Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eski bir çorabı bile götüremedim (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Adamın biri oğluna; (Senden iki isteğim var, birincisi, öldüğüm zaman ayağımın birine eski bir çorap giydirmeyi ihmal etme. İkincisi ise şu ağzı kapalı mektubu beni defnedinceye kadar açma, defnettikten sonra aç oku) diye vasiyette bulundu.

Zaman geldi adam öldü. Kefeni saracağı zaman, oğlu babasının vasiyetini arz ederek, (Babama mutlaka bir eski çorap giydireceğiz) dedi. İmam, (Olmaz, dinimize göre ölü kefenden başka bir şeyle gömülmez) dedi. Çocuk ısrar etti, ama fayda vermedi. Definden sonra oğlu babasının bıraktığı mektubu okumaya başladı:

''Oğlum! Görüyorsun ya, o kadar malım mülküm olduğu halde, bir eski çorabı bile beraber götüremedim. Elbette bir gün sen de benim gibi öleceksin. Sana da birkaç metre kefenden başka bir şey vermeyecekler. Sana bıraktığım malı, iyi harca, sarf edeceğin yerleri iyi seç. Beş vakit namazını ve diğer ibadetlerini sakın aksatma, dinde bildirildiği şekliyle tam yap. Çünkü senin kabre götüreceğin amelinden başka bir şey değildir.''​

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Eski bir çorabı bile götüremedim

B)Hayırlı günler....

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum..
Emeğine sağlık kardeşim ibretlik bir hikayeydi..
Bunun filmini Sırlar Dünyasında izlemiştim..
İbret alanlardan olmak duası ile selametle kal kardeşim..B)B)

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ÇOK GÜZELMİŞ ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM ALLAH'A(C.C) EMANET OL. BU ARADA İST. İŞİ BÜYÜK İHTİMALLE AĞUSTOS 2, HAFTASI OLACAK İNŞALLAH ALLAH(C.C) İZİN VERİRSE ONA GÖRE AYARLA TAMAM. HADİ SELAMUN ALEYKÜM.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Selamun aleykum..
Emeğine sağlık kardeşim ibretlik bir hikayeydi..
Bunun filmini Sırlar Dünyasında izlemiştim..
İbret alanlardan olmak duası ile selametle kal kardeşim..B)B)

Ve aleykümselam....Allah(c.c) razı olsun Allaha emanet olun...B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

M DENIZ yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ÇOK GÜZELMİŞ ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM ALLAH'A(C.C) EMANET OL. BU ARADA İST. İŞİ BÜYÜK İHTİMALLE AĞUSTOS 2, HAFTASI OLACAK İNŞALLAH ALLAH(C.C) İZİN VERİRSE ONA GÖRE AYARLA TAMAM. HADİ SELAMUN ALEYKÜM.

Aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun...Allaha emanet olun...... B)B)B) inşallah inşallah.... B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm kardeşim. paylaşım çok anlamlıydı. Allah razı olsun.. dünyada mal, mülk, para sevgisinin insana hiçbir şey vermeyeceği, bu kadar güzel anlatılabilirdi. emeğinize sağlık.dua ile.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm kardeşim. paylaşım çok anlamlıydı. Allah razı olsun.. dünyada mal, mülk, para sevgisinin insana hiçbir şey vermeyeceği, bu kadar güzel anlatılabilirdi. emeğinize sağlık.dua ile.

Ve aleykümselam ..Allah(c.c) razı olsun inşallah beğendiinize sevindim.. Allaha emanet olun hayırlı günler... B)B)

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM ALLAH RAZI OLSUN B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

huzunlu_gurbet yazdı:
SELAMUNALEYKUM ALLAH RAZI OLSUN B)B)B)

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah ..... B)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim ellerine saglık rabbim razı olsun
inşallah bunun farkında olup ahiretimiz için güzel şeylerden yapanlardan eylesin
rabbimize emanetsin inşallah

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim ellerine saglık rabbim razı olsun
inşallah bunun farkında olup ahiretimiz için güzel şeylerden yapanlardan eylesin
rabbimize emanetsin inşallah

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...
Amin inşallah..Allah(c.c)'ya emanet olun.

leyla_serdar

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum,,, emeginize saglik, ne güzel baba oglu arasinda bir nasihat, malesef günümüzde zamanimizi degerlendirip etrafimizdakilere cocuklarimizi karsimiza alip, güzel sozler kelimelerle yasam dunya ve imanimiz'la ilgili bilgiler anlatmayi umursamiyoruz, aslinda bir bilsek nelerin kaciriyoruz,,, günlük yasantimiz ne yazikki arada bizleri kör gibi birakip üzerimizden zamani yillari geciriyor.... farkina varincada is isten geçmis gibi oluyor,,, Rabbim (c.c) yar ve yardimcimiz olsun.. insallah beni anlarsiniz,,, Cumaniz hayirli olsun;

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH ARZI OLSUN,GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI.HEPİMİZ BİR GÜN TOPRAĞA GİRCEĞİMİZİN HERAN FARKINDA OLSAK DÜNYA MALINA BUKADARMEHİL VERMEZDIK HERALDE.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH ARZI OLSUN,GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI.HEPİMİZ BİR GÜN TOPRAĞA GİRCEĞİMİZİN HERAN FARKINDA OLSAK DÜNYA MALINA BUKADARMEHİL VERMEZDIK HERALDE.

Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah...Çok doğru söylüyorsunuz..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum,,, emeginize saglik, ne güzel baba oglu arasinda bir nasihat, malesef günümüzde zamanimizi degerlendirip etrafimizdakilere cocuklarimizi karsimiza alip, güzel sozler kelimelerle yasam dunya ve imanimiz'la ilgili bilgiler anlatmayi umursamiyoruz, aslinda bir bilsek nelerin kaciriyoruz,,, günlük yasantimiz ne yazikki arada bizleri kör gibi birakip üzerimizden zamani yillari geciriyor.... farkina varincada is isten geçmis gibi oluyor,,, Rabbim (c.c) yar ve yardimcimiz olsun.. insallah beni anlarsiniz,,, Cumaniz hayirli olsun;

Dediğiniz gibi rabbim yardımcımız olsun inşallah..Amin....
Allah(c.c) sizdende razı olsun inşallah..
Hayırlı günler..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt