Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eskiye Donus Olurmu? (1 Kullanıcı)

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese Hayirli Aksamlar tekrardan arkadaslar benim bir sorum olacak yardim ve dusunceleriniz insallah paylasirsiniz.Ben 2008 yilinda yaptigim gunahlara tevbe ettim ve namaz kilmaya basladim dua ettim bu aralar tekrardan o gunahlar ruyama ve aklima giriyor yapmak asla istemiyorum ve seytan surekli vesvese veriyor bunlarla alakali sanki ona donmus oyle dusunuyor yada istiyormus gibi oluyor cok rahatsizim bu dusuncelerden ne olur yardimci olun bana.

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaslar yardimci olucak 1 kisi bile yokmu bu forumda bana?

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
rüyalarınız şeytani rüya olabilir abi.
insan bazen çok sevdiği bi arkadaşını rüyasında kötü görse ondan nefret dahi edebiliyor.yani rüyalar çok önemli.bunun için şeytan size bu yolla o günahları hatırlatıp güzel göstermeye çalışıyor olabilir.
dua edip, vesvese anında hemen abdest almanızı, hemen Allah ı zikretmenizi tavsiye ederim
yoksa emin olun Allah korusun ama onlar size hoş gelecektir.
bol bol dua edin Allah a sığının abi.
ben nacizane düşüncelerimi söyledim siz yardım edecek kimse yok mu deyince.
yoksa işin ehli değiliz hiç birimiz

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ne güzel tevbe etmişsiniz ama tevbe ettiniz diye şeytan sizinle uğraşmayı bırakmadı ki.
hala da uğraşıyor işte.rüya sizin elinizde değil.şeytanidir.
ama bir de şöyle birşey var. belki de siz şeytanın vesveselerine kulak verip o günahları aklınıza getirmiş olabilirsiniz.bilinç altı da size bu düşüncelerinizin eseri olarak rüyayı göndermiştir.

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten tövbe eden bunlari dusünmez, gerçek tövbe yaptiklarinin yanlis oldugunun bilincindedir, bunlar beni sonunda kötuye götürür
diye dusunmelidir
Vesvese, evet vardir, tövbe edip Hak yoluna bas koyana gelir, normaldir, duyma duysan da aldirma, ben namaz kilmak istiyorum, beni rahat birak de, ben Hakkin yolunda salih kullardan olmak istiyorum Rabbim yardim etde
Birde günahtan sakinan kullara yakin ol, günahi açikca isleyenlerden uzak durmak gerek
Korunma için bazi zikirlere basla,örnegin Günde 100 la ilahe illallah
La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim de burda var yani dualara katil, okumalara katil, vesvesenin onunde dur , korkma
Rabbim buyuktur, seytan ise kuçucuk, minnacik, Rabbimin karsisinda yok olur
Kolay mi? kolay bu yollardan gectim , çok sukur ama iman imtihani bitmez
Resul'e s.a.v sormuslar "aklimizdan çok kotu seyler geciyor" diye o da bu imandandir diyor
Rabbim yardimciniz olsun, sizi cennetine alsin , bu yolda mucadele var,istek var, zorluk var ama sonu guzelliklerdir , ve Rabbimiz en dogrusunu ister bizim için , sonuca bak, sonuc guzel , gunahkarin sonu hem dunya da , hem ahirette kotu ona gore, tercih senin, sen iyi olani iste, bir adim at, Rabbim daim bizimle unutma ve goruyor ve duyuyor bunlari su anda benden önce ve biliyor...

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun arkadaslar dusunceleriniz icin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt