Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Endonezya Nasıl Müslüman Oldu? (1 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Kendi halinde bir tüccardı. Bir gün kumaşları gemiye yükledi. Endonezya'ya gitti, oraya yerleşti. İşini orada devam ettirdi.

Kumaşları kaliteliydi. Tam da halkın aradığı cinstendi. Kendisi de kanaat sahibi bir insandı. Kazancı az olsun, temiz olsun düşüncesindeydi.

Kendi halinde bir tüccardı. Bir gün kumaşları gemiye yükledi. Endonezya'ya gitti, oraya yerleşti. İşini orada devam ettirdi.

Kumaşları kaliteliydi. Tam da halkın aradığı cinstendi. Kendisi de kanaat sahibi bir insandı. Kazancı az olsun, temiz olsun düşüncesindeydi.

Bir gün geç geldi iş yerine. Eleman iyi bir kâr elde etmişti sattığı mallardan.
Merak etti, sordu:
- Hangi kumaştan sattın?
-Şu kumaştan efendim.
-Metresini kaça verdin?
-On akçeye.
-Nasıl olur?" diye hayret etti,
-Beş akçelik kumaşı on akçeye nasıl satarsın? Bize hakkı geçmiş adamcağızın. Görsen tanır mısın onu?

Eleman gitti, müşteriyi buldu, getirdi. Dükkan sahibi müşteriyi karşısında görür görmez, helâllik istedi ve fazla parayı müşteriye uzattı. Müşteri şaşırmıştı. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyordu.

-Ne demekti hakkını helâl et?

Olay kısa sürede dilden dile dolaştı. Çok geçmeden kralın kulağına kadar vardı. Sonunda kral kumaş tüccarını saraya çağırdı.
Kral sordu:
-Sizin yaptığınız bu davranışı daha önce biz ne duyduk, ne de gördük. Bunun aslı nedir?
-Ben, dedi tüccar, bir Müslüman'ım. İslâm dini böyle emreder. Müşterinin bana hakkı geçmişti. Dolayısıyla kazancıma haram girmişti. Ben sadece bir yanlışı düzelttim.
Kral,
-İslâm nedir, Müslümanlık nedir? gibi peş peşe sorular sordu. Birer birer sorularını cevapladı.

Kral ilk defa duyuyordu böyle bir dinin varlığını. Fazla zaman geçirmeden İslâm'ı kabul etti. Daha sonra kısa süre içinde de halk Müslüman oldu.

250 milyonluk nüfusa sahip olan bugünkü Endonezya'nın Müslümanlığı kabul etmesindeki sır sadece beş akçelik kumaştı. Yapılan tek şey vardı sadece: İnandığı gibi yaşamak, sahip olduğu güzellikleri çevresiyle paylaşmaktı.

Efendimizin müjdesi herkese açık: "Doğru ve güvenilir tüccar, kıyamet gününde peygamberler, sıddıklar (doğrular) ve şehitlerle beraberdir." Yani, asıl etkili olan söz dili değil, hal diliydi. Konuşmaktan çok yaşamaktı. Anlatmaktan ziyade davranış dilinin devreye girmesiydi.

İman Hayata Geçince-Mehmet Paksu

[/color][/font][/size][/b]

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: Bir Fransiz bilimadaminın hidayeti..

selamün aleyküm ablam..
bu da çok güzel bir paylaşım olmuş. emeğinize sağlık.Allah razı olsun. zevkle okuyorum böyle yazıları..Rabbimiz c.c sayılarını arttırsın inşallah. üstümüze düşen ''TEBLİĞ'' vazifesini hakkıyla yapanlardan oluruz biz de inşallah. selam ve dua ile.

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm güzel bi hayat hikayesi, ne mutlu bu zat'a ALLAH(c.c.)ın izniyle hidayete erenlereden olmuş...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

ve aleyküm selam sağol aliye sizdende razı olsun

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

l@l yazdı:
Selamün Aleyküm güzel bi hayat hikayesi, ne mutlu bu zat'a ALLAH(c.c.)ın izniyle hidayete erenlereden olmuş...

ve aleyküm selam sağolasın.İnş.sayıları çoğlır.aeolun

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Endonezya Nasıl Müslüman Oldu?

SA ARKADAŞLAR KAKADA MÜSLÜMAN OLDUYA ONADA ÇOK SEVİNDİM ÇÜNKÜ GENÇ,DÜNYACA TANINMIŞ,ÜSTELİK VERLIKLI VE YAKIŞIKLI;)B)İNŞALLAH İSLAM ALEMİNE FAYDALI OLUR

AEOLUN

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ablacım Rahman razı olsun sevabınıza yazsın inşaallah selam ve dua ile...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

zynp_rukiye yazdı:
Esselamun aleyküm ablacım Rahman razı olsun sevabınıza yazsın inşaallah selam ve dua ile...

SAĞOL CNM KARDEŞİM:) SİZDENDE RAZIL OLSUN AMİN

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum. allah razı olsun ablacım. çok güzel bi bilgiydi. ders almak duasıyla..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
amin bende bu formla beraber öğrendim önceden bilmiyordum aeol

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim . çok Güzel Bir Yaziydi. Birşeyler Anlayabilme Dua Ve Dileğiyle Yaradan'a Emanet....

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımınız güzel.teşekkür ederiz.inşallah dinimiz hep bu şekilde yayılır ve insanlar hak yolunu bulurlar.insan özünde iyidir.onu kötüleştiren nefsi yani şeytandır.gözümüzü açalım.hak dinine daha çok yönelelim.selamet ile kalın

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımınız güzel.teşekkür ederiz.inşallah dinimiz hep bu şekilde yayılır ve insanlar hak yolunu bulurlar.insan özünde iyidir.onu kötüleştiren nefsi yani şeytandır.gözümüzü açalım.hak dinine daha çok yönelelim.selamet ile kalın

katkın için tşk.aeolun vesselam

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt