Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ERKEKLER AĞLARMI? (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Karizma demişsinizde aklıma geldi. Erkekler ağlamaz derlerdi eski büyüklerimiz.]Sizce bu doğrumu? Erkekler ağlayamazmı? Hiç bir erkeğin ağlamasına şahit oldunuzmu? Ya sizin için ağlayan bir erkek oldumu? Bir erkeğin sizin için ağlaması karşınızda onu yüceltirmi yoksa zayıfmı görürsünüz?
Düsüncelerinizi bekliyorum..

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ERKEKLER AĞLARMI?

:) hafize anne bu bayanlara özel bir soru galiba.:D B)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

bak şimdi ya neden ağlamasın

arkadaşlar ağlamak imandandır. bunda erkek kadın ayrımı olmaz.Elbette erkek sonucta bı kalp tasıyor hıslerı ve duyguları var tabi ki ağlar.

anamaya

Kayıtlı Kullanıcı

HAFİZE ANNEM BENCE İLK DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN ERKEĞİN DE BİR İNSAN OLDUĞU VE DUYGULARININ OLDUĞU BENCE ERKEKLERİN AĞLAMASI DOĞAL AĞLAYABİLİR HATTA RABBİNDEN RIZA İSTERKEN AĞLAYAN BİR ERKEK KADAR İNSANI YÜCELTEN BİR ONUR YOKTUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BU ARADA ANNECİM BÖYLE GÜZEL KONULARA PARMAK BASTIĞIN İÇİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM.A.E.O

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. hafize anne.
erkeklerde ağlar tabi. onlarında sonuçta duyguları var. tamam belki kadınlar kadar çabuk ağlayamazlar. kadınlar duygularını daha yoğun yaşarlar.
belkide erkekler güçlü görünmek istediklerinden, hayatta biraz daha zor görevleri olduğundan duygularını kolay belli edemezler.
kendimi örnek verirsem bende ağlayamam. sinirlenirim, öfkelenirim ağlamak isterim ama yapamam. buda çok kötü bir durum. ağladımmıda zor susarım :)
benim için ağlayan ve benim için olmasada ağlayan kişileri gördüm. ve bunu hiçbir zaman zayıflık olarak düşünmedim.
ağlamak zayıflık değildir.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Karizma demişsinizde aklıma geldi. Erkekler ağlamaz derlerdi eski büyüklerimiz.]Sizce bu doğrumu? Erkekler ağlayamazmı? Hiç bir erkeğin ağlamasına şahit oldunuzmu? Ya sizin için ağlayan bir erkek oldumu? Bir erkeğin sizin için ağlaması karşınızda onu yüceltirmi yoksa zayıfmı görürsünüz?
EVET ERKEGİN AGLAMASINA ŞAHİT OLDUM.BENİM İÇİNDE AGLAYAN OLDU.VE BU ONU KÜÇÜLTMEZ,AMA YÜCELTMEZDE...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

hafize anne erkekler ağlar bence benim için ağlıyanda oldu ama bu onu küçültmezde yüceltmezde erkekler çoğunlukla çağresiz kaldıklarında ağlarlar bence.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

hayret bişey ağlamak neden erkekleri küçültür veya küçültmez neden bayanlarda bu tez oluşmuş anlamıyorum bu tezi çürütmek lazım...

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
hayret bişey ağlamak neden erkekleri küçültür veya küçültmez neden bayanlarda bu tez oluşmuş anlamıyorum bu tezi çürütmek lazım...

yalnış anlamayın lütfen sonuçta bayanlar nasıl ağlıyabiliyosa erkeklerde ağlar ama nedense erkekler ağlamaz die bişey çıkmış ama sonuçta erkeklerde insan ve duyguları var.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

sevvalmina yazdı:
VEYS yazdı:

yalnış anlamayın lütfen sonuçta bayanlar nasıl ağlıyabiliyosa erkeklerde ağlar ama nedense erkekler ağlamaz die bişey çıkmış ama sonuçta erkeklerde insan ve duyguları var.

çok şükür bayan arakadaslardan katılan bırı oldu. teşekkürler ama bu tezi (erkekler ağlamaz )çürütmek lazım değil mi. Ama erkeğin böyle :( çok sulu da ağlamaması gerek.:)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. arkadaşlar
öncelikle ben seyahatimi bitirdim ve yurduma, sevdiklerime ve siz değerli kardeşlerime kavuştum.
Annemizin sorusuna gelince;
Evet anne erkeklerde etten ve kemikten yaratılmış varlıklardır, onlarda sevinir-üzülür, güler ve ağlar, sinirli de olur sakinde, kısaca bayanlar gibi yaşayn birer varlıktırlar, diğer bir deyişle ROBOT değiller.
Diğer bir şey ise ağlamak, insanı küçülten bir özellik değildir, belkide değerine değer katan bir haslettir, tabi ne için ağladığı çok önemli.
k.s.eo.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
bence doğru diil annem niye onların duyguları yokmu da ağlamasınlar?ağlayan çok erkeğe şahit oldum ve zayıf görmedim onları,aksine yüceldiler gözümde.benim içinde ağlayan erkekler oldu.bence acizlik diil bi erkeğin ağlaması..vicdanlı olduğunu gösterir.gülmek kadar doğal bi duygu ağlamak neden bu doğallığı yaşayınca zavallı yada aciz olsunlar erkekler?ama Allah mutluluktan hissiyattan ağlamak nasip etsin hepimize inşallah.ellerinden öperin annemmm.B)B)B)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a. arkadaşlar
öncelikle ben seyahatimi bitirdim ve yurduma, sevdiklerime ve siz değerli kardeşlerime kavuştum.
Annemizin sorusuna gelince;
Evet anne erkeklerde etten ve kemikten yaratılmış varlıklardır, onlarda sevinir-üzülür, güler ve ağlar, sinirli de olur sakinde, kısaca bayanlar gibi yaşayn birer varlıktırlar, diğer bir deyişle ROBOT değiller.
Diğer bir şey ise ağlamak, insanı küçülten bir özellik değildir, belkide değerine değer katan bir haslettir, tabi ne için ağladığı çok önemli.
k.s.eo.
A.S HOŞ GELDİN ABİM.AYNEN KATILIYORUM. ERKEK BU YANİ İNSAN ROBOT DEGİL Kİ:)

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.yine güzel bi konu açmışsın hafize annem.erkekler neden ağlamasınki?onlarda kalp taşıyor üzülebiliyor sevinebiliyor.ayrıca yanlızca erkkelrin değil tüm insanlrın en üstünü olan hz.muhammed bile ağlamış.bunun dışında kalan insanlar neden ağlamasın.eğer ağlamak allah içinse allah korkusundansa bence çok yüceltir.bunun dışında kalan nedenlerde ağlamak ise ne yüceltir ne alçaltır.ağlayan erkeklere küçümseyerek bakmak bence çok yanlış.çünkü çaresizlik çoğu zaman en güçlü görünen birini bile ağlatabilir.allaha emant olun.B)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Sanırım birileri erkekleri duydusuz,düşüncesiz,kaba,hiçbir şeye değer vermeyen yaratıklar olarak göstermek istemiş.O yüzden bu deyimi kullanmış.Kimse de bunun gerçekten böyle olup olup olmadığını araştırmamış.Zaten Türk insanı oldum olası böyledir.Başkasından duyduğunu kendisi araştırmadan,öğrenmeden kabullenmez ama ben kabul etmiyorum.
Merak etmeyin bayanlar erkekler de ağlar"hem de nasıl !!! " ;););)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Sanırım birileri erkekleri duydusuz,düşüncesiz,kaba,hiçbir şeye değer vermeyen yaratıklar olarak göstermek istemiş.O yüzden bu deyimi kullanmış.Kimse de bunun gerçekten böyle olup olup olmadığını araştırmamış.Zaten Türk insanı oldum olası böyledir.Başkasından duyduğunu kendisi araştırmadan,öğrenmeden kabullenmez ama ben kabul etmiyorum.
Merak etmeyin bayanlar erkekler de ağlar"hem de nasıl !!! " ;););)

SANIRIM YANLIŞ ANLADIN göz yaşı olan herkez ağlar erkekler duygusuz mu B)B)B)
kızdıysan özür dilerim :(:(:(

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Gözyaşı, ruhun ifrazatlardan, kirlerden arınışıdır. Her ağlama adeta bir yeniden doğuştur. Gözyaşı, sabrın en mütevekkil, duygunun en müteyakkız halde olma durumudur.
Gözyaşı, bir sanattır, hem de üstün bir sanat. Bir sanat ki farkında değil icra edicisi. Bir sanat ki bilgi, birikim, deneyim gerektirmez, insan olmak yeter şarttır icrası için. Zaten insan olabilmek ve insan kalabilmek en zor sanat değil mi?
Gözyaşı ki duygusallığın değil, duygulu olmanın fıtri neticesidir. Ki duygulu olmak insan olmanın ayırıcı ve üstün vasfıdır.
Gözyaşı ki soyut sıkıntıların şekillenerek sıvı bir hale bürünüp bünyeyi terk etmesidir.
Gözyaşı merhametin, merhamet ise insan olmanın belirtisidir. Gözyaşı dökmek gerilim hali değil inkişaf halidir. Yani ruhun soluklanışı, duyguların yenilenişi ve yeni bir çehreye bürünüşüdür.
Hazret-i Adem cennetten çıkarıldığında ağlıyordu. Hazret-i Yakup, Yusuf'u için gözyaşı döküyordu. Hazret-i Davud'un gür sedası yalçın kayalarda yankılanırken hıçkırıklara boğuluyordu, Hazret-i Muhammed, annesinin kabrini ziyaret ettiğinde yanaklarından yaşlar süzülmüştü.

demekki ağlamak insan olmanın getirdiği bir durum, peygamberler bile ağladığına göre ...
gerçi peygamberler ile bizim sebeplerimiz pek benzerlik göstermiyo ama genede ağlıyoruz. ben en son dün gece ağladım ama ilkokuldan beri bırakın onu bunu annem bile beni ağlarken görmemiştir.
sonuçta bu olayı kimse görmezse dışardan bakılınca erkekler ağlamaz gibi görünüyo erkekler biraz ketum oldukları ve sözde zayıflıklarının görülmesini gurur kırıcı bulduklurı için vaziyeti açıklamaya çalışmaktansa inkar etmek daha kolay geliyo.
o zamanda normal olarak " erkekler ağlamaz " teranesi ortaya çıkıyo

S.A B)B)

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Hayır estağfirullah size kızmadım ,ben bu önyargının oluşmasına kızıyorum sadece yani bu kalıplaşmış düşüncelere.Örneğin erkekler ağlamaz,kadınlar aldatmaz vb. basmakalıp sözlere
Zaten önemli olan sulu göz olup her durumda ağlamak değil Allah için tenhada gözyaşı dökmektir.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Hayır estağfirullah size kızmadım ,ben bu önyargının oluşmasına kızıyorum sadece yani bu kalıplaşmış düşüncelere.Örneğin erkekler ağlamaz,kadınlar aldatmaz vb. basmakalıp sözlere
Zaten önemli olan sulu göz olup her durumda ağlamak değil Allah için tenhada gözyaşı dökmektir.
SÜPER BİR SÖZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt