mustafa_xtar
Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm arkadaşlar.
ne kadar sorumluluk sahibiyiz. biz müslümanlığı kabul ettiysek ne kadar sorumluluklarını yerine detirebiliyoruz. Ne kadar yapabiliyoruz. Müslümanın nişanelerini taşıyormuyuz yoksa sadece dilde ve kalp temizliği olan, olduğunu iddaa eden kalp temizliğini imanla bir tutan bi tavrımızmı var. Rabbul Alemin bilmiyormuydu veya diyemezmiydi kalbiniz temiz olsun başka bişey istemem. ne namaz ne oruç ne zikir ne Bana, ne peygambere nede melek ve kitaplara iman etmenize gerek yok. veya benim dediklerimi yapmanıza kitaptaki yazılanları uygulamaya veyada Peygamberin sözlerine itaat etmenize gerek yok....
ve de şuuu vurdumduymzlığımız, ertelemeci huyumuz.....
Ezan okunduğunda koşa koşa aşk içinde namazımızı kılmaya mı gidiyoruz...
yoksa amann daha kaç saat var kılarız mı diyoruz.
hangimiz tövbe etmesi gerektiğini bildiği halde hemen tövbe ediyor...
veya amann şimdi etsem ne olur yine yaparım çünkü ben kulum hata işlerim diye şeytana aldanıp tövbeyi erteliyor...
Artık buluğ çağına erdim Rabbul Aleminin bana dediklerini eksiksiz yapma zamanım geldi.. diye düşünüyormuyuz yoksa;
hele bi emekli olayım yaşımda genç zaten ilerde yaparıım mı diyoruz
ve aklıma takılan en önemli soru....
deselerki bize Ey ahali Peygamber geldiiiiiii diye bi nida işitsek
hangimiz koşa koşa görmeye mübarek sesini duymaya gideriz
yada oo hoş geldi bikaçgün kalır yarın ondan sonraki gün gideriz bi ara yavv mı gideriz mi deriz....
ne kadar sorumluluk sahibiyiz. biz müslümanlığı kabul ettiysek ne kadar sorumluluklarını yerine detirebiliyoruz. Ne kadar yapabiliyoruz. Müslümanın nişanelerini taşıyormuyuz yoksa sadece dilde ve kalp temizliği olan, olduğunu iddaa eden kalp temizliğini imanla bir tutan bi tavrımızmı var. Rabbul Alemin bilmiyormuydu veya diyemezmiydi kalbiniz temiz olsun başka bişey istemem. ne namaz ne oruç ne zikir ne Bana, ne peygambere nede melek ve kitaplara iman etmenize gerek yok. veya benim dediklerimi yapmanıza kitaptaki yazılanları uygulamaya veyada Peygamberin sözlerine itaat etmenize gerek yok....
ve de şuuu vurdumduymzlığımız, ertelemeci huyumuz.....
Ezan okunduğunda koşa koşa aşk içinde namazımızı kılmaya mı gidiyoruz...
yoksa amann daha kaç saat var kılarız mı diyoruz.
hangimiz tövbe etmesi gerektiğini bildiği halde hemen tövbe ediyor...
veya amann şimdi etsem ne olur yine yaparım çünkü ben kulum hata işlerim diye şeytana aldanıp tövbeyi erteliyor...
Artık buluğ çağına erdim Rabbul Aleminin bana dediklerini eksiksiz yapma zamanım geldi.. diye düşünüyormuyuz yoksa;
hele bi emekli olayım yaşımda genç zaten ilerde yaparıım mı diyoruz
ve aklıma takılan en önemli soru....
deselerki bize Ey ahali Peygamber geldiiiiiii diye bi nida işitsek
hangimiz koşa koşa görmeye mübarek sesini duymaya gideriz
yada oo hoş geldi bikaçgün kalır yarın ondan sonraki gün gideriz bi ara yavv mı gideriz mi deriz....