Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

EŞİNE SABRETMEK (1 Kullanıcı)

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
Osmanlı ulemasının en büyüklerinden Zenbilli Ali efendi hanımından hiç memnun değilmiş.Uzun bir müddet her türlü kötülüğüne fenalığına katlanmış.Biraz kafa dinlemek için istanbuldan çatalcaya gitmeye karar vermiş.yolda iki dervişe rastlamış.Beraber yolculuk etmeye başlamışlar.Yolda giderlerken acıkmışlar ve dervişlerden biri bunun üzerine dua etmiş
Karşıdan bir adam elinde bir sofralık yemekle çıkagelmiş.Karınlarını doyurmuşlar.
Derken biraz daha gitmişler yine karınları acıkmış bu sefer diğer derviş dua etmiş karşıdan bir adam elinde sofrayla yine gelmiş ve karınlarını doyurmuşlar.
---Bir müddet daha gitmişler ve yine mola vermişler.Sıra zenbilli Ali efendiye gelmiş.
---Daha önce hiç böyle bir dua etmemiş nasıl dua edeceğini biraz düşünmüş sonra şöyle dua etmiş.

---Ya Rabbi dervişler kimin hatırı için senden yiyecek istedilerse bende onun hürmetine senden yemek istiyorum.demiş bunun üzerine karşıdan iki adam ellerinde iki sofra yemekle çıkagelmişler.
---dervişler çok şaşırmışlar nasıl dua ettin diye sormuşlar zenbilli ALİ efendiye o da
---Önce siz söyleyin siz nasıl dua ettiniz demiş.dervişlerde
---Biz duamızda”Allah’ım bize karısının zulmüne sabredip erenler arasına karışan Zenbilli ali hürmetine yiyecek gönder”diye duaettik derler.
---işte ozaman zenbilli ali efendi işin farkına varmış.dervişlere
---arkadaşlar benim yolculuğum burada bitiyor.benim evime karımın yanına dönmem gerekiyo der.
---o mertebeyi karısının eziyetine katlanmak suretiyle elde ettiğini anlar.

Görülüyorki böyle hanımlara sabretnek zor.Tabi sırf hanımlara değil erkeklerede sabretmek zor.Öyleki Cenabı Hak bu sabrın mükafatını evliyalıkla değerlendiriyor.Hiç bir hanım bu kadar kötü olmak istemez.Kadınlar ben kötü olayım da eşim evliya olsun diye düşünmesinler.bu tür hanımlar yani kocasına eziyet eden hanımlar ve erkeklerin ne bu dünyada nede öbür dünyada yeri yoktur

ararat

Kayıtlı Kullanıcı
RE: EŞİNE SABRETMEK

SELAMUN ALEYKUM ..ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR KISSA ...HAKKINIZI HELAL EDİN ..VE SELAMUN ALEYKÜM :):)B)B)B)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

S.A kardeşim emeğine sağlık Allah (c.c) razı olsun inş Selam ve Dua ile...S.A

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm kardeşim, emeğinize sağlık. çok güzel bir anlatım.. eşe sabretmek birçok hadisle de müjdelenmiş.. rabbim bizleri sabırlı kullarından eylesin inş. Allah razı olsun paylaşım için. selam ve dua ileB)B)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzel bi paylaşım olmuş emeğine sağlık kardeşim
selametle
A.E.O.

asil20

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. KARDEŞİM ALLAH C.C RAZI OLSUN EMEĞİNDEN DOLAYI.SABIR ÇOK ÖNEMLİ AMA ALLAH KÖTÜ İLE DÜŞÜRMESİN İNŞALLAH YİNE DE.DÜŞENLEREDE HZ. EYÜP SABRI VERSİN İNŞALLAH. AMİN...A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt