Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eşarp eleştirisi ve bir alternatif (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Eşarp eleştirisi ve bir alternatif

Konuyu eşarpların rengine ve cafcafına yönelik açmıyorum.bu eleştiri bence anlamak isteyenlerin anlayacağı kadar yapıldı zaten.benim konuşmak istediğim eşarpların bağlanış stiline ve eşarbın neden tercih edildiğine dair.alternatif olarak sunacağım şey ise çarşaf değil,çünkü çarşaf giyebilmek belli bir aile yapısı ve sosyal çevre istiyor ve herkesin elinde olan ve yapabileceği bir şey değil bu.

öncelikle örtünme emrini hatırlatarak başlayayım:

Nur 31:"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! "

Bu ayetin yorumu yapılırken,"Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. "cümlesinden hareketle,başı örten örtünün boynu ve omuzları da örterek göğse gelmesi söylenegelmiştir.sanırım bu yoruma katılabiliriz. peki benim merak ettiğim,neden eşarplar bağlanırken,eşarbı çene altından iğneleyince önde aşağı sarkan uçlar orada bırakılıp göğse yayılmak yerine,boynun arkasında düğümleniyor?Böyle yapınca başın ve boynun şekli de belli olmuyor mu?ayrıca özellikle de dış örtüsü giyilmediği zaman bu tip bir bağlama stili gerdan ve göğüs bölgesini biraz açıkta bırakmıyor mu?üstüne üstlük bir de saçın topuzu belli olunca bu direkt olarak uzun saça vurgu yapmıyor mu? bu durumlarda eşarbın ideal örtü olduğu söylenebilir mi?

sizin de cevabınız "değil"se,bu tip eşarp bağlamanın bu kadar yaygın olması konusunda ne düşünüyorsunuz?beni şaşırtan bir durum bu yaygınlık,başka konularda çok beğendiğim dindar kız arkadaşlarım bile bu şekilde bağlıyorlar eşarplarını.

bu müslüman genç kızlarımızın sorgulaması gereken bir konu...

yaygınlığına dair bazı cevaplarım var.bence arkadan bağlamanın ilk nedeni,eşarplarda kullanılan kumaşın ki ipek almadığınız sürece bu sentetiktir, çok kaygan olması.(hemen bir not.sentetik kumaşlar petrolden yapılır ve kimyasal maddelerden laboratuarlarda üretilir.çok yapay ve sağlıksız bir maddedir.) ikinci bir neden de gözlemlerime göre,bayanların bluzlarının genelde en güzel ve şeklini belli eder kısmı olan yaka kısmını göstermek istemeleri.peki bu örtünmenin amacına ters değil mi?

peki senin önerin ne derseniz eğer.bazı bayanlarımızın da keşfettiği ama maalesef yayılmamış bir alternatif var:şal. Şal hem pamuklu kumaşlardan üretiliyor yani en başta daha sağlıklı.ikincisi,kaygan olmadığından yüzlerce iğne takmanıza gerek yok,namazda secdeye gidince kayıp açılmaz,en önemlisi de aşağıda göreceğiniz bağlama stili ile omuzların üstüne ve sırta yayılır,boynun ve başın şeklini belli etmez.

36582888jj7.jpg

en garibi de ben eşarp denen şeyi başka bir müslüman ülkesinde görmedim.oralardan gelen yabancı kadınlar da siz de gördüyseniz şalla örtünüyorlar genelde.nereden türettik acaba bu modayı?

İkincisi de eşarbın önünü bir iğneyle arkaya doğru çekerek ucunu sivrileştirme huyu. İlk gördüğümde inanamamıştım ama yayıldıkça yayıldı bu görüntü.

Bu gibi şekiller gerçekten çok ilgi çekiyor ve Müslüman Türk kadınının imajını çokça yaralıyor. Örtünmeyi emir kabul etmeyenlerin diline dolanıyor bu kızlar.

Bunların yayılması bir tarafa,azalması lazım sevgili kardeşlerim.Bunun için hepimiz mücadele etmeliyiz.Buna da kendi örtülerimizi,tarzımızı düzelterek başlayabiliriz. Kıyafetlerimize dikkat etmeli,temsil görevimizin olduğunu unutmamalıyız.

Çok daha kişisel bir fikir ama,ben de eşarbın yerine pamuklu örtülerin ve şalın geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece bu bağlama stillerini daha etkin bir biçimde marjinalleştirip yok edebiliriz.

Tesettürü Koruyalım: Eşarp eleştirisi ve bir alternatif
alıntı

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
bu konu bu kadar önemsizmi sizce:(

berat05

Yönetici
SELAMÜN ALEYKÜM

KARDEŞİM GÜZEL BİR KONU BENDE YAZAYIM DEDİM SÜRE AŞIMINA UĞRAMIŞ GÖRÜNMEMİŞ...NEYSE TEKRAR YAZARIM. :)

ÖNEMLİ OLAN DİNİMİZİ NASIL YAŞADIĞIMIZ???
NASIL HİSSETTİĞİMİZ???
NE İÇİN İBADET YAPTIĞIMIZ????

BEN YÜZLERCE KİŞİ GÖRÜYORUM HERGÜN;

BAŞI KAPALI ...DAR KOT GİYMİŞ

BAŞI KAPALI....MANTOSUNUN ÖNÜ BAŞTAN SONA AÇIK
BAŞI KAPALI....YÜZÜNDE ÖYLE AĞIR MAKYAJ VAR Kİİ...İNSAN UTANIYOR...

YANİ...KAPALIYIZ AMA NE İÇİN???
ALLAH (C.C.) RIZASI,SEVDİĞİ KULU OLMAK İÇİN Mİ??
BAŞKALARINA GÖSTERİŞ İÇİN Mİ?

özellikle tezgahtar kızlarımızı böyle görüyorum..amacım kimseyi kırmak incitmek değil...
ama doğru bir tanedir..hak yolu bir tane..yalanla dürüstlük bir arada olurmu??
boya ile tesettür bir arada olur mu??

ben bu zamanda çarşaf giyen kardeşlerimize helal olsun diyorum sadece..

Konu içinde Allah razı olsun sizden

selametle

ahsarmıznası

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum....baş örtüsünü konustugunuza göre bayan olmalısınız...ama nedense ben ılk okumaya basladıgımda bu konuyu acan kişiyi nedense bir bay uslubuyla seslenıyor sandım ...neyse bu cok önemlı degıl zaten:D.......bu arada ben bır erkegım....ve bir erkek olarakta kapalı kızlara baktıgımda nedense onların kapalı olduklarını bile pek fark edemiyorum...günlük hayatımda karsılastıgım kapalıların çok az bir kısmına bakma ihtiyacı hissetmiyorum...nedenıde onlar bu işi hakkıyla yapıyor ve örtüleri ALLAHIN istediği şekilde olduğu için bende hormonsal olarak onlara karsı bi tepki oluşmuyor..ALLAH o kızlardan binkere razı olsun ve bı gun kızım olursada onlar gibi olsun İNSALLAH.....bahsettiğiniz örtünme şekli ve kumaş cinsleri acilen hayatıımıza girmeli fakat nasıl ?...senden başka bunları düşünen kaç kişi olabilir..ee napcaz şimdi sence.......hak olanı doğru olanı bulmuşsun sana ALLAH kısmet etmiş....bu form sayfasında tarihemi karısacak yani......HAAAYIIR ....senden bi şey istiycem...bu yazdıklarını bir maket manken üzerinde resimleyip ,,slayt gösterisi yaparak alt yazılı bir şekilde MİCROSOFT POWER POİNT programında düzenleyebılırmısın?.........ondan sonrada internette ben sen o bu sitedeki herkes MSN aracılıgı ile birbirine gönderse ben kız kardeslerıme izletsem onlar arkadaslarına ......öyle öyle bir haftada milyonlara ulaştırırız ve RABBİMİZDE bize özlediğin o günleri yaşatır....ne dersin?:]

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM

KARDEŞİM GÜZEL BİR KONU BENDE YAZAYIM DEDİM SÜRE AŞIMINA UĞRAMIŞ GÖRÜNMEMİŞ...NEYSE TEKRAR YAZARIM. :)

ÖNEMLİ OLAN DİNİMİZİ NASIL YAŞADIĞIMIZ???
NASIL HİSSETTİĞİMİZ???
NE İÇİN İBADET YAPTIĞIMIZ????

BEN YÜZLERCE KİŞİ GÖRÜYORUM HERGÜN;

BAŞI KAPALI ...DAR KOT GİYMİŞ

BAŞI KAPALI....MANTOSUNUN ÖNÜ BAŞTAN SONA AÇIK
BAŞI KAPALI....YÜZÜNDE ÖYLE AĞIR MAKYAJ VAR Kİİ...İNSAN UTANIYOR...

YANİ...KAPALIYIZ AMA NE İÇİN???
ALLAH (C.C.) RIZASI,SEVDİĞİ KULU OLMAK İÇİN Mİ??
BAŞKALARINA GÖSTERİŞ İÇİN Mİ?

özellikle tezgahtar kızlarımızı böyle görüyorum..amacım kimseyi kırmak incitmek değil...
ama doğru bir tanedir..hak yolu bir tane..yalanla dürüstlük bir arada olurmu??
boya ile tesettür bir arada olur mu??

ben bu zamanda çarşaf giyen kardeşlerimize helal olsun diyorum sadece..

Konu içinde Allah razı olsun sizden

selametle

aleyküm selam kardeşim konu katılımızdan dolayı teşekküler

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum....baş örtüsünü konustugunuza göre bayan olmalısınız...ama nedense ben ılk okumaya basladıgımda bu konuyu acan kişiyi nedense bir bay uslubuyla seslenıyor sandım ...neyse bu cok önemlı degıl zaten:D.......bu arada ben bır erkegım....ve bir erkek olarakta kapalı kızlara baktıgımda nedense onların kapalı olduklarını bile pek fark edemiyorum...günlük hayatımda karsılastıgım kapalıların çok az bir kısmına bakma ihtiyacı hissetmiyorum...nedenıde onlar bu işi hakkıyla yapıyor ve örtüleri ALLAHIN istediği şekilde olduğu için bende hormonsal olarak onlara karsı bi tepki oluşmuyor..ALLAH o kızlardan binkere razı olsun ve bı gun kızım olursada onlar gibi olsun İNSALLAH.....bahsettiğiniz örtünme şekli ve kumaş cinsleri acilen hayatıımıza girmeli fakat nasıl ?...senden başka bunları düşünen kaç kişi olabilir..ee napcaz şimdi sence.......hak olanı doğru olanı bulmuşsun sana ALLAH kısmet etmiş....bu form sayfasında tarihemi karısacak yani......HAAAYIIR ....senden bi şey istiycem...bu yazdıklarını bir maket manken üzerinde resimleyip ,,slayt gösterisi yaparak alt yazılı bir şekilde MİCROSOFT POWER POİNT programında düzenleyebılırmısın?.........ondan sonrada internette ben sen o bu sitedeki herkes MSN aracılıgı ile birbirine gönderse ben kız kardeslerıme izletsem onlar arkadaslarına ......öyle öyle bir haftada milyonlara ulaştırırız ve RABBİMİZDE bize özlediğin o günleri yaşatır....ne dersin?:]

aleyküm selam kardeşim bu yazı alıntıdır ama kesinlikle düşüncelerime tercüman oldugu için paylaşmak istedim inşaALLAH herkes üstüne düşeni yaparsa islamı hakkiyle yaşar ve yaşatırsak bunlar çözülür inşaALLAH yazını altında bu yazıyı aldıgım sitenin linki var onu dagıtırsanız faydalı olabilir..:H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
...................................

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
PHP:
http://img209.imageshack.us/img209/1338/36582888jj7.jpg

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bence en iyi kapanma dikkat çekmeyendir
günümüzde gerçek anlamda bir kapalı hanım görmek çok zor birçok insan kapanmayı moda şeklinde algılıyor ben kapalı deyilim eşim izin vermiyor ama elimden geldiyince giyim ve saçımla dikkat çekmemeye çalışıyorum inşallah birgün kapanırım ozaman asla renkli erşap takmam ve pardesüm asla renkli olmaz kahve,lacivert,siyah uygun renkler ayakkabılarda çok önemli topuksuz rahat ve gösterişsiz olmalı vicut hatları belirgin olmamalı aslında en rahatı çarşaf giyinmek ALLAH CC hepimizi ıslah etsin aminnnnnnnnnnnnnnn

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bence en iyi kapanma dikkat çekmeyendir
günümüzde gerçek anlamda bir kapalı hanım görmek çok zor birçok insan kapanmayı moda şeklinde algılıyor ben kapalı deyilim eşim izin vermiyor ama elimden geldiyince giyim ve saçımla dikkat çekmemeye çalışıyorum inşallah birgün kapanırım ozaman asla renkli erşap takmam ve pardesüm asla renkli olmaz kahve,lacivert,siyah uygun renkler ayakkabılarda çok önemli topuksuz rahat ve gösterişsiz olmalı vicut hatları belirgin olmamalı aslında en rahatı çarşaf giyinmek ALLAH CC hepimizi ıslah etsin aminnnnnnnnnnnnnnn

aleyküm selam kardeşim inşaALLAH kapanmak en kısa zamanda nasip olsun sana..
son satırlarına kesinlikle katılıyorum
ahh kardeşim nereye gidiyor nur suresinin örtüleri?
niye geldi ülkeme paris modelleri?
bumudur müslüman kadının iffeti?
sütcü imam görse seni beni !!!!!!!!!!!!!
:H

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________selamün aleyküm
kardeşim ben lise birinci sınıfta başımı örtüm ve bu zamana kadar sürekli eşarp örtme teknikleri degişti...modeller degişti....ama benim için öncelikli olan başörtüsünün tesettüre uygun olması.. dikkat çekmemesi ve örtünmekten kasıt olan sakınma _korunma ve bu korunma içerisinde DIŞARI ÇIKTIGIMIZ ZAMAN BİZLERİ GÖRECEK OLAN MÜMİN ERKEKLERİN KORUNMASI GÖZLERİNİ KORUMASI ..çünkü diger türlü hem o şekilde örtünen(ÖRTÜNEMEYEN -ÖRTÜNDÜGÜNÜ SANAN) kızlarımız hem kendilerini yakacaklar hem beyleri ...buna hakları yok...rabbim başörtümüzü hakkıyla örtmeyi bizlere nasip etsin inşallah...bu agır bir vebal hakkını verememek
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile________

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
________selamün aleyküm
kardeşim ben lise birinci sınıfta başımı örtüm ve bu zamana kadar sürekli eşarp örtme teknikleri degişti...modeller degişti....ama benim için öncelikli olan başörtüsünün tesettüre uygun olması.. dikkat çekmemesi ve örtünmekten kasıt olan sakınma _korunma ve bu korunma içerisinde DIŞARI ÇIKTIGIMIZ ZAMAN BİZLERİ GÖRECEK OLAN MÜMİN ERKEKLERİN KORUNMASI GÖZLERİNİ KORUMASI ..çünkü diger türlü hem o şekilde örtünen(ÖRTÜNEMEYEN -ÖRTÜNDÜGÜNÜ SANAN) kızlarımız hem kendilerini yakacaklar hem beyleri ...buna hakları yok...rabbim başörtümüzü hakkıyla örtmeyi bizlere nasip etsin inşallah...bu agır bir vebal hakkını verememek
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile________

aleyküm selam kardeşim rabbim örtümüzün hakkını vermeyi nasip etsin
,nefsimizi yenip en sade ve gösterişsiz şekilde kapanmayı nasip etsin inşaALLAH :H

yasagason

Kayıtlı Kullanıcı
bahsettiğiniz örtünme şekli ve kumaş cinsleri acilen hayatıımıza girmeli fakat nasıl ?...senden başka bunları düşünen kaç kişi olabilir..ee napcaz şimdi sence.......hak olanı doğru olanı bulmuşsun sana ALLAH kısmet etmiş....bu form sayfasında tarihemi karısacak yani......HAAAYIIR ....senden bi şey istiycem...bu yazdıklarını bir maket manken üzerinde resimleyip ,,slayt gösterisi yaparak alt yazılı bir şekilde MİCROSOFT POWER POİNT programında düzenleyebılırmısın?.........ondan sonrada internette ben sen o bu sitedeki herkes MSN aracılıgı ile birbirine gönderse ben kız kardeslerıme izletsem onlar arkadaslarına ......öyle öyle bir haftada milyonlara ulaştırırız ve RABBİMİZDE bize özlediğin o günleri yaşatır....ne dersin?:]

herkese selamün aleyküm :)

bu yazıyı burada görmeme çok sevindim çünkü yazının sahibi benim. blogu da ben kurdum,birilerinden destek görmek çok güzel. Allah'ın izniyle az da olsa şu tesettürdeki yozlaşma konusunda bir yararımız olacak hep birlikte inşallah.

şal fikrimi desteklediğiniz için Allah razı olsun.ben bu modeli görmüştüm başkalarında açıkken,ve bir gün bile eşarpla yaygın olan şekilde örtünmeyi düşünmedim. inşallah yazdığım gibi hayırlı olan buysa yayılır.

slayt gösterisi yapabilirim isterseniz.zaten bir video hazırlayıp youtuba da koymuştum [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=SU3B2swV42c[/YOUTUBE] elimdeki dökümanlarla birşeyler yapmaya çalışırım.

ben gerçi kendi arkadaşlarıma bile bu eleştirileri yapamıyorum,o yüzden inşallah siz birilerine ulaşırsınız.

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı
herkese selamün aleyküm :)

bu yazıyı burada görmeme çok sevindim çünkü yazının sahibi benim. blogu da ben kurdum,birilerinden destek görmek çok güzel. Allah'ın izniyle az da olsa şu tesettürdeki yozlaşma konusunda bir yararımız olacak hep birlikte inşallah.

şal fikrimi desteklediğiniz için Allah razı olsun.ben bu modeli görmüştüm başkalarında açıkken,ve bir gün bile eşarpla yaygın olan şekilde örtünmeyi düşünmedim. inşallah yazdığım gibi hayırlı olan buysa yayılır.

slayt gösterisi yapabilirim isterseniz.zaten bir video hazırlayıp youtuba da koymuştum [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=SU3B2swV42c[/YOUTUBE] elimdeki dökümanlarla birşeyler yapmaya çalışırım.

ben gerçi kendi arkadaşlarıma bile bu eleştirileri yapamıyorum,o yüzden inşallah siz birilerine ulaşırsınız.

ellerinize saglıkyaa gerçekten bu işe dur demenin zamanı çoktan geldi bende çevremde elimden geldigince bu konuyu ele almaya çalışıyorum..
içim acıyor yarı çıplak başı örtülüleri görünce ..
bu basamakları biz yaptık şimdi yıkmakta bize düşer inşaALLAH rabbim önce nefsimizi yıkmayı bizlere nasip etsin:H

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bi konuya değinmişin kardeşim inşaallah tüm tesettürlü tam şekilde kapanabilirler selam we dua ile

yasagason

Kayıtlı Kullanıcı
Daha çok işimiz var

Daha çok işimiz var

bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini düşünen insanlarla konuşabilmek ne güzel.

benim yapmayı planladığım ama maalesef bi türlü fırsat bulamadığım bir planım var.sizlerle de paylaşayım ki belki başka şehirlere bile yayılır.buyrun okuyalim,zaten siteye girenler okumuştur ama maksat vurgulamak:

Türkiye'de tesettürün şekli ile ilgili gerçekten kötüye bir gidiş var. Bu aşikar.Arşivlerden çıkarılan başörtüsü yasağı karşıtları eylemleri vs. gibi görüntülere baktığımızda 5-10 yıl öncesinde bile örtülerin ne kadar büyük,takvaya uygun,sade olduğunu kolayca görüyoruz.

Ancak bu kötü gidişata seyirci kalamayız.Çünkü nasıl ki bu 5 senede buraya geldiysek, 5 sene sonra kimbilir örtünme modası ne hale gelecek. Düşünebiliyor musunuz kızınızın zamanındaki kitle psikolojisine -çok doğal olarak- kapılıp bu baş bağlama stillerinden,kıyafet tarzlarından giyinmek isteyeceğini?

Biz Müslüman kadınlar ve erkekler olarak bu gidişata topluca dur demeliyiz kendi çevremizden başlayarak. Bunun için bir yazı hazırladık ve bu yazıyı ibadethanelere bırakacağız.Çevrenizdeki camilerin bayanlar bölümlerine, alışveriş merkezlerinin mescitlerine, tesettürlü kesime ulaşabileceğimiz her yere. İşte mektubumuz:

"Kur’an-ı Kerim şüphesiz ki her kelimesinde bir mana taşımaktadır.O kesinlikle gelişigüzel yazılmış bir kitap değildir.Öyleyse bize düşen de O’na kelimesi kelimesine itaat etmek,söylediklerini eğrilterek değil dosdoğru uygulamaktır.

Yüce Allah (C.C) ,Kur’an-ı Kerim’in Nur Suresi 31. maddesinde “Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından…” buyurmuştur. Buradaki “başörtülerini ta yakalarının üzerine salsınlar” ifadesine dikkat etmek gerekmektedir. Bu anlatımdan,başı örten örtünün aynı zamanda yakayı yani gerdanı da kaplaması gerektiği anlaşılmaktadır.

Pratikte kullanılan örtünme biçimlerine baktığımızda,başörtüsünü kıyafetin içine sokma veya uçlarını boyun arkasından bağlama alışkanlığının gittikçe yaygınlaştığını görüyoruz.Bu tip bağlama stilinde,dini açıdan bazı sakıncalar oluşmaktadır.
1)Fetvaya göre örtülmesi gereken kısımlar örtülse bile, ayetin kelime manası tam anlamıyla karşılanmamış olur ki bir müslümanın Kur’an’ı tam yaşaması gerektiğini düşününce bu önemli bir sorun.
2)Başın ve yakanın saklanması emri verildiğine göre, boyun hali hazirda bu emirler içinde yerini almaktadır. Dolayısıyla boyun da örtülmesi gereken azalardandır ki örtmek emri sadece kumaşla kaplamakla değil,şeklini ve dokusunu saklamakla gerçekleşir. Öyleyse,başörtüsünü boynun şeklini belli ederek kullanmak doğru değildir.
3)Bu örtünme biçimi herhangi bir dışörtüsü ile kullanılmadığı zaman gövdenin üst kısmını –ki kadınlığın belirgin özellikleri buradadır- fazlaca ortada bırakmaktadır.

Ayrıca,başörtüsünün altındaki saçları yukarıdan topuz yapmak Peygamber Efendimizin (S.A.V) "Ümmetimin son dönemlerinde giyimli, fakat çıplak birtakım kadınlar olacaktır. Bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Ancak onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar." (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52) hadisinde belirttiği şekli çağrıştırmaktadır ve bundan kaçınmak gerekir. Hele ki bu topuz büyükçe olsun diye çeşitli yöntemler kullanmak, başları iyice abartılı boyutlara getirmek Müslüman bir bayana yakışmamaktadır.

Bir diğer husus da Türkiye’de yayılan örtünme biçiminin kaynağıdır. Hepimiz biliriz ki "Kim hangi kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır"(Ebu Davud, libas 4; Ahmed N/50) hadisiyle Peygamber efendimiz bize başka dinlere mensup olanların özelliklerini taşımayı yasaklamış, İslam’a ve Müslüman kavmine tabii olmamızı söylemiştir. Nitekim Peygamber Efendimiz döneminde müşrikler de sarık taktıklarından Müslümanlar sarıklarının tarzlarını farklılaştırmışlar, “önemli olan sarık takmaktır” dememişlerdir. Eşarp, bu bağlama stiliyle özellikle 1960lar amerikan sinema oyuncularının aksesuarıdır. Türkiye’den başka hiçbir Müslüman ülkesinde de kullanılmamaktadır. Ne Müslüman ne de Türk geleneğinin ürünüdür.

Sonuç olarak, Allah’ın emirlerini yerine getirmeye çalışıyorsunuz ki buraya gelmişsiniz ve namazınızı kılıyorsunuz. Allah kabul etsin. Gönül ister ki dinimizin her emrini de bu şekilde yerine getirelim. İşte bu yüzden baş örtme şeklimize de dikkat edelim. Sadece kendimiz etmekle kalmayalım, çevremizdekileri de uyaralım. Başörtülerimizi sıkmayalım, omuzlarımıza salalım;saçlarımızı kabartmayalım,uzunluklarını belli etmeyelim. Parlak ve renkli kumaşlar yerine sade kumaşlar kullanalım.

Güzellik anlayışımızı toplumdaki alışkanlıklara göre belirlemek zorunda değiliz. Dini olanı uygulayıp onu da güzel bulabilir, dinen de güzel olanı temsil ederek toplumda yaygınlaşmasını sağlayabiliriz.

tesetturukoruyalim.blogspot.com
not:bu yazının bu kurumla hiçbir bağlantısı yoktur.bu bir gönüllü hareketidir."

Bu yazıyı çıktıya hazır bir şekilde RapidShare: 1-Click Webhosting adresinden indirebilirsiniz.

yasagason

Kayıtlı Kullanıcı
Slayt

Slayt

Selamün aleyküm. Bu konuyla ilgili kısa bir slayt hazırladım. Arkadaşlarınıza yaymak isterseniz RapidShare: 1-Click Webhosting adresinden indirebilir,maile ekleyip yollayabilirsiniz.

Ayrıca facebook hesabınız varsa, "başörtüsünde devehörügücüne karşı çıkanlar" isminde bir grubumuz var,katılımınızı bekleriz.[/SIZE
]

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt