Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Erdoğan için 2 rekat şükür namazı (1 Kullanıcı)

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
yorumsuz...

Türkiye, AKP’nin eski Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı peygambere benzeten sözlerinin yarattığı siyasal gerilimi yaşarken Trabzon’un Of ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Oktay Saral, Erdoğan için her gün 2 rekat şükür namazı kılınması çağrısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, konuyla ilgili yorum yapmazken Diyanet yetkilileri ve müftüler dinde böyle bir şeyin yerinin olmadığını vurguladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; AKP Of İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Saral, Ergenekon soruşturmasının ülkeye yapılan en büyük hizmet olduğunu savundu.

Saral, “Bugüne kadar halkın iktidarı olamadı. Bir defa oldu. O da 28 Şubat’ta alaşağı edildi. Bugün gücünü halktan alan bir iktidarımız var. Bu iktidar önceki dönemlerde olduğu gibi, oylarını aldığı halkına sırtını dönmüyor” dedi.

Erdoğan için her gün 2 rekat şükür namazı kılınması çağrısında bulunan Saral, “Amerika’dan bile korkmayan, kimseyi takmayan İsrail, ilk defa Türkiye’den özür diledi. Allah, Başbakanımızı bizim başımıza nasip ettiği için her gün iki rekat şükür namazı kılmamız gerekir. Türkiye, İslam dünyasının lideri konumunda. Türkiye kabuğunu kırdı, artık dünyaya yön veren bir ülke konumuna geldi” diye konuştu.

Trabzon Müftü Yardımcısı Zeki Aksoy ise kişiler için şükür namazı kılınamayacağını söyledi. Aksoy, şükür namazının kurban kesildikten sonra ya da bir işi olan insanın şükretmek için kılabileceğini ve sadece Allah rızası için yerine getirilebileceğine dikkat çeken Aksoy, “Kişi için ne şükür ne de başka namaz olmaz, kurban kesilmez. Kişiler için kesilen kurban yenilmez. Hepsi Allah için, Allah rızasına yapılır. Ancak yapılan işin sevabı kişilere gönderilebilir” dedi

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
kardesim siz cumhuriyet gazetesine ne zamandan beri güvenir oldunuzda bu haberi buraya alintiladiniz arastirin o laflari bu sahis söylemis olduguna dair kesin kanaat getirdikten sonra buraya yazin.... Gösterilen kaynaga bak!
ALLAH ALLAH

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
kardesim siz cumhuriyet gazetesine ne zamandan beri güvenir oldunuzda bu haberi buraya alintiladiniz arastirin o laflari bu sahis söylemis olduguna dair kesin kanaat getirdikten sonra buraya yazin.... Gösterilen kaynaga bak!
ALLAH ALLAH

bana ne cumhuriyyetinden, zamanından..ben onume çıktı ekledim...yoksa kafirlerle ugrasacak degilim....zaten namaz kılsalar bile şaşırmam ha rablerine ( putlarına) secde etmişler, ha başbakanlarına..

sen de ole bi sinirlenmişsin ki sanki ayet hadis aktarmışım da kaynak belirtmemişim ...Allah hidayet versin..

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
...Allah hidayet versin..
dikkat ettim sana
anlasamadığın biri olursa O kişiye Allah hidayet versin diyorsun!!!

yani sen sütten cıkma Ak kaşıksın, sen doğrusun hep , sen yanılmazsın, sen sen süpersin

bizler arızalıyız. Hatta müslüman bile değiliz sana göre de Allah

yola getirsin diyorsun. senle aynı fikri tasımayan Müslüman değil öyle mi ?

dediklerinin altından bunlar cıkıyor.

Bu NE benmerkezcilik böyle. (gizli kibrini törpüle öyle gel)

"Allah hidayet versin" de bu demek olmuyor mu ?

Cihat-82

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH ALLAH

Selamun aleyküm. Sevgili kardeşim, söz konusu haber birçok internet sitesinde aynen yazmaktadır. Bunların başlıcaları; haber3, haberajans, milliyet, e-kolay, stargazete, akşam gazetesi vs. Konuyu sadece Cumhuriyet gazetesiyle sınırlandırmak doğru olmaz.

Allah Teala, bu haberde adı geçenlere ve bu kişilere uyanlara da akıl fikir versin inşallah.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
dikkat ettim sana
anlasamadığın biri olursa O kişiye Allah hidayet versin diyorsun!!!

yani sen sütten cıkma Ak kaşıksın, sen doğrusun hep , sen yanılmazsın, sen sen süpersin

bizler arızalıyız. Hatta müslüman bile değiliz sana göre de Allah

yola getirsin diyorsun. senle aynı fikri tasımayan Müslüman değil öyle mi ?

dediklerinin altından bunlar cıkıyor.

Bu NE benmerkezcilik böyle. (gizli kibrini törpüle öyle gel)

"Allah hidayet versin" de bu demek olmuyor mu ?

Allah hidayet versin çok güzel bir dua...ben hep kendim için ederim namazdan sonra ailem için de ederim...mumin kardeşlerim için de...

siyah alıntı ettiklerim sizin sui zannınız ve yalnış anlamanız...husnu zann etmeniz daha guzel olurdu.ı..

kibrni torpüle demişsiniz...Allah razı olsun nasihatınız için..Allah bana hidayet etsin...Allah kibrimi gidersin...Allah razı olsun...

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
bana ne cumhuriyyetinden, zamanından..ben onume çıktı ekledim...yoksa kafirlerle ugrasacak degilim....zaten namaz kılsalar bile şaşırmam ha rablerine ( putlarına) secde etmişler, ha başbakanlarına..

sen de ole bi sinirlenmişsin ki sanki ayet hadis aktarmışım da kaynak belirtmemişim ...Allah hidayet versin..

Amin
Allah Teala hepimize hidayet versin
Selametle

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Sevgili kardeşim, söz konusu haber birçok internet sitesinde aynen yazmaktadır. Bunların başlıcaları; haber3, haberajans, milliyet, e-kolay, stargazete, akşam gazetesi vs. Konuyu sadece Cumhuriyet gazetesiyle sınırlandırmak doğru olmaz.

Allah Teala, bu haberde adı geçenlere ve bu kişilere uyanlara da akıl fikir versin inşallah.

vealeykumselam degerli kardesim
dediginiz gibi sözkonusu haber bircok internet sitesinde var ama dikkat ederseniz o internet siteleri (haber3, haberajans, milliyet, e-kolay...) kaynaklarinda cumhuriyet gazetesini göstermisler...
Allah Teala hepimize akil fikir hidayet nasip eylesin
Vesselam

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Kimseyi kötülemez, kınamaz ve kusur araştırmazdı

"Allah Resulü, insanlarla ilgili şu üç husustan titizlikle sakınırdı: Hiç kimseyi kötülemez, kınamaz ve gizli kusurlarını araştırmazdı. Sadece yararlı olacağını ümit ettiği konularda konuşurdu"

Sevgili Peygamberimiz (Sav), irşad ve ıslah için gönderilmişti. Birisine yönelteceği tenkit de yıkıcı değil yapıcı olurdu. Özel hayatı ilgilendiren kusurları deşifre etmek yerine, bu kusurların giderilmesi için gerekli manevi alt yapıyı hazırlamakla yükümlü idi. Toplumda yaşanan eksikliklere genel ifadelerle temas ederdi.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt