RE: ERKEKLER AĞLARMI?
Gözyaşı, ruhun ifrazatlardan, kirlerden arınışıdır. Her ağlama adeta bir yeniden doğuştur. Gözyaşı, sabrın en mütevekkil, duygunun en müteyakkız halde olma durumudur.
Gözyaşı, bir sanattır, hem de üstün bir sanat. Bir sanat ki farkında değil icra edicisi. Bir sanat ki bilgi, birikim, deneyim gerektirmez, insan olmak yeter şarttır icrası için. Zaten insan olabilmek ve insan kalabilmek en zor sanat değil mi?
Gözyaşı ki duygusallığın değil, duygulu olmanın fıtri neticesidir. Ki duygulu olmak insan olmanın ayırıcı ve üstün vasfıdır.
Gözyaşı ki soyut sıkıntıların şekillenerek sıvı bir hale bürünüp bünyeyi terk etmesidir.
Gözyaşı merhametin, merhamet ise insan olmanın belirtisidir. Gözyaşı dökmek gerilim hali değil inkişaf halidir. Yani ruhun soluklanışı, duyguların yenilenişi ve yeni bir çehreye bürünüşüdür.
Hazret-i Adem cennetten çıkarıldığında ağlıyordu. Hazret-i Yakup, Yusuf'u için gözyaşı döküyordu. Hazret-i Davud'un gür sedası yalçın kayalarda yankılanırken hıçkırıklara boğuluyordu, Hazret-i Muhammed, annesinin kabrini ziyaret ettiğinde yanaklarından yaşlar süzülmüştü.
demekki ağlamak insan olmanın getirdiği bir durum, peygamberler bile ağladığına göre ...
gerçi peygamberler ile bizim sebeplerimiz pek benzerlik göstermiyo ama genede ağlıyoruz. ben en son dün gece ağladım ama ilkokuldan beri bırakın onu bunu annem bile beni ağlarken görmemiştir.
sonuçta bu olayı kimse görmezse dışardan bakılınca erkekler ağlamaz gibi görünüyo erkekler biraz ketum oldukları ve sözde zayıflıklarının görülmesini gurur kırıcı bulduklurı için vaziyeti açıklamaya çalışmaktansa inkar etmek daha kolay geliyo.
o zamanda normal olarak " erkekler ağlamaz " teranesi ortaya çıkıyo
S.A B)B)