Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eşimin Bir Melek Olmasını İstiyorum (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Eşimin bir melek olmasını istiyorum

"Eşim çok iyi bir insan. Ah! Şu huyu da olmasa bir melek. Amaa! O huyu beni deli ediyor." diye sızlanır kimi eşler.Eşlerinin bütün güzel hasletlerini o tek huyun arkasına hapsederler.

Beyaz sayfaya değil, üzerindeki siyah noktaya dikkat kesilirler. Dikeni görür, arasındaki gülü görmezler. Bülbülün sesine kulak tıkar, karganın "gak gak"larına bayılırlar.

Eşini, dokuz güzel ahlakı varken bir kötü huyundan dolayı şikayet etmek; dokuz masumun bulunduğu bir gemi veya evi içinde bulunan bir cani yüzünden gemiyi batırmak ve evi harap etmek gibidir.

Şayet eşlerden birisinin hoş olmayan bir huyu varsa diğer eş, onun o huyunu, baskıyla ve eşi aşağılayarak değil, hoşgörüyle değiştirmeye çalışmalıdır.

Fena bir adama; "iyisin iyisin" desen, iyileşmesi ve iyi bir adama "fenasın fenasın" desen, fenalaşması herkesçe bilinen bir gerçektir.

Güzellikleri takdir etmek, kötülükleri hoşgörüyle gizlemek erdemli insanların kârıdır.

Güllerin Efendisi, hayvan leşinin yanından geçerken "aman ne fena kokuyor" diyenlere "ne kadar güzel dişleri var" diyerek, fenalık içerisinde bile bir güzellik bulunacağı dersini vermiştir.

Güzel huylu bir adamın güzel huylu olan eşine kötü bir huyundan dolayı kızıp darılmamasını, "eğer onun bir huyundan hoşlanmazsa öbür huylarından memnun" olabileceğini öğütlemiştir.

Adamın biri güneş gözlüğünü gece bile gözünden çıkarmıyormuş. Gündüzleri her yeri sisli, geceyse zifîri karanlık görüyormuş.

Sürekli eşine "Neden her yer karanlık?" diye de sorduğunda eşi:

"Her yer aydınlık ama senin gözündeki kara gözlükler etrafı karanlık gösteriyor. O gözlüğü çıkar bak etrafın beyazlığını göreceksin." dediği halde adam, inat edip çıkarmıyormuş.

Bir gün beş gün en sonunda bir gün düşüp kafasını kırmış. Tabii bu arada gözlükler de parçalanmış. O zaman:

"Ohh! Be dünya varmış. Gerçekten her şey ne kadar güzel. Güneş pırıl pırıl, çayır çimen yemyeşil. Çiçekler, rengarenk." diye haykırarak kafasının acısını bile unutmuş.

Bu adam gibi bedbin olanlar, hayatı ve eşlerini hep siyah camlar arkasından seyreder. O zaman da eşlerinin güzel ahlakını bile kötü görürler.

Ta ki başlarını duvara çarptıkları zaman akılları başlarına gelerek: "Meğer hayatta neler varmış ben ne kadar basit şeylere takılıyormuşum?" deyiverirler.

Ne dersiniz düşüp kafamızı kırmadan gözümüzdeki kara gözlükleri çıkaralım mı?

"Büyüklük lâzım ise herkese hürmet et. Kimseyi kendi nefsinden fena görme, büyükler böyle yapar." diyen zatın sözlerini kulağımıza küpe yapalım mı?

Gülay Atasoy

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Malesef günümüzde büyük bir anlaşılmazlık olmaya başlayan aile konusuna çok güzel değinilmiş. Yüce ALLAHUTEALA cc herkese mahşerde elinden tutup cennete götürebilecek eşler nasip etsin (Amin)

Selam ve dua ile...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler....

sezer demir

Kayıtlı Kullanıcı
PaylasIm için tesekkûrler gerçektende ôrnek alInacak bir konu.
Şayet eşlerden birisinin hoş olmayan bir huyu varsa diğer eş, onun o huyunu, baskıyla ve eşi aşağılayarak değil, hoşgörüyle değiştirmeye çalışmalıdır.

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
"Büyüklük lâzım ise herkese hürmet et. Kimseyi kendi nefsinden fena görme, büyükler böyle yapar." diyen zatın sözlerini kulağımıza küpe yapalım mı?
eline sağlık

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
"Her yer aydınlık ama senin gözündeki kara gözlükler etrafı karanlık gösteriyor. O gözlüğü çıkar bak etrafın beyazlığını göreceksin."

Aslında kara olan gözlerimizdeki gözlükten ziyade kalbimizdeki karanlıktır,insanın kalbi güzel olunca herşeye bakışı değişiyor ancak buda Allah Tealayı çokca anmakla oluyor,Onun (c.c) ismi şeriflerini anmak kalbe cila yapar herne kadar çirkinlikler varsa alır götürür,ben okadar evliya kıssası okudum hiç birisinde ''eşleri ile kavga ederdiler'' duymadım,demekki Allah Tealayı seven kulun kalbinde merhamet peydah olur.
Değerli yazınız için Allah Teala razı olsun sizden...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Malesef günümüzde büyük bir anlaşılmazlık olmaya başlayan aile konusuna çok güzel değinilmiş. Yüce ALLAHUTEALA cc herkese mahşerde elinden tutup cennete götürebilecek eşler nasip etsin (Amin)

Selam ve dua ile...

Gözlerinize sağlık. AMİN....

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
PaylasIm için tesekkûrler gerçektende ôrnek alInacak bir konu.

Gözlerinize sağlık.........

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
"Her yer aydınlık ama senin gözündeki kara gözlükler etrafı karanlık gösteriyor. O gözlüğü çıkar bak etrafın beyazlığını göreceksin."

Aslında kara olan gözlerimizdeki gözlükten ziyade kalbimizdeki karanlıktır,insanın kalbi güzel olunca herşeye bakışı değişiyor ancak buda Allah Tealayı çokca anmakla oluyor,Onun (c.c) ismi şeriflerini anmak kalbe cila yapar herne kadar çirkinlikler varsa alır götürür,ben okadar evliya kıssası okudum hiç birisinde ''eşleri ile kavga ederdiler'' duymadım,demekki Allah Tealayı seven kulun kalbinde merhamet peydah olur.
Değerli yazınız için Allah Teala razı olsun sizden...

Amin sizdende razı olsun inş.....

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

b-322643-cok_guzel_kalp_resimi.gif

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
çok hoşuma gitti paylaşım hepimizin zaaflarından biriii inşallah bunuda aşıcaz selametle..

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
her insan 100 kapılı bir saraya benzer 99 kapısı kapalı olsa bile acık mutlaka bir kapısı vardır.
paylaşımın için ALLAH razı olsun

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
essalamün aleyküm ve rahmatullah ve berekatühü kardesim eline koluna saglik cok güzel bir ders alabilene ben bunu esime okutturacagim allaha emanet olun

namerve

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.bu güzel paylaşımınız için Allah razı olsun.İki şeyi istersiniz ama,bulamazsınız.Bunlar,neşe ve rahatlık olup,ikiside cennette olur.

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Sağolasın kardeşim güzel bir paylaşım olmuş.Emeğine sağlık.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt