Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Erteliyormuyuz, Sorumluluk Sahibimiyiz??? (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm arkadaşlar.

ne kadar sorumluluk sahibiyiz. biz müslümanlığı kabul ettiysek ne kadar sorumluluklarını yerine detirebiliyoruz. Ne kadar yapabiliyoruz. Müslümanın nişanelerini taşıyormuyuz yoksa sadece dilde ve kalp temizliği olan, olduğunu iddaa eden kalp temizliğini imanla bir tutan bi tavrımızmı var. Rabbul Alemin bilmiyormuydu veya diyemezmiydi kalbiniz temiz olsun başka bişey istemem. ne namaz ne oruç ne zikir ne Bana, ne peygambere nede melek ve kitaplara iman etmenize gerek yok. veya benim dediklerimi yapmanıza kitaptaki yazılanları uygulamaya veyada Peygamberin sözlerine itaat etmenize gerek yok....

ve de şuuu vurdumduymzlığımız, ertelemeci huyumuz.....

Ezan okunduğunda koşa koşa aşk içinde namazımızı kılmaya mı gidiyoruz...
yoksa amann daha kaç saat var kılarız mı diyoruz.

hangimiz tövbe etmesi gerektiğini bildiği halde hemen tövbe ediyor...
veya amann şimdi etsem ne olur yine yaparım çünkü ben kulum hata işlerim diye şeytana aldanıp tövbeyi erteliyor...

Artık buluğ çağına erdim Rabbul Aleminin bana dediklerini eksiksiz yapma zamanım geldi.. diye düşünüyormuyuz yoksa;
hele bi emekli olayım yaşımda genç zaten ilerde yaparıım mı diyoruz

ve aklıma takılan en önemli soru....

deselerki bize Ey ahali Peygamber geldiiiiiii diye bi nida işitsek

hangimiz koşa koşa görmeye mübarek sesini duymaya gideriz
yada oo hoş geldi bikaçgün kalır yarın ondan sonraki gün gideriz bi ara yavv mı gideriz mi deriz....

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: Erteliyormuyuz, Sorumluluk Sahibimiyiz???

ALEYKÜMSELAM KARDEŞ HOŞGELDİN EPEYDİR YOKTUN YA DA BEN Mİ GÖREMEDİM.EVET KENDİMİZİ SIK SIK BU KONUDA SORGULASAK İYİ OLUR.AHİRZAMANDAYIZ ZAMAN HIZLA AKARKEN BİZ DE LKAPILIP GİTMEYELİM BU HIZA.ALLAH KORUSUN,İBADETLERİMİZ AYRINTI GİBİ OLMASIN SAKIN.OYSA ASIL VARLIK AMACIMIZKEN.ALLAH RAZI OLSUN.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN MUSTAFA KARDEŞİM HAKLI VE GÜZEL Bİ YAZI ABLAMINDA DEDİĞİ GİBİ İBADETLERİMİZ BİZE AYRINTI VE YÜK GİBİ GELMESİN İNŞALLAH...BU ZAMANDA BU KADAR OYALAYICI UNSURUN ARASINDA RABBİM AYAĞIMIZI KALBİMİZİ DİNİMİZ ÜZERİNE SABİTLESİN NŞALLAH KAZANMA KUŞAĞINDA KAYBEDENLERDEN OLMAYALIM İNŞALLAH...SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDE OLAN ÜMMETLERDEN OLMAMIZI NASİP ETSİN RABBİM.BENDE RASTLAMADIM YOKTUNUZ SİTEDE DEĞİL Mİ.E HOŞGELDİNİZ DİYELİM O ZAMAN.SELAMETLE...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm çok güzel RABBİM bizlere kulluk görevimizi lağiyle eda edebilmeyi nasip etsin etsin inşallah.

İBADET İÇİN GELDİK,HESAP İÇİN DÖNECEĞİZ
DÜNYADA MİSAFİRİZ,DİRİLMEK İÇİN ÖLECEĞİZ
.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

a.s. Allah (c.c.) razı olsun mustafa abim.. çok doğru düşünmek gerek bunları..
sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız... herşeye vakit ayırabiliyoruz değilmi... vaktim yok, daha sonra kılarım, gencim vs. gibi bahaneler çok.. ama bunlar bahane olamaz. en büyük Sevgilimiz Allah ' a olan vazifelerimizin her daim farkında olmalıyız..
Rabbim ona layık bir kul olmayı nasip etsin cümlemize..

handeee

Kayıtlı Kullanıcı

gerçketen güzel ve çok açık bu konu Rabbim bize el ayak vermiş bir damladan eksiksiz insan yaratmış ve maddi ve manevi anlamda herşey vermiş peki neden ona şükretmek yerine nankörlük neden Mustafa arkadaşın yazısını okuduğumda aklıma İNSAN SÜREESİNİN 3. AYETİ geldi.

3 - Kuşkusuz biz ona yolu gösterdik; ister şükredici olsun, ister nankör. insan süresi 3 ayet.
Musatafa İslamoğlu da çok güzel bir tefsirini yapıp anlatmıştı.Allah her insana iki yol gösterdi ister inanır şükrederler, ister inanmaz küfrederler.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
esselamu aleyküm arkadaşlar.

ne kadar sorumluluk sahibiyiz. biz müslümanlığı kabul ettiysek ne kadar sorumluluklarını yerine detirebiliyoruz. Ne kadar yapabiliyoruz. Müslümanın nişanelerini taşıyormuyuz yoksa sadece dilde ve kalp temizliği olan, olduğunu iddaa eden kalp temizliğini imanla bir tutan bi tavrımızmı var. Rabbul Alemin bilmiyormuydu veya diyemezmiydi kalbiniz temiz olsun başka bişey istemem. ne namaz ne oruç ne zikir ne Bana, ne peygambere nede melek ve kitaplara iman etmenize gerek yok. veya benim dediklerimi yapmanıza kitaptaki yazılanları uygulamaya veyada Peygamberin sözlerine itaat etmenize gerek yok....

ve de şuuu vurdumduymzlığımız, ertelemeci huyumuz.....

Ezan okunduğunda koşa koşa aşk içinde namazımızı kılmaya mı gidiyoruz...
yoksa amann daha kaç saat var kılarız mı diyoruz.

hangimiz tövbe etmesi gerektiğini bildiği halde hemen tövbe ediyor...
veya amann şimdi etsem ne olur yine yaparım çünkü ben kulum hata işlerim diye şeytana aldanıp tövbeyi erteliyor...

Artık buluğ çağına erdim Rabbul Aleminin bana dediklerini eksiksiz yapma zamanım geldi.. diye düşünüyormuyuz yoksa;
hele bi emekli olayım yaşımda genç zaten ilerde yaparıım mı diyoruz

ve aklıma takılan en önemli soru....

deselerki bize Ey ahali Peygamber geldiiiiiii diye bi nida işitsek

hangimiz koşa koşa görmeye mübarek sesini duymaya gideriz
yada oo hoş geldi bikaçgün kalır yarın ondan sonraki gün gideriz bi ara yavv mı gideriz mi deriz....

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM....ELİNE SAĞLIK...SELAMETLE...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt