ı Kerim bu gerçeği çok manidar bir tanımla hayatımız katar. Ayet-i kerime, "Karı ve koca birbirlerine örtüdürler" der. Ayet şöyledir: "Onlar (kadınlar) size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz!" (Bakara 187).

Ayet çok zarif bir ifadeyle, karı koca arasındaki ilişkinin karakterini ortaya koyar. Elbise ve örtü nasıl soğuk ve sıcaktan korur, sırları ve kusurları örterse, eşler de aynen böyle olmalılar. Örtü geceyi simgeler. Birbirinizin sırrını, ayıbını, açığını deşifre etmeyin, aksine birbirinizi gece karanlığı gibi örtün anlamını da çıkarma imkánı bulabiliriz.

* * *

Dinimiz bizden bunu istiyor. Ama biz bu konuları da magazinleştirmekten, aile sırlarımızı, ilişkimizi uluorta tartışmaktan uzak durmuyoruz. En mahrem bilgileri, olayları, sırları, ekranlarda, sokaklarda, her türlü sohbet ortamında konuşmaya başlıyoruz. Hatta insanların bir kısmı boşandıkları eşlerinin mahrem görüntülerini internet ortamında yayınlamaktan sakınmıyorlar. Korkunç bir tatminsizlik, hazımsızlık ve dağılmışlık değil mi?

* * *

Sosyolog ve psikologların işin bu boyutu üzerinde durmaları, olgun tahlillerde bulunmaları gerekiyor. Tabii ya, bunu sağlıklı bir kişilikle izah imkánı var mı? Bu yaşananlar birer vicdani travma değil mi? Bizler ise bu yaşananları tedavi edecek noktada mıyız, yoksa yeni olayların, tecrübelerin deşifre edilmesine katkıda bulunacak yerde miyiz?

Peygamberimiz (SAV) erdemden en uzak erkeği tarif ederken; geceleyin eşiyle arasında geçeni -sırları-, sabahleyin arkadaşlarıyla paylaşan kişi olarak tanımlar.

Eşler birbirlerini sevmeli, korumalı ve sahiplenmeliler. Hiçbir evlilik kuşku ve korku üzerine kurulmaz. Hele matematiksel hesaplar üzerine hiç kurulmaz. Yarın ne olacak, eşim benim şu eksiğimi yarın bana karşı kullanır mı diye başlayan bir evlilik aslında hiç başlamamış sayılır. Tam aksine erkek kadının, kadın erkeğin; izzet, namus, kişilik, karakter, sevecenlik, vefa, saygı, sevgi, doğruluk, şeffaflık ve merhametinden en ufak bir kuşku duymamalıdır. Böyle bir kuşku varsa, belki o evlilik hiç olmamalıdır. Olsa bile, devam etmesi mümkün değildir.

Eşinizi önemseyin. Onu sevin. Ona güvenin. Onunla sırrınızı paylaşın. Vereceğiniz bir gül, ucuz ama manidar bir ufak yüzüğün eşinizin yüzünde meydana getireceği tebessüm az mı önemli? Bazen eşimizle beraber sofrayı kaldırmak veya küçük bir hizmeti onunla paylaşıp yükünü hafifleştirmek kötü mü?

* * *

Peygamberimiz (SAV); elbisesini yamalar, içeceği suyu kendisi alır, eşine yardım ederdi. Onları dinler, bazen en zor kararlarda onlara danışırdı. Gece namazına kalktığında eşini de uyandırır, "Hadi yüce Allah'a yönelelim!" derdi. Bazı hatalarını görmezden gelir, sinirli hallerini sinesine çekerdi. Tebessümünü esirgemezdi. "En iyiniz, eşine en merhametli ve iyi ahlaklı olanınızdır" derdi.

Ne dersiniz? Şöyle diyebilir miyiz? Birbirini zorlayan, boşanmak için bahaneler arayan, birbirine güvenmeyen çiftler ancak sağlam bir eğitim, inanç, hoşgörü ve güvenle yaralarına çözüm bulabilirler.

Nihat HATİPOĞLU

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir paylaşım ALLAH razı olsun kardşeim kopyaladım helal edin

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Kardeşim..
Eline emegine saglik..
Allah razi olsun, ne kadar güzel anlatmişsin..
Inşallah bizde böyle salih eşlerden oluruz..

Selam ve dua ile kalin..

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Kardeşim..
Eline emegine saglik..
Allah razi olsun, ne kadar güzel anlatmişsin..
Inşallah bizde böyle salih eşlerden oluruz..

Selam ve dua ile kalin..
" Eşinizi önemseyin. Onu sevin. Ona güvenin. Onunla sırrınızı paylaşın. Vereceğiniz bir gül, ucuz ama manidar bir ufak yüzüğün eşinizin yüzünde meydana getireceği tebessüm az mı önemli? Bazen eşimizle beraber sofrayı kaldırmak veya küçük bir hizmeti onunla paylaşıp yükünü hafifleştirmek kötü mü? "

ÇOK GÜZEL Bİ ANLATIM GERÇEKTEN DE..EŞLER BİRBİRİNİN KIYMETİNİ BİLMİYORSA MUTLAKA BU YAZIYI OKUMALILAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
BEN DE EŞİMİ ANIMSADIM ŞİMDİ...BERABER YEMEK HAZIRLAYIP SOFRA KALDIRDIĞIMIZ GÜNLERİ...:a33:

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı
" Eşinizi önemseyin. Onu sevin. Ona güvenin. Onunla sırrınızı paylaşın. Vereceğiniz bir gül, ucuz ama manidar bir ufak yüzüğün eşinizin yüzünde meydana getireceği tebessüm az mı önemli? Bazen eşimizle beraber sofrayı kaldırmak veya küçük bir hizmeti onunla paylaşıp yükünü hafifleştirmek kötü mü? "

ÇOK GÜZEL Bİ ANLATIM GERÇEKTEN DE..EŞLER BİRBİRİNİN KIYMETİNİ BİLMİYORSA MUTLAKA BU YAZIYI OKUMALILAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
BEN DE EŞİMİ ANIMSADIM ŞİMDİ...BERABER YEMEK HAZIRLAYIP SOFRA KALDIRDIĞIMIZ GÜNLERİ...:a33:

HAKLISINIZ OKUMALILAR VEE BİRAZ ÖRNEK ALMALILAR...
NE GÜZEL SİZİN ADINIZA SEVİNDİM, RABBİM HEP BÖYLE OLURSUNUZ İNŞALLAH...
:a11:

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

bazen babadan ve anneden daha yakındır. Öyle değil mi? Kişi eşine söylediği, fısıldadığı bazı sırlarını anne ve baba ile paylaşamayabilir.

Kur'an-ı Kerim bu gerçeği çok manidar bir tanımla hayatımız katar. Ayet-i kerime, "Karı ve koca birbirlerine örtüdürler" der. Ayet şöyledir: "Onlar (kadınlar) size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz!" (Bakara 187).

Ayet çok zarif bir ifadeyle, karı koca arasındaki ilişkinin karakterini ortaya koyar. Elbise ve örtü nasıl soğuk ve sıcaktan korur, sırları ve kusurları örterse, eşler de aynen böyle olmalılar. Örtü geceyi simgeler. Birbirinizin sırrını, ayıbını, açığını deşifre etmeyin, aksine birbirinizi gece karanlığı gibi örtün anlamını da çıkarma imkánı bulabiliriz.

Eşinizi önemseyin. Onu sevin. Ona güvenin. Onunla sırrınızı paylaşın. Vereceğiniz bir gül, ucuz ama manidar bir ufak yüzüğün eşinizin yüzünde meydana getireceği tebessüm az mı önemli? Bazen eşimizle beraber sofrayı kaldırmak veya küçük bir hizmeti onunla paylaşıp yükünü hafifleştirmek kötü mü?

* * *

Peygamberimiz (SAV); elbisesini yamalar, içeceği suyu kendisi alır, eşine yardım ederdi. Onları dinler, bazen en zor kararlarda onlara danışırdı. Gece namazına kalktığında eşini de uyandırır, "Hadi yüce Allah'a yönelelim!" derdi. Bazı hatalarını görmezden gelir, sinirli hallerini sinesine çekerdi. Tebessümünü esirgemezdi. "En iyiniz, eşine en merhametli ve iyi ahlaklı olanınızdır" derdi.

Ne dersiniz? Şöyle diyebilir miyiz? Birbirini zorlayan, boşanmak için bahaneler arayan, birbirine güvenmeyen çiftler ancak sağlam bir eğitim, inanç, hoşgörü ve güvenle yaralarına çözüm bulabilirler.

Nihat HATİPOĞLU

Elinize, emeğinize sağlık kardeşim...
Güzel, yararlı bir paylaşım...
Allah CC. razı olsun...

Dinimiz aileye büyük önem vermekte ve en kötü helalin boşanma olduğunu bildirmektedir...
Ama maalesef zaman ahir zaman ve aile önemsiz hale getirilmiştir...
Medyası, gazetesi, üniversitesi vs. vs. gayri meşru ilişkiyi güzel gibi göstermekte ve teşvik etmektedir...
Kimin eli kimin cebinde belli değildir...:a09::a43:
Allah CC. sonumuzu hayreylesin...

emimur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim emeğin paylaşımın için ALLAH razı olsun açmış olduğun konu gerçekten çok güzel evlilikte herzaman sevgi saygı birbirimizle konuşurken acaba onu kırarmıyım korkusu olması lazım eşler bir bütündür birbirlerini tamamlar ALLAH ım cümlemizin evinin huzurunu bozmasın ALLAH ım beraber yaşlanmayı nasip etsin bütün eşlere yuvayı yıkmak kolay önemli olan onu sağlam tutmak.

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
elinize, emeğinize sağlık kardeşim...

güzel, yararlı bir paylaşım...
allah cc. Razı olsun...

dinimiz aileye büyük önem vermekte ve en kötü helalin boşanma olduğunu bildirmektedir...
ama maalesef zaman ahir zaman ve aile önemsiz hale getirilmiştir...
medyası, gazetesi, üniversitesi vs. Vs. Gayri meşru ilişkiyi güzel gibi göstermekte ve teşvik etmektedir...
kimin eli kimin cebinde belli değildir...:a09::a43:

allah cc. Sonumuzu hayreylesin...
mavci abim hay ağzina sağlik...günümüz öyle olmuş ki artik tv leri açinca seyredebileceğimiz kanallar bile çok sinirli.dergiler gazeteler yine ayni şekilde...islami yaşayan bireylerden oluşan yuvalar bulmak gerçekten zor artik.rabbim onlara hidayet versin.islah etsin...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
...

...

mavci abim hay ağzina sağlik...günümüz öyle olmuş ki artik tv leri açinca seyredebileceğimiz kanallar bile çok sinirli.dergiler gazeteler yine ayni şekilde...islami yaşayan bireylerden oluşan yuvalar bulmak gerçekten zor artik.rabbim onlara hidayet versin.islah etsin...

Amin...
Allah CC. ıslah etsin inşallah kardeşim...
Konu ile ilgili olarak;
Bediüzzaman bir risalesinde şöyle yazmış kardeşim:

Bahtiyardır o adam ki, refika-i ebediyesini kaybetmemek için saliha zevcesini taklit eder, o da salih olur.
Hem bahtiyardır o kadın ki, kocasını mütedeyyin görür, ebedî dostunu ve arkadaşını kaybetmemek için o da tam mütedeyyin olur, saadet-i dünyeviyesi içinde saadet-i uhreviyesini kazanır.
Bedbahttır o adam ki, sefahete girmiş zevcesine ittibâ eder, vazgeçirmeye çalışmaz, kendisi de iştirak eder.
Bedbahttır o kadın ki, zevcinin fıskına bakar, onu başka bir surette taklit eder. Veyl o zevc ve zevceye ki, birbirini ateşe atmakta yardım eder.
Yani, medeniyet fantaziyelerine birbirini teşvik eder.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir paylaşim allah razi olsun

elifffff

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir paylaşım kardeşim,ellerinize sağlık...
selametle kalınız.

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
sabah sabah okudum ve kendime geldim ne güzel bir yazı bu ne güzel anlatılmış allahım herkese böyle eşler nasişp amin amin amin

selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt