Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<Erzurumlu İbrahim Hakkı hz.lerinden bir mektup.> (1 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Bir derviş hanımına mektup yazar mı? Yazarsa ne yazar? Osmanlı döneminin velud yazarlarından Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın hanımlarına yazdığı mektuplar arşivlerde bulunuyor. Bugüne göre ulaşımın zor, haberleşme imkanlarının çok kıt olduğu o yüzyıllarda sevgiliden, sevgilinin el yazısıyla gelen mektup ne kadar değerli… Hele bu mektup İbrahim Hakki gibi aşık ve şair bir insanın kaleminden çıkarsa güzelliği bir kat daha artmaktadir.

Dört hanıma dört mektup,işte bunlardan biri...

'İzzetli, hürmetli, hakikatli, adamlıklı, şefkatli, hatırlı, gönüllü, asilli, usullu, akıllı, izanlı, hünerli, marifetli, üsluplu, yakışıklı, güzel huylu, tatlı dilli, uzun boylu ince belli, kıl ayıpsiz hatunum, helalim Firdevs Hatun huzuruna,

Deruni dilden ve can u gönülden selamlar ve dualar edip ol mübarek nazik hatırın sual ederiz, Huda'nın birliğine emanet veririz. Benim nazlı yar-ı gam güsarim. Benim şenliğim, şöhretim, benim sevdiğim, keyfim, benim canım Firdevsim!

Neylersin nişlersin, ne keyftesin, ne fikirdesin, ne haldesin, ne demdesin? Benim güzelim, garip gönlünü ne ile eğlersin? Okurmusun, nakış mı işlersin?

Oynar mısın, gülermisin? Benim gönlüm senin halinle eğlenir, sen nicesin? Keşke sizi getirsem, bu vilayetleri seyrettirsem, zira sensiz canım rahat olamıyor. Benim güzel keyfim, senden ayrılmak ne çetin ahval imiş bilmezdim. Hak Teala gönül hoşnuğuyla bir dahi dünya gözüyle görüşmek müyesser eylesin. Amin…

Firdevs, Firdevs, o saçların seveyim, o kaşın seveyim, o gözün seveyim, o yüzün seveyim, ayıpsız canın seveyim. Sakın benden küsmeyesin ki gönlüm sıkılmasın. Kusurlarımı afvet, ahiret hakkını helal eyle.

Bu uçkuru bana yadigar mi verdin, yoksa bununla beni bağladın mı? Zira yadigara ne hacet hiç hatırımdan çıkmadın, gözüm önünde durursun. Böylece apayan gönlümdesin. Allah a emanet olasın.

Bin tabaka kağıt yazsam seninle sözlerim tükenmez. Hele yavaş, inşu Teala, Ramazan geceleri sabahlara değin sana çok çok gördüğüm, işittiğim pak seyleri ve esvaplari size layik görürüm: Eğer fırsatım olursa alırım, yoksa siz sağ olunuz:

Birer hamaylı getiririm. Şimdilik mektubum boş olmasın için bir pak buruncuk gömlek gönder misin, mazur olsun.

Sizin hevesinize cermigi yaptırırım: İnş tamam olanda sizinle bir gece ande çimeriz. Gönlünüz her ne meyve isterse şehirden getirtesiniz, Meyvesiz kalmayasınız, haftada iki kere çaylara, bahçelere çıkasınız, hapsolmayasınız, rahat olasınız. Allah'ın birliğine emanet olasınız. Ömrün uzun olsun, amin ya Mu`in'

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: <Erzurumlu İbrahim Hakkı hz.lerinden bir mektup.>

EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM OLMADI AMA SEN BUNU YAZDIN İYİ HOŞ TA BEN ÇOK KISKANDIM.SÖZLÜM BANA HİÇ BÖYLE MEKTUP YAZMADI.BU YÜZDEN BOŞANMAYA KARAR VERDİİİİİİMMMMMMMM:D:D:D:D

ŞAKA Bİ YANA ELİNE SAĞLIK HARİKAYDI.AMA CİDDEN KISKANDIM:D

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
KARDEŞİM OLMADI AMA SEN BUNU YAZDIN İYİ HOŞ TA BEN ÇOK KISKANDIM.SÖZLÜM BANA HİÇ BÖYLE MEKTUP YAZMADI.BU YÜZDEN BOŞANMAYA KARAR VERDİİİİİİMMMMMMMM:D:D:D:D

ŞAKA Bİ YANA ELİNE SAĞLIK HARİKAYDI.AMA CİDDEN KISKANDIM:D

BENDE KISKANDIM AMA NERDE ARTIK BÖYLE SEVDİĞİNE MEKTUP YAZAN İNSANLAAAAARR...

ŞİMDİKİ MEKTUPLAR BİE Bİ TUHAF YANİİİ:)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun Rabbim o mübareğin şefaatine nail eylesin bizleri

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt