Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

esiniz sizi aldatiyormu? (1 Kullanıcı)

goncagulum

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar bu konuyu biraz acalim..cunku biz kadinlar neden aldatiliyoruz ?neden sevgisizlige mahkumuz.simdi heryerde bu var ..yuva yikanin yuvasi olmaz derler cok dogru bir soz bu ALLAH tan dilegim onlari diri diri yaksin..yuva yikanlari..

furkan-dost

Kayıtlı Kullanıcı
RE: esiniz sizi aldatiyormu?

selamün aleyküm kardeşim..böyle bir konunun buraya taşınmasından ziyade müslümanların tasavvurundan geçmesi hayal etmesi bile kanımca züldür..fakat münferit birtakım şeyler duymuyoruz da değil ama en azından ben acizane şunu biliyorum yeşil ve kırmızı çizgiler rabbimiz her şeyde olduğu gibi evliliktede gerekli doneleri bizlere bahşetmiş ve belli kurallar meşru zemin içinde herşeyi halketmiştir ve bizler islami çizgideysek ve gereğinide edebiyat değil tatbikat yerine getirmeye de gayret ediyorsak niye bu söylemler olsun yada niye böyle şeyler yaşansız bahsettiğimiz doğal bir şey değil aksine bir hayatttan ve bize yakışmayan islama şık olmayan bir hayattan,özür dileyerek şunu ifade etmek isterim müslümanın bu bakış açısı ve bu yaklaşımı konuşmak yada istişare etmekten ziyade içtimai yaşantımızda müslüman model aile nasıl olmalı... olmalı değil mi...size acizane benim hayatıma evliliğime yön veren bir eser tavsiye etmek isterim İslamda Aile Hayatı---Mustafa İslamoğlu...mutlaka istifade deceksinizdir...

selam ve dua ile
kalbinizin sahibine emanet olunuz..

sengul

Kayıtlı Kullanıcı

GERÇEKTEN ÇOK ACI ALDATILMAK.RABBİM KİMSEYE BÖYLESİ BİR ACIYI YAŞATMASIN.AMA ALDATILMAKTAN DAHA ACI BİR GERÇEK DAHA VAR.O DA BUNUN BÜTÜN YÜKÜNÜN SADECE BAYANLARA YÜKLENMESİ.ERKEK ALDATSA DAHİ.ÇEVRE TARAFINDAN SUÇLANAN YİNE ALDATILAN BAYAN OLUYOR.GÜNÜMÜZDE HANGİ GAZETE VEYA TV PROGRAMINA BAKSAK BU TİP OLAYLARLA KARŞILAŞIYORUZ.BENCE ALDATMAK VEYA ALDATILMANIN ALTINDA YATAN NEDENLERE DEĞİNİLMELİ.ÇAĞIMIZDA BU TİP OLAYLAR SIK OLURKEN NEDEN DAHA ÖNCEKİ ÇAĞLARDA YOK DENECEK KADAR AZ BU DA ARAŞTIRILMALIDIR.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

sengul yazdı:
GERÇEKTEN ÇOK ACI ALDATILMAK.RABBİM KİMSEYE BÖYLESİ BİR ACIYI YAŞATMASIN.AMA ALDATILMAKTAN DAHA ACI BİR GERÇEK DAHA VAR.O DA BUNUN BÜTÜN YÜKÜNÜN SADECE BAYANLARA YÜKLENMESİ.ERKEK ALDATSA DAHİ.ÇEVRE TARAFINDAN SUÇLANAN YİNE ALDATILAN BAYAN OLUYOR.GÜNÜMÜZDE HANGİ GAZETE VEYA TV PROGRAMINA BAKSAK BU TİP OLAYLARLA KARŞILAŞIYORUZ.BENCE ALDATMAK VEYA ALDATILMANIN ALTINDA YATAN NEDENLERE DEĞİNİLMELİ.ÇAĞIMIZDA BU TİP OLAYLAR SIK OLURKEN NEDEN DAHA ÖNCEKİ ÇAĞLARDA YOK DENECEK KADAR AZ BU DA ARAŞTIRILMALIDIR.

EVET ÇOK GÜZEL İFADE ETMİŞSİNİZ.ESKİDEN GÖRÜCÜ USULU İLE EVLENMEK YAYGINKEN ŞİMDİ BİZ GENÇLER EŞLERİMİZİ KENDİMİZ SEÇTİGİMİZ HALDE NEDEN ALDATMAK VE BOŞANMALAR ÇOGALDI.BENCE EBEVEYNLERİN SÖZÜNÜ DİNLEMİYOR KENDİ KAFAMIZLA HAREKET EDİYORUZ DİYE.

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Ben Fatma kardeşimin söylediklerine katılıyorum. Gerçekten annemiz ve babamız görücü üsülüyle evlenmelerine rağmen sevgi dolu yaşadılar. Ama günümüze bakıyoruz yuva denilen, sevgi, saygı denilen birşey kalmamış gibi. Rabbim hepimizi ıslah etsin İnşallah.
Dua ile.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

s a değerli kardeşlerim hepinizin tesbitleri bir yerde doğru evlilikte temel kural sevgi saygı hoş görüdür bana göre bunlardan biri olmazsa olmaz birde şu varki günümüzde hanım olsun bey olsun öncelikleri değişti artık insanımız artık mutlu olmak için değil maddi sebebler daha önde olaarak evleniyor manevi değerleri önde tutmuyor ne sevgimiz sevgi ne düğünlerimiz düğün ne hayatlar hayat doğru düzgün islama uygun bir davranışımız yokk çoğu eşler birbirlerinin ailelerine saygısız ne anneye anne gibi davranılıyor ne babaya yanii şimdiki gençler ahh alıyor hayatalarını islama uydurmuyor muhakkak bir hata yapılıyor bana göre mutsuz olan taraf acı çeker ama sabır ederse mükafatını en güzel şekilde alır ben böyle olay yaşamış olan bütün kardeşlerimie sabır tavsiye ediyorum insanı yola getirecek en büyük davranış güzel ahlaktır rabbim yardımcıları olsun dua ile

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM.BELKİ BU KONU HAKKINDA PEK FAZLA YORUM YAPAMAM AMA ŞUNU DİYEBİLİRİM..TABİKİ SEVGİ SAYGI EN BAŞTA AMA MANEVİYAT ÇOK ÖNEMLİ GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ..EVLENECEĞİN İNSANDA BUNUN OLMASİ GEREKİYOR..ALLAH(CC) KORKUSU OLACAK O İNSANDA..EŞİNİN HAKKINI DÜŞÜNÜCEK VE BUNU EN BAŞTA KUL HAKKI OLARAK DÜŞÜNECEK..ZATEN YÜCE MEVLAM BUYURMUYOR MU:"KUL HAKKI İLE YANIMA GELMEYİN"..ŞU DEVİRDE GÖRÜYORUM AMA ASLA YADIRGAMIYORUM SAKIN YANLLIŞ ANLAMAYIN BENİ..HEP AŞK DENİLEN BİR OLGU İLE EVLENİLİYOR YANİ MANEVİYATTAN YOKSUN BİR ŞEKİLDE YUVA KURULUYOR..VE SONU PEK GÜZEL OLMUYOR VE EN KÖTÜSÜDE NE BİLİYOR MUSUNUZ OLAN HEP BAYANA VE ÇOCUKLARA OLUYOR..RABBİM KİMSEYE BU DURUMU GÖSTERMESİN.RABBİM EVLENEN VE EVLENECEK OLAN ÇİFTLERE ÇOK SEVGİ,VE ALLAH(CC) KORKUSU VERSİN Kİ ,KORKU İLE HARAMA BAKAMASINLAR VE O SEVGİ İLE BİRBİRLERİNE BAĞLANSINLAR İNŞALLAHH.SELAM VE DUA İLE...

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu aleyküm Ve Rahmetullahi ve Berekatuhu.Aldatmak zina demektir zinada büyük günahtır.Müslümanım ve insanım diyen ALLAH tan korkan kişi kesinlikle aldatmaz eger aldatırsa cezası

(Nur ayetinde Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun. )

Ayrıca Müminlerin zina edenlerle evlenmeleri yasaklanmıştır.
Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bi konu emeğinize sağlık..hayatta korktuğum şey..rabbim kimsenin başına vrmesin yaşatmasın huzursuzluk..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt