Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Es Sükr (şükür O'nadır) (1 Kullanıcı)

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Şükür edilmeye layık olan Rahmana... Hamd olsun
Allahtır şükredilmeye layık olan..
Bir sebep bulup şükür demek Allahın Es ŞÜKR ismini zikretmektir.
Şükür ya RAB demek zikir çekmektir.
Şükür ismini zikretmektir.
Misal:
Sofraya oturdum daha yemeden Ağzım ve midem olduğu için şükür
Yedim yemek borum olduğu için şükür
Baktım nimetlere ne güzel gönlüm doydu şükür
Bir zeytini ağzıma attım tadı hissettirdiği için hissedecek dil ve bu hissi yorumlayacak
Beyin verdiği için şükür

Ne kulları var organı eksik; halim için Allaha sonsuz şükür
Kiminin gözü yok, kiminin eli ,kimini kulağı
Allah bana lütfetmiş Rab çok LATİF
Kafamdaki kılı dahi eksiketmemiş
Sonsuz şükür
Yemek yedim sofra adabıdır sofradan şükür ile Hamd ile kaltım
Kalkacak el ayak verdiği için de şükür
Misal :
Bir akvaryuma baktım balıklar gımıldanıyor içinde gönlüm hoş oldu görebildiğime şükür.

Kuşara baktım çik çik diyorlar duyabildiğime şükür.
Bilipte saydıklarıma şükür daha sayamadığım sonsuz nimetlerine şükür
Saymakla bitiremem özet olsun.........................
Sizlerde doldurun kardeşlerim
Merak ettim sizler nelere şükredersiniz?

_YUSUF_

Yönetici
Şükürü doğru anlamak
Şükür, teşekkür verileni verenin yolunda kullanmaktır. Şükür hayatı o hayatın sahibinin yolunda kullanmaktır. Şükür dünyayı, hayatı, canı, malı, zamanı, imkânları, fırsatları onu verenin yolunda harcamaktır. Şükür nimet cinsinden olur. Allah bize hangi nimeti vermişse o nimet cinsinden infakta bulunarak şükredilir. Hayatı onu bize veren Allah’ın istediği biçimde yaşamak, geceyi ve gündüzü onu bize lütfeden Allah yolunda kullanmak, aklı onu verenin razı olduğu yerde kullanmak, zamanı onu verenin razı olduğu yerde kullanmak Allah’ın rızasını tahsilde harcamak şükürdür. Hayatı o hayatın sahibine sormadan yaşamak, zamanı kendi bildiğimiz biçimde doldurmak, malı o malın sahibinin razı olmadığı yerlerden kazanıp onun razı olmayacağı yerlerde harcamak, elimizi, ayağımızı, gözümüzü kulağımızı onları bize verenin yolunda kullanmamak, varlığımızı onu bize vermeyenler yolunda harcamak, geceyi ve gündüzü onu bize verenin razı olmadığı şeyler yolunda itlaf etmek nankörlüktür Allah korusun. İşte Rabbimiz buyurur ki insanların pek çoğu bunun farkında değillerdir, pek çoğu şükretmemektedir.
Allah razı olsun hanımefendi kardeşim
Selametle kalın

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardeşim.Şükrediyorum bugünüme rabbim kötü günler yaşatmasın ve yaşıyorumki tövbe kapıları açık,ona yönelmem için hala fırsatım var...Verdiği nimetler için şükür,müslüman olduğum için şükrediyorum,ağlayabildiğim için şükrediyorum.Selam ve dua ile kalınB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt