Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eşler birbirini kıskanmalımı ? (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Aile yuvasını korumak

Cenâb–ı Allah kadar kullarını seven hiç kimse yoktur. Bunun içindir ki, insanları uyaran ve müjdeleyen Peygamberler göndermiştir. Allah kadar iyilik etmeyi seven de
yoktur.

Karı–koca karşılıklı olarak birbirlerine nazikâne şekilde hitap edip, zerafet ölçüsünde davranmalıdırlar. Birbirlerine karşı; “efendi”, “bey”; “hatun”, “hanım” gibi nazikane ifadelerle hitap etmelidirler.

Bizde yerleşmiş örfe göre, erkek yabancıların yanında hanımının isminden bahsetmez. Hanımından bahse mecbur kaldığı yerde; “refikam”, “ayalim”, “çocuklarımın anası”, v.b. gibi ifadeler kullanır. Hanım da kocasından bahsederken; “bizim bey”, “bizimki”, “bizim efendi” gibi tâbirler kullanır.

Karı–kocanın birbirlerini kıskanmaları gayet normaldir. Kıskançlıkla ilgili şu hadis–i şerife bakalım:

Muğiyre’den (r.a.): “Bir kere Sa’d b. Ubade: ‘Karımın yanında bir erkek görürsem hiç aman vermeden onu kılıcımın keskin ağzı ile vurur tepelerim’ demişti.

“Bunun üzerine Peygamber Efendimiz mecliste bulunanlara: “Sa’d’ın bu kıskançlığına şaşıyor musunuz? Allah’a yemin ederim ki, ben ondan daha kıskancım. Allah’ın kıskançlığı da benimkinden çoktur. Bunun içindir ki –gizli olsun, açık olsun– fuhuş ve kötü şeyleri yasaklamıştır. Cenâb–ı Allah kadar kullarını seven hiç kimse yoktur. Bunun içindir ki, insanları uyaran ve müjdeleyen Peygamberler göndermiştir. Allah kadar iyilik etmeyi seven de yoktur. Bunun içindir ki, kullarına cenneti va’d buyurmuştur’ dedi.”

(Hayatü’s–Sahabe, c.3/274)

Hz. Ali de (r.a.) kıskanmayanları kınayarak şöyle demiştir: “İşittiğime göre kadınlarınız çarşı ve pazarlarda erkekler arasında gezip dolaşıyorlar. Sizde kıskançlık duygusu yok mu? Şunu bilin ki kıskanmayan kimsede hayır yoktur.”

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Vallah bende çok kisanç biriyim bu konuda üstüme yoktur yani.

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
kıskançlık konusun da bend eaşırı kıskancım ama çok aşırı bunaltacak derecede

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Amin ne diyim ama kiskanmakta güzel ya.daha güxzeli kiskanilmak.çünkü insan sevildiğini değer verildiğini dahah iyi anliyo o zaman.

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
kıskançlık konusun da bend eaşırı kıskancım ama çok aşırı bunaltacak derecede

nişanlim da benim çok kiskançtir sağolsun ama hiç bi zaman tepki vermiyorum onu anlamya çalişiyorum.karşilikli anlayiş çok önemlidir bu konuda yoksa iki tarafta çok bunalir.

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
nişanlim da benim çok kiskançtir sağolsun ama hiç bi zaman tepki vermiyorum onu anlamya çalişiyorum.karşilikli anlayiş çok önemlidir bu konuda yoksa iki tarafta çok bunalir.

ama işte şimdi bazı bayanlar çok üstüme geliyorsun bu kadar da kıskançlık olurmu sen pranoyaksın bana güvenmiyormusun da beni kıskanıyorsun diyorlar

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
ama işte şimdi bazı bayanlar çok üstüme geliyorsun bu kadar da kıskançlık olurmu sen pranoyaksın bana güvenmiyormusun da beni kıskanıyorsun diyorlar

senin dediğini bana nişaanlim söylüyo sen paranoya oldun iyice diyo.ben çok farkli şeylerden kiskaniyorum buda bu sefer sen banan güvenmiyor musun diyo

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Yani senin dediğinin tersi durum yaşaniyo bizde bu kelmeyi diyen ben değil o oluyo

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
Yani senin dediğinin tersi durum yaşaniyo bizde bu kelmeyi diyen ben değil o oluyo

valla ne diyeyim dogru söylemiş sizin durum biraz ters bence ama buda sdenin onu ne kadar sevdigini gösteriyor sende olur olmaz şeylerden kıskanma canım

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Biliyo canim allah var.değerimide çok iyi biliyo.iyiki onu tanimişim diyorum.oda bana her zaman söyler iyiki allah seni karşima çikartti der

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Ay allah razi olsun senden allah senin gönüne göre versin inşallah.bu arada kardeşim namaza başladin mi?

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
yalan yok daha başlayamadım sen başladın ama ben sözümü tutamadım şimdilik

o zaman senin için dua edicem kardeşim başlaman için.biliyosun kişilerin birbirlerine ettiği dualari günahsiz ağizdan edilmiş gibi allah kabul edrmiş.bende senin için edicem sende benim için et olur mu hiç birakmamam için

yunbet

Kayıtlı Kullanıcı
o zaman senin için dua edicem kardeşim başlaman için.biliyosun kişilerin birbirlerine ettiği dualari günahsiz ağizdan edilmiş gibi allah kabul edrmiş.bende senin için edicem sende benim için et olur mu hiç birakmamam için

inanki kardeşim tüm kalbimle devam etmen için içimdeki en saf halimle yanındayım tek parça hakkım varsa oda senin olsun inşallah bende senin ve dua edenlerin dualarıyla kurtulacagım bu şeytandan allah yardımcın olsun sagol

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
inanki kardeşim tüm kalbimle devam etmen için içimdeki en saf halimle yanındayım tek parça hakkım varsa oda senin olsun inşallah bende senin ve dua edenlerin dualarıyla kurtulacagım bu şeytandan allah yardımcın olsun sagol
amin kardeşim allah seninde yar ve yardimcin olsun inşaallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt